Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

HIV:De facto ασθενής

HIV:De facto ασθενής

Πραγματικές ιστορίες ασθενών: Ο Γιάννης είναι ένας gay άνδρας, η Μαρία είναι χρήστρια ενδοφλέβιων ουσιών και ο Fahim είναι πρόσφυγας. Το κοινό σημείο των τριών, είναι ότι διαγνώσθηκαν με HIV τον Ιούλιο του 2020.

HIV:De facto ασθενής: Επισκέφθηκε ο  Γιάννης μία Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και του έκλεισαν πρώτο ραντεβού  τον Δεκέμβρη του 2020. Αν και δεν γνωρίζουμε πότε εκτέθηκε και σε τι κατάσταση βρίσκεται η υγεία του, το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού ήταν για 5 μήνες μετά. Αρνήθηκε λοιπόν να περιμένει και επισκέφθηκε μονάδα άλλου νοσοκομείου. Τα πράγματα εκεί ήταν ακόμα χειρότερα καθώς διαθεσιμότητα υπήρχε για τον Φλεβάρη του 2021. Έντρομος ο Γιάννης, ζήτησε να του εξηγήσουν το λόγο που συμβαίνει αυτό, καθώς για έναν νεοδιαγνωσμένο, είναι ζωτικής σημασίας η έναρξη θεραπείας.

«Είχαμε δύο γιατρούς που ο ένας πήγε σε μονάδα COVID, η μία νοσηλεύτρια που είχαμε παραιτήθηκε και η άλλη νοσηλεύτρια είμαι εγώ που κάνω αιμοληψίες, δίνω συνταγές και προσπαθώ να καθησυχάζω του ασθενέις που καλούν επειδή δεν έχουν λάβει εδώ και μήνες τις απαντήσεις ιικού φορτίου. Ο μοναδικός μας γιατρός από το πρωί φτιάχνει φακέλους ασθενών για τα Κ.Ε.Π.Α. και ενδιάμεσα βλέπει ασθενείς.  Κατανοώ λοιπόν την ανησυχία σας όπως επίσης αντιλαμβάνομαι πως το σύστημα μας είναι ένας de facto ασθενής, με χιλιάδες συμπτώματα, που κάποιοι θεωρούν, πως δίχως θεραπεία θα επανέλθει.», απάντησε η υπάλληλος στη γραμματεία.

Παράλληλα, σε μία άλλη μονάδα, η Μαρία συζητάει με το γιατρό: «Μου είπατε να πάω σε άλλη μονάδα γιατί εδώ δεν έχετε διαθέσιμα ραντεβού. Πήγα σε πολλές. Μα καμία δε με δέχεται. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μήπως λόγω της χρήσης, είμαι ανεπιθύμητη ασθενής για εσάς; Για οτιδήποτε μου συμβεί όμως, εσείς θα ευθύνεστε». Την ίδια στιγμή, ο Fahim νοσηλεύεται με AIDS στο νοσοκομείο. Η κατάσταση του είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Δεν μπορούσε όλο αυτό το διάστημα να λάβει τη θεραπεία του γιατί δεν είχε ΑΜΚΑ. Ούτε ΠΑΑΥΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΟΔΥ: Υπογράφηκαν συμβάσεις με τα Εθνικά Κέντρα Αναφοράς HIV/AIDS

Βασίλης Κικίλιας: Έρχονται νέα προγράμματα ενημέρωσης για το AIDS

Εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα στην Πανδημία οι εργαζόμενοι πάσχοντες από διαβήτη

Εκτεθειμένοι ανεπανόρθωτα στην Πανδημία οι εργαζόμενοι πάσχοντες από διαβήτη, με ευθύνη των αρμοδίων Υπουργείων Υγείας, Εργασίας και Εσωτερικών, τονίζει το ΔΣ του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας .

Διαμαρτυρία Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διαμαρτυρία για τον αποκλεισμό της από το Δ.Σ του ΕΟΠΥ. Η Εθνική Συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών εκφράζει την έντονη απογοήτευση και διαμαρτυρία της, καθώς για μία ακόμη φορά η Πολιτεία, όπως, δηλώνει, αγνοεί την κοινή φωνή των ασθενών στις διαδικασίες χάραξης πολιτικής για την υγεία και καλεί το Υπουργείο Υγείας να συμπεριλάβει […]

Συνεργασία Ε.Σ.Α.μεΑ. και Υπουργείου Μεταφορών

Ε.Σ.Α.μεΑ. ανακοινώσεις: Διόδια, τροποποιήσεις ΚΟΚ κλπ συζητήθηκαν στην συνάντηση μεταξύ του προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ, Ιωάννη Βαρδακαστάνη Ε.Σ.Α.μεΑ. και του Υπουργείου Μεταφορών. Σκοπός ήταν η ανάπτυξη στενής συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τα αιτήματα της Ε.Σ.Α.μεΑ σχετίζονται με τη διασφάλιση της απρόσκοπτης κινητικότητας των πολιτών με αναπηρία. Συγκεκριμένα, η προσβασιμότητα στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον και […]

Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως

Με κεντρικό μήνυμα «Δουλεύει για Σένα!» ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» υλοποιεί νέα ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος ,με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ).Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο […]

Ξεκίνησε η συζήτηση για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία σε προϊόντα και υπηρεσίες

Συμμετοχή του προέδρου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) Ιωάννη Βαρδακαστάνη στην Ομάδα Εργασίας για τις απαιτήσεις προσβασιμότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

Κυστική Ίνωση σύλλογος : Διαδικτυακή συνάντηση για ομαλή μετάβαση από το «Trikafta» στο «Kaftrio»

Πρίν λίγες ημέρες  πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση των εκπροσώπων του Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης Δημήτρη Κοντοπίδη (Επίτιμος Πρόεδρος), Άννας Σπίνου (Προέδρου ΔΣ), Κωνσταντίνας Γιαννάκη, Γιάννη Σπίνου και Γιώργου Σαργιώτη με τους εκπροσώπους της εταιρείας Vertex με θέμα την πρόσφατη έγκριση κυκλοφορίας του «Kaftrio» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) καθώς και τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης για […]