Βραβεία

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Βραβείο Patient Initiative Award στην εκδήλωση των Prix Galien Greece 2021

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Βραβείο Patient Initiative Award στην εκδήλωση των Prix Galien Greece 2021

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Ο επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρης Κοντοπίδης κατά την παραλαβή του βραβείου μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου  Άννα Σπίνου, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο των εκπροσώπων των ασθενών στην επίτευξη άμεσης πρόσβασης στις καινοτόμες θεραπείες και στην ευρύτερη χάραξη πολιτικής Υγείας.

Patient Initiative Award 2021  «Όταν οι ασθενείς Τολμούν»: Το βραβείο Patient Initiative Award 2021 κέρδισε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης στην κατηγορία “Καλύτερη Αποτελεσματική Διαπραγμάτευση Συλλόγου Ασθενών με τους Φορείς” επιβραβεύοντας την μέθοδο προσέγγισης και συνεργασίας με stakeholders (Υπ. Υγείας, ΕΟΠΥΥ, Δημοσιογράφοι υγείας, επιστημονικές εταιρείες) στην εκδήλωση των Prix Galien Greece 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία εκπροσώπων στο χώρο της Υγείας, πολιτικών προσώπων, της νέας Υφυπουργού Υγείας, φαρμακευτικών εταιρειών και Συλλόγων Ασθενών. 

Ο επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρης Κοντοπίδης κατά την παραλαβή του βραβείου μαζί με την Πρόεδρο του Συλλόγου  Άννα Σπίνου, ανέδειξε τον κομβικό ρόλο των εκπροσώπων των ασθενών στην επίτευξη άμεσης πρόσβασης στις καινοτόμες θεραπείες και στην ευρύτερη χάραξη πολιτικής Υγείας με μια ομιλία που περιέγραψε 3 συμβολικές αξίες της βράβευσης: 

«Με μεγάλη χαρά παραλαμβάνουμε αυτό το βραβείο με ιδιαίτερη συμβολική αξία για 3 κυρίως λόγους:

  • Καταρχήν, με την επιτυχή διαπραγμάτευση σώσαμε ζωές, στην κυριολεξία.
    Οι ασθενείς με αναπνευστική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που μπήκαν στο πρόγραμμα πρώιμης πρόσβασης, δεν θα είχαν επιβιώσει. Η μοναδική λύση επιβίωσης που είχαν ήταν η μεταμόσχευση πνεύμονα και δεδομένου της διακοπής του μεταμοσχευτικού προγράμματος της Αυστρίας γνωρίζουμε ότι σήμερα δεν θα είχαν μεταμοσχευτεί.
  • Η δεύτερη αξία, είναι αυτή της συνεργασίας.
    Οι ασθενείς βγήκαν μπροστά να διεκδικήσουν, όμως το σημαντικό ήταν ότι αυτήν την φορά από την άλλη πλευρά υπήρχε ανταπόκριση. Αν ο Υπουργός υγείας δεν είχε ανταποκριθεί με αντανακλαστικά, αναμφίβολα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ σήμερα. Όμως δεν ήταν μόνο θέμα υπουργού. Ο κ. Φιλιππου, Προεδρος του ΕΟΦ και διαπραγματεύσεων αναμφίβολα έπαιξε καθοριστικό ρόλο, η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου ήταν ένα απαραίτητο βήμα αυτης της αλυσίδας ώστε μαζί με τους εκπροσώπους της φαρμακευτικής εταιρείας να φτάσουμε σήμερα να έχουμε έγκαιρη πρόσβαση σε μια καινοτόμα life changing θεραπεία και αναμένουμε να κλείσει οριστικά η διαπραγμάτευση εντός Σεπτεμβρίου, ώστε να έχουν όλοι οι ασθενείς στην Ελλάδα Το δικαίωμα στην πρόσβασή της.
  • Τέλος, αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να κρατήσουμε από πλευράς των εκπροσώπων ασθενών είναι ότι αποδείξαμε ότι όταν οι ασθενείς τολμούν, μπορούν.
    Έχουμε ένα χειροπιαστό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι όταν οι εκπρόσωποι των ασθενών είναι γνώστες της πολιτικής φαρμάκου, μπορούν να συμμετέχουν στην χάραξη πολιτικής υγείας. Μπορούν να ηγηθούν των αποφάσεων για την δίκαιη κατανομή των πεπερασμένων πόρων στην Υγεία και ιδίως στο φάρμακο , γιατί Έχουμε ανάγκη την έγκαιρη πρόσβαση σε καινοτόμες θεραπείες, γιατί κάθε μέρα που περνάει , για εμάς μετράει.

 

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους θερμά , τον κάθε ενεργό πολίτη  που στήριξε το δίκαιο αίτημα μας ,  τους δημοσιογράφους υγείας που ανέδειξαν την αγωνία μας, την επιστήμη που μας έδωσε την καινοτόμα θεραπεία και όσους συνεργάστηκαν μαζί μας να δυναμώσουν την  ανάσα μας, και πλέον μπορούμε στην κυριολεξία να αναπνέουμε ελεύθερα. Σας ευχαριστούμε!»

Την εκδήλωση Prix Galien Greece τίμησαν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων η Α.Ε.Πρέσβης των ΗΠΑ Geoffrey Pyatt, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα, ο υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Δήμας, η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση και την Ευρώπη Άννα Διαμαντοπούλου, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι λένε οι γιατροί για τον εμβολιασμό των ασθενών με κυστική ίνωση

Κυστική Ίνωση : Ξεκινά η ατομική πρώιμη πρόσβαση των ασθενών στην θεραπεία

Ασθενείς με Κυστική Ίνωση: περιμένοντας την οριστική θεραπεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η διάκριση της Power Health ως Εταιρεία της Χρονιάς

Η πολυβραβευμένη ελληνική εταιρεία Power Health απέσπασε τον τιμητικό τίτλο «Εταιρεία της Χρονιάς» στα Supplement Awards 2021 αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την κορυφαία θέση της στο χώρο των φυσικών συμπληρωμάτων διατροφής.

Σημαντικές διακρίσεις για την Allergan Aesthetics στα Medical Beauty Awards 2021

Allergan Aesthetics: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, απονεμήθηκε στην Allergan Aesthetics το πλατινένιο βραβείο στην κατηγορία Καινοτόμες Ενέσιμες Θεραπείες, για τη συνολική προσφορά της εταιρείας στις ενέσιμες θεραπείες προσώπου, με κορυφαία καινοτόμα brands τα οποία αναγνωρίζονται από επαγγελματίες υγείας και θεραπευόμενους.

H AbbVie στις 20 πιο αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα

AbbVie: Η διάκριση αυτή αναδεικνύει το κοινωνικό και επιχειρηματικό αποτύπωμα της AbbVie η οποία εργάζεται καθημερινά για να επιτύχει μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ επιχειρηματικότητας και ανταπόδοσης στην κοινωνία μέσα από την ασφάλεια και την καινοτομία των θεραπειών της, τη συμβολή της στη βιωσιμότητα και βελτίωση του συστήματος υγείας, τη δέσμευσή της σε δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας και την επένδυση σε στρατηγικές που επιτυγχάνουν ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής για τους εργαζομένους της.

Διάκριση ELPEN για την ενεργό συμβολή της στην απασχόληση

ELPEN: Η απονομή της σχετικής τιμητικής διάκρισης έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης επιχειρηματικής  αριστείας «Diamonds of The Greek Economy 2021», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα παρουσία επιχειρηματιών, στελεχών ελληνικών επιχειρήσεων, εκπροσώπων της Πολιτείας και θεσμικών συλλογικών φορέων.