Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Νέος κώδικας δεοντολογίας για τους Φυσιοθεραπευτές

ΦΕΚ: Ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας, κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.

Με ΦΕΚ επικυρώθηκε ο Νέος Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών. Σε αυτό προβλέπονται από την άσκηση της φυσικοθεραπείας, τον τόπο, την σχέση με τον λήπτη, μέχρι την συμμετοχή του φυσικοθεραπευτή σε έρευνες και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών. Στην απόφαση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας που επικυρώθηκε με ΦΕΚ (Υ.Α.Αριθμ. Γ5β/Γ.Π. 76637/2021-ΦΕΚ 1970/Β’/27.3.2023) τονίζεται ότι «ο Κώδικας Δεοντολογίας Φυσικοθεραπευτών είναι το σύνολο αρχών, αξιών και κανόνων που διέπουν τη σχέση φυσικοθεραπευτή και λήπτη υπηρεσιών υγείας (εφεξής λήπτη), κατά την άσκηση του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος, αποτελεί, δε, οδηγό για τον φυσικοθεραπευτή, τόσο για την επαγγελματική του ευθύνη στη νομική της διάσταση, όσο και την ηθική της διάσταση».

Συγκεκριμένα, οι κανόνες θα πρέπει να ακολουθούνται από τον φυσικοθεραπευτή, με την εγγραφή του στον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.), αναγνωρίζει την υποκείμενη ισχύουσα δεοντολογία και δεσμεύεται να την ακολουθεί στην άσκηση του επαγγέλματός του, σεβόμενος παράλληλα τα θεσμικά όργανα του Συλλόγου και τις αποφάσεις τους, όπως τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, της Περιφερειακής Συνέλευσης του Περιφερειακού Τμήματος, στο οποίο ανήκει, και τις αποφάσεις του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Σ.Φ. Ειδικότερα ο κώδικας περιλαμβάνει:

  • Έννοιες, ορισμοί και πεδίο εφαρμογής του παρόντος.
  • Η άσκηση της Φυσιοθεραπείας.
  • Ηθική και επιστημονική ανεξαρτησία του φυσικοθεραπευτή.
  • Κωλύματα –ασυμβίβαστα.
  • Τόπος άσκησης του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος.
  • Η φυσικοθεραπεία ως σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού.
  • Υποχρέωση ενημέρωσης κ.ά.

ΚΩΔΙΚΑΣ-ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΏΝ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

Στα "κάγκελα" οι Ενώσεις Ιατρών & Φυσικοθεραπευτών για τον ψευτογιατρό

Ρήξη αχίλλειου τένοντα - Χειρουργείο ή φυσική αποκατάσταση;

ΠΣΦ: Το ποτήρι ξεχείλισε-Προειδοποιούν για αναστολή παροχής υπηρεσιών προς ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

ΕΣΑμεΑ: Ο κ. Βαρδακαστάνης πήρε μέρος στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Προς μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική πρόοδο: το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ο αντίκτυπος του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο»

Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τα μέλη του σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου η ανάβαση στο Πελίναιον όρος

ΣΚΠ Χίου: Μέλη και Yποστηρικτές του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου συγκεντρώθηκαν και φέτος ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο Πελιναίον όρος (1.297μ.) με σκοπό το προσκύνημα υπέρ Υγείας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.