Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Τεχνική Συνάντηση από τον ΑΓΗΣΙΛΑΟ στην Καλαμάτα

ΕΣΑμεΑ: Τεχνική Συνάντηση από τον ΑΓΗΣΙΛΑΟ στην Καλαμάτα

ΕΣΑμεΑ: Η Τεχνική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην «Αίθουσα Δραστηριοτήτων» του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας την Τρίτη 30 Μαΐου 2023.

Στο πλαίσιο του έργου της Ε.Σ.Α.μεΑ. για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται η Πράξη «Καταπολέμηση των Διακρίσεων και Προώθηση της Κοινωνικής και Εργασιακής Ένταξης για τα Άτομα με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και τις Οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ‘ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ’», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.

Στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας 5 (Π.Ε. 5), υλοποιούνται Τεχνικές Συναντήσεις με θέμα: «Φυσική και ψηφιακή προσβασιμότητα και εύλογες προσαρμογές με στόχο τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου & της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων». Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν δύο Τεχνικές Συναντήσεις:

Η Τεχνική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην «Αίθουσα Δραστηριοτήτων» του Αρχαιολογικού Μουσείου Μεσσηνίας (Μπενάκη & Αγίου Ιωάννου, Τ.Κ. 24100, Καλαμάτα), την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρες 10.00 έως 15.00. Οι Τεχνικές Συναντήσεις απευθύνονται σε στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών όλων των Δήμων καθώς και σε στελέχη των εξής Γενικών Διευθύνσεων της Περιφέρειας:

Προγραμματισμού και Υποδομών, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επιτελική/Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης, Υπηρεσίες υποστήριξης διαδικτυακών τόπων και εφαρμογών καθώς και των Αυτοτελών Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας και Υποστήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα απευθύνεται σε εκπροσώπους τοπικών συλλογικών φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής στο email: [email protected] Μετά τη λήξη της Τεχνικής Συνάντησης, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην Ε.Σ.Α.μεΑ., στην κ. Μαίρη Σίδερη, στο τηλέφωνο 2710 221964 (8.00 – 16.00).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: 5ο Ευρωκοινοβούλιο Ατόμων με Αναπηρία «Τίποτα χωρίς εμάς»

ΕΣΑμεΑ: Αύριο Τρίτη 23 Μαΐου η συνεδρίαση του 5ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία στις Βρυξέλλες

Αύξηση της διαχρονικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

ΕΣΑμεΑ: Φεστιβάλ προβολής μαθητικών σποτ για την άρση στερεοτύπων για τα άτομα με αναπηρία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Nevronas: Πρακτικός οδηγός «Portfolio Ψυχικής Ενδυνάμωσης Παιδιών και Εφήβων»

Nevronas: Πρόκειται για μια σύντομη επισκόπηση βασικών εννοιών και ορισμών, καθώς και τρόπων παρέμβασης για την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από την βιβλιογραφική έρευνα και την εμπειρία της θεραπευτικής Ομάδας.

"Πολύ σημαντική η συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία στην κατηγορία των ευάλωτων οφειλετών"

Β. Κούτσιανος: Κατά την ομιλία του, ο κ. Κουτσιανός υπογράμμισε την ανάγκη για στενή συνεργασία μεταξύ του αναπηρικού κινήματος και του Υπουργείου Οικονομικών κατά τη διαμόρφωση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας 2024: Γιορτάζοντας 20 χρόνια προσφοράς

Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας 2024: Η 20ή επέτειος της Παγκόσμιας Ημέρας Αιμοδοσίας είναι μια εξαιρετική και επίκαιρη ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τους αιμοδότες σε όλο τον κόσμο για τις σωτήριες αιμοδοσίες τους όλα αυτά τα χρόνια.

Close Icon