Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ: Αύριο Τρίτη 23 Μαΐου η συνεδρίαση του 5ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία στις Βρυξέλλες

ΕΣΑμεΑ: Αύριο Τρίτη 23 Μαΐου η συνεδρίαση του 5ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία στις Βρυξέλλες

ΕΣΑμεΑ: Την έναρξη του 5ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία θα κηρύξει αύριο Τρίτη 23 Μαΐου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Την έναρξη του 5ου Ευρωκοινοβουλίου Ατόμων με Αναπηρία, αυτής της εξαιρετικά σημαντικής συνάντησης 700 και περισσοτέρων εκπροσώπων οργανώσεων ατόμων με αναπηρία από όλη την Ευρώπη και Ευρωπαίων αξιωματούχων, θα κηρύξει αύριο Τρίτη 23 Μαΐου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μαζί με την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Roberta Metsola. Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ευρωκοινοβούλιο. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε και μέσω YouTube.

Θα ακολουθήσει δελτίο Τύπου με τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και τις ομιλίες. Ενόψει της αυριανής συνεδρίασης, ο κ. Βαρδακαστάνης, δήλωσε: «Τα άτομα με αναπηρία συχνά αποκλείονται από την πολιτική διαδικασία – από το να ψηφίσουν, να εκλεγούν υποψήφιοι και, συχνά, ακόμη και να γνωστοποιήσουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής. Ευχαριστούμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που μας δίνει την ευκαιρία να μοιραστούμε τις προτεραιότητες και τις προτάσεις μας – τόσο με τους φορείς χάραξης πολιτικής της ΕΕ όσο και με τις εθνικές κυβερνήσεις».

Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι παριστάμενοι θα συζητήσουν τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Η εκδήλωση – που διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – θα αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία και των ευρωπαίων φορέων χάραξης πολιτικής στο υψηλότερο επίπεδο.

Μεταξύ των σημαντικότερων ομιλητών είναι η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Vera Jourová, η ευρωπαία Επίτροπος για την Ισότητα Helena Dalli και ο επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Janez Lenarčič. Θα παρέμβουν επίσης υπουργοί από τη Μάλτα και το Βέλγιο, ευρωβουλευτές, καθώς και ο επικεφαλής της Εθνικής Συνέλευσης Ατόμων με Αναπηρία της Ουκρανίας.

Οι εκπρόσωποι των οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία θα υιοθετήσουν το Μανιφέστο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία για τις Ευρωεκλογές, το οποίο περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προτάσεων για την επίτευξη μιας ΕΕ χωρίς αποκλεισμούς. Οι συμμετέχοντες θα συζητήσουν σε 3 διαφορετικά πάνελ, τα παρακάτω θέματα: ελεύθερη κυκλοφορία και συμμετοχή, ανισότητα και κοινωνικός αποκλεισμός, πολιτική προστασία χωρίς αποκλεισμούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ντροπιαστική η εικόνα της Ελλάδας στην τελευταία θέση σε ποσοστό εργαζομένων με αναπηρία

Αύξηση της διαχρονικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

ΕΣΑμεΑ: Φεστιβάλ προβολής μαθητικών σποτ για την άρση στερεοτύπων για τα άτομα με αναπηρία

Πρόσκληση ενδιαφέροντος Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Άρτας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΠΟΑμΣΚΠ: 30 Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

ΠΟΑμΣΚΠ: Η παγκόσμια εκστρατεία MS Connections, με μότο “I connect – We connect” , έχει στόχο να ενδυναμώσει τα άτομα που πάσχουν μέσα από την σύνδεσή τους με τον εαυτό τους, το στενό περιβάλλον τους, την ευρύτερη Κοινωνία , την Ερευνητική και Ιατρική Κοινότητα και την Πολιτεία.

ΕΣΑμεΑ: Παράταση για τα μηχανογραφικά υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

ΕΣΑμεΑ: Μετά την παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ, παράταση πήρε η υποβολής ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2023 - 2024 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων. 

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Κατανοώντας την Ανάγκη - Διερευνώντας το Κενό στην Πάτρα

Συνέδριο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης στην Ογκολογία: Το πρόγραμμα «φιλοξενεί» ως ομιλητές, κορυφαίους και έγκριτους επιστήμονες αλλά και εμπλεκόμενους με το θέμα του καρκίνου από μια ευρεία γκάμα προσώπων.

ΔΟΘ: Δυναμικό παρών στο Ευρωκοινοβούλιο για το μέλλον της επάρκειας & ασφάλειας του αίματος

ΔΟΘ: Η Διεθνής Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας (ΔΟΘ) έδωσε δυναμικό «παρών» σε δυο σημαντικές συναντήσεις που διεξήχθησαν την Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες.