Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων: Πρόσκληση προς δυνητικά ωφελούμενους

Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων: Πρόσκληση προς δυνητικά ωφελούμενους

Κέντρο Ειδικών Παιδιών Άγιος Σπυρίδων: Δύνανται να υπαχθούν στο πρόγραμμα άτομα με Νοητική Υστέρηση που κατοικούν στο Ηράκλειο και την ευρύτερη περιοχή του.

Το Σωματείο «ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ», στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ-ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑμεΑ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ – ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ» της Πράξης «Δράση: ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ -ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 5 (Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας στην Κρήτη), που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, του Ε.Π. «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ για την κάλυψη δύο (2) κενών θέσεων στο πρόγραμμα του.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Δύνανται να υπαχθούν στο πρόγραμμα άτομα με Νοητική Υστέρηση που κατοικούν στο Ηράκλειο και την ευρύτερη περιοχή του.

Σημειώνεται ότι οι δύο (2) κενές θέσεις των δυνητικά ωφελουμένων θα καλυφθούν από αιτήσεις των δικαιούχων σύμφωνα με την βαθμολογική τους κατάταξη.

Η παροχή των υπηρεσιών προβλέπεται να παρέχεται έως τις 03-09-2023.

Ο συνολικός αριθμός των εξυπηρετούμενων ανέρχεται στα 25 άτομα και το ωράριο λειτουργίας είναι: 07:00’ – 15.00’.

Τονίζεται ότι οι ωφελούμενοι του Κέντρου δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση για τις συγχρηματοδοτούμενες υπηρεσίες που του παρέχονται από το ΚΔΗΦ/λοιπό Κέντρο από άλλη χρηματοδοτική πηγή (π.χ. ΕΟΠΥΥ) κατά την περίοδο συμμετοχής του στην πράξη και δεν θα λαμβάνουν υπηρεσίες από άλλο ΚΔΗΦ ή άλλο φορέα παροχής παρεμφερών υπηρεσιών, ο οποίος χρηματοδοτείται από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους, κατά την περίοδο συμμετοχής
τους στην Πράξη.

Το Κέντρο παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας και παραμονής, που περιλαμβάνουν την εκτίμηση αναγκών, αξιολόγηση, εκπόνηση εξατομικευμένου σχεδίου εκπαιδευτικώνθεραπευτικών παρεμβάσεων, εκπαίδευση σε κοινωνικές και ατομικές δεξιότητες και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής φροντίδας, και υποστήριξης του ατόμου καθώς και για τις οικογένειες τους.

Ειδικότερα:

• Τη μεταφορά των ωφελουμένων προς και από το Κέντρο, με μεταφορικό μέσο του
δικαιούχου.
• Tην ημερήσια παραμονή και τη διατροφή τους (πρόχειρο γεύμα).

Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

• Το πρόγραμμα πράξεων ειδικής αγωγής που έχουν ανάγκη ανάλογα με τις ανάγκες του
κάθε ΑμεΑ με νοητική υστέρηση (εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, ειδικής αγωγής,
ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων κ.ά.) βάσει του εξατομικευμένου προγράμματος του
κάθε ωφελούμενου.
• Την παροχή ατομικής ή και ομαδικής άσκησης
• Την εκπαίδευση τους στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων
καθημερινής ζωής
• Τη δημιουργική απασχόληση τους και δραστηριότητες κοινωνικοποίησης τους
• Τη συμμετοχή τους σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης

Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται σε καθημερινή βάση από ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, αποσκοπώντας στην καλλιέργεια βασικών «κοινωνικών» δεξιοτήτων και εκμάθηση συμπεριφορών, οι οποίες δεν αποτελούν για τα συγκεκριμένα άτομα αυτονόητα στοιχεία της καθημερινής ζωής.

Για την εγγραφή υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

• ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ η οποία χορηγείται από το Κέντρο
• Πρωτότυπα ή αντίγραφα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Προτάσεις του αναπηρικού κινήματος επί του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του σχολείου»

ΕΣΑμεΑ για Ασφαλιστικό στη Βουλή - Aπάντηση για ρατσιστικό όρο «ανίκανος για κάθε βιοποριστική εργασία»

Η ΑΡΓΩ: 6η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς δυνητικά ωφελούμενους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνάντηση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της φυματίωσης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τόσο τα τεχνικά όσο και τα ιατρικά θέματα για τη διαχείριση της φυματίωσης, όπως ο προσυπτωματικός έλεγχος, η ιχνιλάτηση κ.α. και ομόφωνα συμφωνήθηκε η διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται  και εξελίσσονται καθημερινά.

Ομιλία προέδρου ΕΣΑμεΑ, Ι. Βαρδακαστάνη, στην 71η Συνόδο Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ

ΕΣΑμεΑ: "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να δεσμευτούν πολιτικά σχετικά με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να διαχέεται σε όλες τις διαδικασίες εφαρμογής του ψηφίσματος του ΠΟΥ καθώς και σε όλες τις εργασίες του ΠΟΥ για την υγεία γενικότερα", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

Συστάσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για την 3η δόση στους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα

Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία: H χορήγηση της επαναληπτικής δόσης να γίνεται κατά προτίμηση με mRNA εμβόλια (Pfizer, Moderna) και με το ίδιο εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε στον αρχικό εμβολιασμό, όπου αυτό είναι δυνατό.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίδοση ευρημάτων μελέτης στον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας για εξορθολογισμό νοσοκομειακής δαπάνης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στο Γενικό Γραμματέα το πλήρες κείμενο της τελικής έκθεσης της μελέτης, της οποίας τα ευρήματα θα παρουσιαστούν σε συνέδρια, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, με την παράκληση να διαβιβάσει περίληψή της, που επιδόθηκε, αρμοδίως, στον κ. Υπουργό Υγείας και στις Δ.Υ.Πε.

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: Επικίνδυνος για διαβητικούς & παχύσαρκους ο κορωνοϊός

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: Η 5η Επιστημονική Συνάντηση, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού 17-19/9, έχει θέσει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό για όλα τα νεότερα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα σε ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και πολλά άλλα που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Συμπτώματα - Διάγνωση - Πρόληψη

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Πρόκειται για μία σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια, με επεισόδια εξάρσεων, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών με εξίσου σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία.

Alzheimer: Η συμβολή του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου στη Νοητική Έκπτωση

Alzheimer: Πέμπτη 16/9/2021 στις 18:30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου στη Νοητική Έκπτωση» από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer.