Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Γεννηματάς: Τραγική η κατάσταση στα επείγοντα με 900 ασθενείς

Γεννηματάς: Τραγική η κατάσταση στα επείγοντα με 900 ασθενείς

Γεννηματάς: Υπάρχει τρομερά αυξημένη ροή ασθενών στο νοσοκομείο, προκαλώντας ασφυξία στα επείγοντα με 900 ασθενείς να βρίσκουν κρεβάτι ακόμη και μετά από 2 ημέρες.

SOS εκπέμπει το Γεννηματάς, με δεδομένο ότι τα επείγοντά του δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αυξημένη ροή ασθενών. Όταν ένας ασθενής εισάγεται στο νοσοκομείο, τοποθετείται σε κρεβάτι σε θάλαμο μετά από 2 ημέρες, με αριθμό ρεκόρ 1.270 ασθενών να έχουν εμφανιστεί στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αυτή την εβδομάδα. Οι υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεννηματάς αναφέρουν ότι υπάρχουν περισσότερα κρούσματα πνευμονίας από όσα μπορούν να αντιμετωπίσουν και ότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί να είναι πολύ μεταδοτικός.

Συνάντηση των γιατρών στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή για να συζητηθούν πιθανές λύσεις στο πρόβλημα των παθολογικών κλινικών. Οι γιατροί συζήτησαν προτάσεις για πρόχειρες λύσεις, μεταφέροντας ορισμένες από τις παθολογικές κλινικές πιο κοντά στο νοσοκομείο και κατά τη διάρκεια των βάρδιών τους, γενικούς γιατρούς, ειδικούς και λοιπό ιατρικό προσωπικό που εργάζεται σε άλλα τμήματα του παθολογικού κλάδου. Οι παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου έχουν πολύ κόσμο. Οι γιατροί εκεί λένε ότι δεν υπάρχουν αρκετοί ειδικευμένοι παθολόγοι και στις τρεις κλινικές. Αυτό σημαίνει ότι η πληρότητα της κλινικής είναι μεγαλύτερη από 400%.

Την περασμένη εβδομάδα είχε προγραμματιστεί στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της υποστελέχωσης και του υπερπληθυσμού των παθολογικών τμημάτων. Στα προβλήματα αυτά περιλαμβάνονται η ανάγκη για περισσότερες οργανικές θέσεις ειδικευομένων ιατρών, οι θέσεις ειδικών ανά κλινική και η σωστή κατανομή των ειδικών ανά κλινική σε όλα τα νοσοκομεία της Αθήνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μίνα Γκάγκα στο healthweb: Στόχος μας η διακριτή διοίκηση του Νοσοκομείου ‘’ΕΛΠΙΔΑ’’ από το ΠΑΙΔΩΝ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας φαίνεται πως αρχίζει να ξαναπιέζεται με ασθενείς covid σε ράντζα στους διαδρόμους

Παγώνη: Άκρως μεταδοτικός ο "Όρθρος", η νέα παραλλαγή που σαρώνει στη Βρετανία

Αφόρητη η κατάσταση στις εφημερίες του Σισμανόγλειου

Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία λόγω νέας έξαρσης - Οι νέες συστάσεις Τσιόδρα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Access Denied: Απροσπέλαστες για τα άτομα με αναπηρία οι ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων

Access Denied: Οι σοβαρές ελλείψεις στην προσβασιμότητα των ιστοσελίδων των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων καθιστούν πολύ δύσκολη την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία για τις Ευρωεκλογές.

Τα Γραφεία Δικαιωμάτων των Νοσοκομείων στην Υπηρεσία του Πολίτη

Τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός ποιοτικού και ασθενοκεντρικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας

ΚΕΦΙ: Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2024 - ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ

ΚΕΦΙ: Είναι μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης και ένας χώρος συνάντησης για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εθελοντές και πολίτες. Ελάτε να γνωρίσετε το έργο του ΚΕΦΙ από κοντά!