Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση συμμετοχής Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι»

ΕΣΑμεΑ: Πρόσκληση συμμετοχής Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι»

ΕΣΑμεΑ: Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: «Συνέχιση λειτουργίας της Δομής ΚΔΗΦ - ΑμεΑ "Εργαστήρι – Υπηρεσίες Ημερήσιας Φροντίδας και Κοινωνικής Ένταξης"»

Ξεκινά η υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: «Συνέχιση λειτουργίας της Δομής ΚΔΗΦ – ΑμεΑ “Εργαστήρι – Υπηρεσίες Ημερήσιας Φροντίδας και Κοινωνικής Ένταξης”». Η δράση πραγματοποιείται από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ «Το Εργαστήρι», ως Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας. Η δράση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου (ΕΣΠΑ) για την περίοδο 2021–2027, στις εγκαταστάσεις του στα Άνω Λιόσια.

Η παρούσα ανοικτή πρόσκληση παρέχει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν οποιαδήποτε στιγμή επιλέξουν, αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα. Οι αιτήσεις θα αξιολογούνται σε περιοδικούς κύκλους, των οποίων οι καταληκτικές ημερομηνίες θα ανακοινώνονται έγκαιρα, ανάλογα με τις κενές θέσεις που θα προκύπτουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης της Πράξης, λόγω αποχώρησης ενός ή περισσοτέρων των 45 συνολικά υφισταμένων ωφελούμενων του προγράμματος. Το πρόγραμμα αφορά 45 άτομα με μέση και ελαφρά νοητική αναπηρία και θα έχει διάρκεια μέχρι και 31/12/2025. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται περιλαμβάνουν:

 • την μεταφορά των ωφελούμενων και την υποδοχή τους,
 • την διαμονή και διατροφή τους (πρόχειρο γεύμα)
 • την απασχόληση και ανάπτυξη δεξιοτήτων και ειδικών επαγγελματικών προσόντων
 • την πρακτική άσκηση και δημιουργική απασχόληση,
 • δραστηριότητες κοινωνικοποίησης,
 • εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση καθώς και υποστηρικτικές ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες)
 • Την παροχή ατομικής ή/και ομαδικής ειδικής φυσικής αγωγής,
 • Την συμμέτοχή σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης

Οι υπηρεσίες αυτές θα παρέχονται βάσει του εξατομικευμένου προγράμματος του κάθε ωφελούμενου. Η επιλογή των ωφελούμενων θα γίνει με την διαδικασία μοριοδότησης από επιτροπή εξέτασης και ελέγχου των αιτήσεων. Τα κριτήρια επιλογής είναι:

 • Τύπος πλαισίου διαμονής του ωφελούμενου (Ίδρυμα κλειστής περίθαλψης, οικογενειακό ή άλλο στεγαστικό πλαίσιο).
 • Η ασφαλιστική ικανότητα του ωφελούμενου.
 • Ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα (στο εισόδημα δεν περιλαμβάνεται οποιοδήποτε επίδομα).
 • Οικογενειακή κατάσταση.
 • Εργασιακή κατάσταση του γονέα ή του νόμιμου κηδεμόνα.

Σημείωση: Σε περίπτωση ισοβαθμίας κατά τη μοριοδότηση θα τηρηθεί η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση στην έδρα του «Εργαστηρίου» οδός: Αγίου Όρους 46, 13341 Άνω Λιόσια. Μαζί με την αίτηση, οι υποψήφιοι, θα πρέπει να υποβάλλουν:

1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή πιστοποιητικό γεννήσεως. Σε περίπτωση μη ύπαρξης των προαναφερόμενων οποιοδήποτε άλλο νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης. Εάν ο ωφελούμενος είναι αλλοδαπός από τρίτες χώρες απαιτείται και αντίγραφο της άδειας διαμονής σε ισχύ. Εάν είναι Έλληνας ομογενής απαιτείται αντίγραφο ταυτότητας ομογενούς.
2. Απόφαση περί θέσης σε δικαστική συμπαράσταση ωφελουμένου, σε περίπτωση που αυτός είναι ενήλικας και η αίτηση υποβάλλεται από άλλο πρόσωπο.
3. Αντίγραφο ή εκτύπωση ατομικού ή οικογενειακού εκκαθαριστικού σημειώματος εφόσον το άτομο υποχρεούται να έχει καταθέσει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2022 ή σχετική υπεύθυνη δήλωση στην περίπτωση που δεν υποχρεούται.
4. Αντίγραφο βεβαίωσης πιστοποίησης αναπηρίας του ωφελούμενου σε ισχύ.
5. Αντίγραφο πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης.
6. Εάν το άτομο που είναι επιφορτισμένο με τη φροντίδα του συγκεκριμένου ωφελούμενου (γονέας / κηδεμόνας) είναι άνεργος απαιτείται αντίγραφο της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ. Σε αντίθετη περίπτωση βεβαίωση εργοδότη.
7. Εάν το άτομο που είναι επιφορτισμένο με τη φροντίδα του συγκεκριμένου ωφελούμενου (γονέας / κηδεμόνας) ή άλλο μέλος της
οικογένειας ανήκει στην ομάδα των ΑΜΕΑ απαιτείται αντίγραφο βεβαίωσης πιστοποίησης της αναπηρίας του σε ισχύ.
8. Πιστοποιητικό ασφαλιστικής ικανότητας και Βεβαίωση ΑΜΚΑ
9. Υπεύθυνη δήλωση του ωφελούμενου ή του νόμιμου κηδεμόνα/εκπροσώπου του που να αναφέρει ότι : α) δε θα λαμβάνει αποζημίωση
για τις συγχρηματοδοτούμενες υπηρεσίες που του παρέχονται από το ΚΔΗΦ/ λοιπό Κέντρο από άλλη χρηματοδοτική πηγή (π.χ. ΕΟΠΥΥ) κατά την περίοδο συμμετοχής του στην πράξη και β) δε θα λαμβάνειυπηρεσίες από άλλο ΚΔΗΦ ή άλλο φορέα παροχής παρεμφερών
υπηρεσιών, ο οποίος χρηματοδοτείται από εθνικούς ή/και κοινοτικούς πόρους, κατά την περίοδο συμμετοχής του στην πράξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας επί του νομοσχεδίου για την υγεία

ΕΣΑμεΑ: Προβλήματα σε ελεύθερους επαγγελματίες με αναπηρία λόγω e-ΕΦΚΑ

ΕΣΑμεΑ: Η λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας οδηγεί χρόνια πάσχοντες στο θάνατο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Access Denied: Απροσπέλαστες για τα άτομα με αναπηρία οι ιστοσελίδες των ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων

Access Denied: Οι σοβαρές ελλείψεις στην προσβασιμότητα των ιστοσελίδων των μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών κομμάτων καθιστούν πολύ δύσκολη την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία για τις Ευρωεκλογές.

Τα Γραφεία Δικαιωμάτων των Νοσοκομείων στην Υπηρεσία του Πολίτη

Τα Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων των Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας των Νοσοκομείων μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση ενός ποιοτικού και ασθενοκεντρικού Συστήματος Υγείας στη χώρα μας

ΚΕΦΙ: Συμμετέχει στο Φεστιβάλ Εθελοντισμού Voluntary Action 2024 - ΚΟΣΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ

ΚΕΦΙ: Είναι μια γιορτή προσφοράς, συνεργασίας και ευγνωμοσύνης και ένας χώρος συνάντησης για Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εθελοντές και πολίτες. Ελάτε να γνωρίσετε το έργο του ΚΕΦΙ από κοντά!