Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: Aπαντούν με στοιχεία στο διορισμένο Δ.Σ. σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: Aπαντούν με στοιχεία στο διορισμένο Δ.Σ. σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ

Εργαζόμενοι ΚΕΘΕΑ: Την αντίθεσή τους με τα σχέδια τoυ διορισμένου Δ.Σ. σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ, εξέφρασε για ακόμη μία φορά ο Σύλλογος Εργαζομένων του Οργανισμού με σημερινή (20/04) ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ καταγγέλει τα εξής: «Τις τελευταίες μέρες ο διορισμένος πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ βάλλει κατά του Οργανισμού με λάσπη και αστήριχτα ψέματα, προσπαθώντας να αναχαιτίσει την κοινωνική αντίδραση που πυροδότησε το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ», και προσθέτει:

«Υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει οργανόγραμμα, κανονισμός εργασίας, σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων και παρουσιάζει τον οργανισμό σαν μια αυτοδιοικούμενοι συντεχνία που επί 34 χρόνια λειτουργεί με δημόσιο χρήμα, αλλά χωρίς αρχές και διαδικασίες, διαφάνεια και λογοδοσία, με εκλεγμένα αλλά διακοσμητικά ΔΣ.

Υποβαθμίζει τις αντιδράσεις και επιμένει ότι οι αλλαγές που προωθούνται με προφανή περιφρόνηση προς το καταξιωμένο θεραπευτικό μοντέλο και την ιστορία του ΚΕΘΕΑ, ενισχύουν και δεν πλήττουν τον οργανισμό. Ισχυρίζεται ότι οι αντιδράσεις των εργαζομένων είναι μεμονωμένες και υποκινούνται από πολιτικά κίνητρα ή μικροσυμφέροντα.

Όλα αυτά απέναντι σε έναν οργανισμό που πρόσφερε υπηρεσίες σε 16.245 άτομα το 2019, ενώ διαθέτει:

  • Οργανόγραμμα με περιγραφές θέσεων εργασίας
  • Κανονισμό εργασίας που είναι προϊόν συλλογικών διαπραγματεύσεων
  • Αποφάσεις και εγκυκλίους των οριζόμενων από τον νόμο θεσμικών του οργάνων που ρυθμίζουν συστηματικά διάφορα ζητήματα λειτουργίας
  • Σύστημα ετήσιας αξιολόγησης των εργαζομένων του
  • Ετήσιες εκθέσεις ορκωτών ελεγκτών
  • Δημοσιοποιημένους ετήσιους απολογισμούς έργου
  • Κώδικα δεοντολογίας και εκλεγμένη επιτροπή δεοντολογίας (παροπλισμένη επί της νέας διοίκησης)
  • Κεντρικό Σύστημα Ελέγχου Κλινικών Διοικητικών και Οικονομικών Στοιχείων (CMIS)

Τα περισσότερα από τα παραπάνω, μπορεί κανείς να τα διαπιστώσει με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αλλά και από την ίδια την ιστοσελίδα του οργανισμού. Ωστόσο, η διορισμένη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ επέλεξε να τα αγνοήσει κατά την κατάρτιση του σχεδίου της, αρκούμενη στο να καλέσει τους εργαζόμενους σε προσχηματικό, εκ των υστέρων διάλογο.

Οι αιτιάσεις περί πολιτικής υποκίνησης και ιδιοτέλειας των εργαζομένων, ακούγονται κακόηχα, εκπορευόμενες από ένα διορισμένο με κομματικά κριτήρια ΔΣ που μάλιστα φρόντισε με το σχέδιο να εξασφαλίσει εκ νέου αμοιβές και αποζημιώσεις στα μέλη του.

Γονείς, απόφοιτοι, μέλη, εργαζόμενοι και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ, είναι όλοι απέναντι στο σχέδιο και το ΔΣ. Οι ψευδείς και απαξιωτικές για το ΚΕΘΕΑ και τους εργαζόμενους δηλώσεις και αναρτήσεις μελών της διοίκησης υπογραμμίζουν απλώς το τεράστιο χάσμα που τους χωρίζει από τον ίδιο τον οργανισμό που καλούνται να διοικήσουν και την αδιαφορία τους για τους κλυδωνισμούς που προκαλούν με τους σχεδιασμούς τους στα θεραπευτικά προγράμματα, τα μέλη και τις οικογένειές τους.

Το σχέδιο πρέπει να αποσυρθεί, η συζήτηση να αρχίσει από μηδενική βάση μέσα από τα θεσμικά όργανα και να ολοκληρωθεί στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού, που είναι και η μόνη αρμόδια, σύμφωνα με το νόμο, για την επικύρωσή τους. Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας προκειμένου να διασφαλιστεί το έργο και η λειτουργία του ΚΕΘΕΑ, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 20/04 – 3.789 νέα κρούσματα – 87 νεκροί – 847 διασωληνωμένοι

Σεξ και ΣΜΝ: Ο εμβολιασμός σώζει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: 119 Φορείς συμμαχούν για την εξάλειψη του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πανικάρια Επιτροπή Εθελοντών Αιμοδοτών - Μάρτιος 2024

Ας συμβάλουμε όλοι μαζί στην εθελοντική αιμοδοσία είτε συμμετέχοντας άμεσα σ’ αυτήν είτε ευαισθητοποιώντας και ενημερώνοντας τους συνανθρώπους μας για το πιο υψηλό έργο ανθρώπινης αλληλεγγύης.

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής