Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο Patients’ Summit 2022

Ένωση Ασθενών: Ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο Patients’ Summit 2022

Ένωση Ασθενών: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος κύκλος εργασιών του πρώτου Patients’ Summit της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για τους συλλόγους – μέλη μας.

Από την Παρασκευή 17 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, δόθηκε η δια ζώσης ευκαιρία σε όλα τα μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας να εμπλακούν σε ένα πολυποίκιλο κύκλο διαφορετικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, ομάδων εργασίας, παρουσιάσεων νέων προγραμμάτων και φυσικά διαλέξεων καταξιωμένων ομιλητών σε θέματα Υγείας. Οι εργασίες ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής, 17 Ιουνίου, με τη διεξαγωγή της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Τις απογευματινές ώρες ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος δικτύωσης των Συλλόγων Ασθενών “Patients Hub Networking”, το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Active Citizens Fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Ασθενών Ελλάδας και εταίρους το δίκτυο ενδυνάμωσης ατόμων με αναπηρία HUMANE και το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας. Τη διαχείριση της επιχορήγησης στην Ελλάδα, έχουν από κοινού αναλάβει το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Η Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, κα. Κατερίνα Κουτσογιάννη προλόγισε το έργο κάνοντας μια αναδρομή στη γενικότερη έννοια της δικτύωσης, η οποία πάντα αποτελούσε τον πυρήνα όλης της φιλοσοφίας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας. Το λόγο πήρε ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και εκπρόσωπος της Humane, κ. Δημήτρης Κοντοπίδης, παρουσιάζοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου. Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την παρουσίαση του έργου.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας, έλαβαν χώρα εκπαιδευτικοί κύκλοι ομάδων εργασίας που αφορούσαν το Φαρμακευτική Πολιτική, την Ψηφιακή Υγεία και Συστήματα Υγείας, με συντονιστές τον Πρόεδρο Δ.Σ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας και τους Αντιπροέδρους κα. Εύη Ορφανού και κ. Δημήτρη Κοντοπίδη. Ο κύκλος εργασιών του Σαββάτου ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς και εισηγήσεις από τους κ.κ Δημήτρη Μπούμπα, Πρόεδρο ΚΕΣΥ και Καθηγητή Παθολογίας και Ελευθέριο Θηραίο, Διευθυντή ΕΣΥ, Γενικό Γιατρό και Γενικό Γραμματέα Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, αμφότεροι υπογραμμίζοντας το σπουδαίο ρόλο των κλινικών μελετών για το ασθενή.

Ακολούθησε εκπαιδευτικός κύκλος σεμιναρίων στα μέλη της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας για τις Κλινικές Δοκιμές, με το πρώτο να έχει εισαγωγικό χαρακτήρα και το δεύτερο για μέλη περισσότερο εξοικειωμένα με το ζήτημα. Τις εισηγήσεις πραγματοποίησαν οι κυρίες Παναγιώτα Παναγοπούλου και Ευθυμία Γαλάνη εκ μέρους του Συλλόγου Επιχειρήσεων Διεξαγωγής Κλινικών Μελετών Ελλάδας, ενώ ακολούθησε παραγωγικός διάλογος.

Αντίστοιχα εκπαιδευτικά σεμινάρια εισαγωγικού και προχωρημένου επιπέδου έλαβαν χώρα και κατά τις απογευματινές ώρες, αναφερόμενα στην εξοικείωση των μελών στο κομμάτι της Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας. Ο κ. Κυριάκος Σουλιώτης, Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και Καθηγητής Πολιτικής Υγείας πραγματοποίησε την εισαγωγική διάλεξη, με την κα. Χαρά Κανή, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού & Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων, ΠΕ Φαρμακοποιών, Δ/νση Φαρμάκου να ακολουθεί. Η ημερίδα του Σαββάτου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ακολούθησε παραγωγικός διάλογος των μελών και των ομιλητών.

Κατά την τελευταία ημέρα εργασιών του Patients’ Summit 2022, ο κ. Κώστας Αθανασάκης, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας και Αξιολόγησης της Τεχνολογίας Υγείας ΠΔΑ, Γενικός Διευθυντής Ινστιτούτου Οικονομικών της Υγείας πραγματοποίησε διάλεξη στα μέλη σχετικά με τις νέες προκλήσεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας στη μετά – COVID εποχή, αναφερόμενος και στον πολύτιμο ρόλο που τα εργαλεία Αξιολόγησης Τεχνολογιών Υγείας θα διαδραματίσουν στο ταξίδι του ασθενούς. Στην τελική θεματική του Patients’ Summit 2022, μας τίμησαν με τις παρουσίες τους η κα. Κατερίνα Παταβού, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας και η κα. Μαριάντζελα Οικονομοπούλου, Υπεύθυνη Εξωτερικών Υποθέσεων, Pharma Innovation Forum Greece.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το ψηφιακό εργαλείο CS-45™ στην Αξιολόγηση Τεχνολογιών Υγείας (ΗΤΑ)

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συνάντηση με υφυπ. Πολιτισμού για την Πολιτιστική Συνταγογράφηση

Eκπαιδευτικά σεμινάρια για Κλινικές Μελέτες & Health Technology Assessment

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βράβευσε τους αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις

ΕΟΑΚ: Μετά από δύο αναβολές πέρυσι (λόγω του εθνικού πένθους για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις σφοδρές χιονοπτώσεις στην Αττική) η Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών, βράβευσε τη Δευτέρα (19/2) τους αθλητές και τις αθλήτριες της Ομοσπονδίας

ΕΣΑμεΑ: Παραβίαση του συστήματος προσλήψεων ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις στους ΟΤΑ

Η ΕΣΑμεΑ διαμαρτύρεται για την παραβίαση του συστήματος προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία ή/και με χρόνιες παθήσεις και των μελών των οικογενειών τους σε προκηρύξεις για θέσεις των Ο.Τ.Α.

Συνέχιση Λειτουργίας Μικτού Κέντρου - Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα»

ΕΣΑμεΑ: Το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. «Η Γέφυρα», κάνει γνωστό ότι για την κάλυψη των κενών θέσεων δυνητικά ωφελούμενων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-συμμετοχής