Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Patient Hub Networking: Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τους Συλλόγους Ασθενών

Patient Hub Networking: Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τους Συλλόγους Ασθενών

Patient Hub Networking: Η συνεχής στήριξη όλων των Συλλόγων Ασθενών της χώρας αποτελεί βασική προτεραιότητα στον πυρήνα κάθε δράσης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας. 

Η συνεχής στήριξη όλων των Συλλόγων Ασθενών της χώρας αποτελεί βασική προτεραιότητα στον πυρήνα κάθε δράσης της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.  Με την εύρυθμη λειτουργία κάθε Συλλόγου να εξαρτάται μεταξύ άλλων από την άρτια εκπαίδευση των μελών του, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας παρέχει στους συλλόγους ασθενών, δωρεάν κύκλο 16 υβριδικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος ενδυνάμωσης της Κοινωνίας των Πολιτών Patient Hub Networking. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν το πρώτο τετράμηνο του 2023, στην Οδό Ευριπίδου 36, 1ος όροφος, με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης.

Με βασικές θεματικές την Πολιτική Υγείας &Φάρμακο και την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων, το περιεχόμενο των σεμιναρίων χωρίζεται ως ακολούθως:

Πρώτη Θεματική Ενότητα: Πολιτική Υγείας & Φάρμακο

1. Δημόσια Υγεία
2. Έρευνα και μέτρηση της απόδοσης των υπηρεσιών υγείας
3. Μητρώα & Θεραπευτικά πρωτόκολλα
4. Βιοηθική
5. Η σημασία των κλινικών μελετών
6. Κλινικές πρακτικές & κανονιστικό πλαίσιο
7. Οικονομικά της Υγείας & Φαρμακευτική Πολιτική
8. Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας στο Φάρμακο & Health Devices

Δεύτερη Θεματική Ενότητα: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων

9. Διαχείριση & Οργάνωση σωματείου/ΜΚΟ
10. Δημιουργία δικτύου εθελοντών
11. Μείγμα χρηματοδότησης
12. Σχεδιασμός Προγραμμάτων
13. Μάρκετινγκ και επικοινωνία
14. Διαχείριση Social Media
15. Public Speaking
16. Storytelling

Όλοι μαζί μαθαίνουμε περισσότερα! Συμπληρώστε γρήγορα και εύκολα τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στα υβριδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Με αυτό τον τρόπο οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας θα μπορέσουν να σας καθοδηγήσουν και ενημερώσουν για το σύνολο των εκπαιδευτικών σεμιναρίων του Patient Hub Networking. Το έργο «Patient Hub Networking» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα διαχείρισης την «Ένωση Ασθενών Ελλάδας» και εταίρους τη «Humane» και το «Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας».

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού́ μηχανισμού́ του Ευρωπαϊκού́ Οικονομικού́ Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού́ ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή́ των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά́ και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από́ κοινού́ το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.activecitizensfund.gr

*Οι θέσεις συμμετοχής με φυσική παρουσία είναι περιορισμένες, οπότε και θα τηρηθεί σειρά
προτεραιότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς μπορεί να καταπολεμηθεί το Αλτσχάιμερ με τη διέγερση του εγκεφάλου;

Στο υπουργικό σήμερα το εθνικό σχέδιο δράσης για την ψυχική υγεία – Οι δέκα άξονες της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης

Γεώργιος Φραγγίδης στο healthweb: Χάθηκε η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στα Νοσοκομεία

Αλλάζει ο τρόπος που γίνονται οι χημειοθεραπείες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας, κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.

ΕΣΑμεΑ: Πρέπει να είμαστε άτεγκτοι στην καταπολέμηση των διακρίσεων

ΕΣΑμεΑ: Με τον Επίτροπο της ΕΕ για την Εργασία και τα Κοινωνικά Δικαιώματα Nicolas Schmit συναντήθηκε αντιπροσωπεία του EDF, με επικεφαλής τον πρόεδρό του και πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Το Χαμόγελο του Παιδιού έρχεται με το μήνυμα "Μία Λαμπάδα...ένα Χαμόγελο"

Το Χαμόγελο του Παιδιού: Με το μήνυμα «Μία λαμπάδα … ένα Χαμόγελο», και αυτό το Πάσχα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την υποστήριξη όλων για να συνεχίσει να καλύπτει τις ανάγκες κάθε παιδιού στη χώρα.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ο Υπουργός, όπως διαφαίνεται από την απάντησή του, εστιάζει στους αριθμούς και όχι στην ουσία του αιτήματος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Συνεχίζεται το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 στην Καλαμάτα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Συνέχιση του εκπαιδευτικού προγράμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τους φροντιστές τους στην Καλαμάτα.

ΕΣΑμεΑ: Ο υπ. Υγείας ολοκλήρωσε με τον ΕΟΠΥΥ την αποσύνδεσή του από τους κοινωνικούς φορείς

ΕΣΑμεΑ: Η ΕΣΑμεΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη να αφήσει εκτός σύνθεσης του νέου ΔΣ του ΕΟΠΠΥ την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία