Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

FairLife LCC webinar: Το ταξίδι του ασθενούς, βιοδείκτες, μοριακό προφίλ & εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές

FairLife LCC webinar: Το ταξίδι του ασθενούς, βιοδείκτες, μοριακό προφίλ & εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές

FairLife LCC webinar: Η διαδικτυακή ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00.

Η FairLife LCC διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα (webinar) με θέμα «Το ταξίδι του ασθενούς: Βιοδείκτες – Μοριακό προφίλ – Εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00.

Για εγγραφές και υπενθύμιση παρακολούθησης μπορείτε πατήσετε εδώ.

Η εκδήλωση θα προβληθεί LIVE μέσω Youtube και μέσω της σελίδας της FairLife στο Facebook και είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Στο webinar συμμετέχουν εξαίρετοι επιστήμονες, οι οποίοι θα μιλήσουν για τη χρήση βιοδεικτών στον καρκίνο του πνεύμονα, καθώς και για τη σημασία της διερεύνησης του μοριακού προφίλ του ασθενούς. Επίσης, θα παρουσιαστούν στο κοινό όλες οι σύγχρονες εξατομικευμένες θεραπευτικές επιλογές, που μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση της επιβίωσης, αλλά και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Ομιλητές:

  • Άννα Μπατιστάτου, Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας, Διευθύντρια Παθολογοανατομικού /Κυτταρολογικού Εργαστηρίου ΠΓΝΙ, Πρόεδρος Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
  • Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος – Παθολόγος, Διευθυντής Ογκολογικής Κλινικής «Μητέρα», Επίκουρος Καθηγητής Ογκολογίας, Northwestern University, Η.Π.Α.
  • Κοσμάς Ηλιάδης, Θωρακοχειρουργός, Διευθυντής Θωρ/κης Κλινικής, Νοσοκομείο «Υγεία»
  • Ιωάννης Μπουκοβίνας, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ογκολογικής Μονάδος,Βιοκλινική Θεσσαλονίκης
  • Ιωάννης Μούντζιος, Επιμελητής – Παθολόγος Ογκολόγος, Ογκολογικό Τμήμα και Μονάδα Κλινικών Μελετών Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

 

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ), της Ελληνικής Εταιρείας Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ) και της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (ΕΕΠΑ).

Λίγα λόγια για την «FAIRLIFE L.C.C.»

Ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωνικός φορέας για τον καρκίνο του πνεύμονα «FairLife L.C.C.» δημιουργήθηκε στη μνήμη του Simon Βell, 57 ετών, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο του πνεύμονα τον Αύγουστο του 2020. Η αποστολή της FairLife είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας, την πρόσβαση σε διαγνωστικές μεθόδους, κλινικές μελέτες, καθώς και την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης σε καινοτόμες θεραπείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

FairLife L.C.C.: 260 μαθητές & δεκάδες εθελοντές καθάρισαν την Αν. παραλία Βάρκιζας

FairLife LCC: Η ανισότητα στην πρόληψη & φροντίδα του καρκίνου κοστίζει ανθρώπινες ζωές

FairLife L.C.C.: 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα'

Ο Προσυμπτωματικός Έλεγχος μειώνει τους θάνατους από Καρκίνο του Πνεύμονα κατά 25%, σύμφωνα με μελέτη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.

Η ΕΣΑμεΑ χαιρετίζει την ίδρυση γραφείου του ΠΟΥ στην Αθήνα

ΕΣΑμεΑ: Το «πολιτοκεντρικό» μοντέλο που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός τα τελευταία χρόνια χαίρει της εκτίμησης του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου αναπηρικού κινήματος, αναφέρει μεταξύ άλλων, η Εθνική Συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία σε ανακοίνωση της αναφορικά με την ίδρυση γραφείου ΠΟΥ στην Αθήνα.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης στο  45ο ECFS στο Ρότερνταμ

Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης: Η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, Κωνσταντίνα Γιαννάκη παρευρέθηκε στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe και στο Επιστημονικό Συνέδριο ECFS που πραγματοποιήθηκαν από τις 7 έως 11 Ιουνίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, εκπροσωπώντας τους Έλληνες ασθενείς με Κυστική Ίνωση. 

Άλμα Ζωής: Απολoγισμός Α' Κύκλου «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω» 2022

Άλμα Ζωής: Μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια «Αποφασίζω γιατί Γνωρίζω», 500 γυναίκες με εμπειρία καρκίνου μαστού είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν έγκυρα και αξιόπιστα από ειδικούς επιστήμονες και επαγγελματίες για διάφορες πτυχές τις ασθένειάς τους.