Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Τεχνική Συνάντηση από τον ΑΓΗΣΙΛΑΟ στην Καλαμάτα

ΕΣΑμεΑ: Τεχνική Συνάντηση από τον ΑΓΗΣΙΛΑΟ στην Καλαμάτα

ΕΣΑμεΑ: Η Τεχνική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην «Αίθουσα Δραστηριοτήτων» του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας την Τρίτη 30 Μαΐου 2023.

Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 5 (Π.Ε. 5), υλοποιούνται Τεχνικές Συναντήσεις με θέμα: «Φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές με στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου & της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων». Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν δύο Τεχνικές Συναντήσεις:

Η Τεχνική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην «Αίθουσα Δραστηριοτήτων» του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας (Μπενάκη & Αγίου Ιωάννου, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα), την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρες 10.00 έως 15.00. Οι Τεχνικές Συναντήσεις απευθύνονται σε στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών όλων των Δήμων καθώς και σε στελέχη των εξής Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας:

Προγραμματισμού και Υποδομών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επιτελική/Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης, Υπηρεσίες υποστήριξης διαδικτυακών τόπων και εφαρμογών καθώς και των Αυτοτελών Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα απευθύνεται σε εκπροσώπους τοπικών συλλογικών φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο email: [email protected] Μετά τη λήξη της Τεχνικής Συνάντησης, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ε.Σ.Α.μεΑ., στην κ. Μαίρη Σίδερη, στο τηλέφωνο 2710 221964 (8.00 – 16.00).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: 5ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία «Τίποτα χωρίς εμάς»

ΕΣΑμεΑ: Αύριο Τρίτη 23 Μαΐου η συνεδρίαση του 5ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία στις Βρυξέλλες

Αύξηση της διαχρονικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

ΕΣΑμεΑ: Φεστιβάλ προβολής μαθητικών σποτ για την άρση στερεοτύπων για τα άτομα με αναπηρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΑμΣΚΠ: 30 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΠΟΑμΣΚΠ: Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο “I connect – We connect” , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία , την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: Μετά την παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ, παράταση πήρε η υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων. 

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Κατανοώντας την Ανάγκη - Διερευνώντας το Κενό στην Πάτρα

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Το πρόγραμμα «φιλοξενεί» ως ομιλητές, κορυφαίους και έγκριτους επιστήμονες αλλά και εμπλεκόμενους με το θέμα του καρκίνου από μια ευρεία γκάμα προσώπων.

ΔΟΘ: Δυναμικό παρών στο Ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον της επάρκειας & ασφάλειας του αίματος

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) έδωσε δυναμικό «παρών» σε δυο σημαντικές συναντήσεις που διεξήχθησαν την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.