Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΠΑΣΠΑΜΑ | Επιστημονική – Ενημερωτική Ημερίδα «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ & ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ»

ΠΑΣΠΑΜΑ | Επιστημονική – Ενημερωτική Ημερίδα «ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑ & ΔΡΕΠΑΝΟΚΥΤΤΑΡΙΚΗ ΝΟΣΟΣ»

Επιστημονική-Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσος» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, ώρες 09:30 π.μ.- 4:00 μ.μ, στο ξενοδοχείο The Stanley Hotel.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣΠΑΜΑ σας προσκαλεί στην Επιστημονική-Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσος» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, ώρες 09:30 π.μ.- 4:00 μ.μ, στο ξενοδοχείο The Stanley Hotel Οδυσσέως 1, Αθήνα 104 37 – Πλατεία Καραϊσκάκη. (Δίπλα στο Μετρό Μεταξουργείου).

Στην Ημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στις θεραπευτικές εξελίξεις στη Θαλασσαιμία και την Δρεπανοκυτταρική Νόσο, την αποσιδήρωση, τη διάγνωση του ηπατοκυτταρικού καρκίνου, την μεταμόσχευση ήπατος καθώς και εμπειρίες ασθενών. Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την εμπειρία στη χρήση γενόσημων φαρμάκων στη Θαλασσαιμία, τις οφθαλμικές εκδηλώσεις και την οστεοπόρωση στη Μεσογειακή Αναιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

Ακόμη, θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην αιμοδοσία, σε και θα δοθούν πρακτικές συμβουλές για την προφύλαξη και αντιμετώπιση λοιμώξεων στους ασθενείς με Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται σχέδιο δράσης για τις σπάνιες ασθένειες

Αποκαλύπτοντας πέντε γενετικά επηρεαζόμενες ασθένειες

Προχωρώντας προς ένα μέλλον χωρίς θαλασσαιμία

Πώς η δρεπανοκυτταρική αναιμία σε έγκυες γυναίκες επηρεάζει την εγκυμοσύνη και τον τοκετό;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ για 6η χρονιά στον Άλιμο

Άλιμος ΑμεΑ: Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ενώ ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε πόσο σημαντική είναι κάθε δράση που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν δικαιώματα κι ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.