Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θέσπιση κανονιστικού πλαισίου υποχρεωτικών τεστ για την COVID-19 στα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θέσπιση κανονιστικού πλαισίου υποχρεωτικών τεστ για την COVID-19 στα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού περί των υποχρεωτικών τεστ για τη νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία δημιουργεί σύγχυση και ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους πολίτες.

Με παρέμβασή της η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας, καλεί το Υπουργείο Υγείας να δράσει άμεσα και να προβεί σε μία οριστική διευθέτηση του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις εξετάσεις COVID-19 που απαιτούνται από ασθενείς και συνοδούς για την είσοδο ή νοσηλεία σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια της χώρας.

Η έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού αποτυπώνεται στις παρακάτω περιπτώσεις, οι οποίες δημιουργούν σύγχυση και προκαλούν ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους πολίτες:

  • Σε ορισμένες ιδιωτικές κλινικές υποχρεώνουν τους ασθενείς να καταβάλουν το κόστος για εξέταση μοριακού ελέγχου σε κάθε επίσκεψή τους για θεραπεία, προκαλώντας μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση και ορθώνοντας εμπόδια στην πρόσβασή τους στο υγειονομικό σύστημα.
  • Επιπλέον, σε πολλά ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν γίνεται αποδεκτή η προσκόμιση εξέτασης από δημόσια δομή, η οποία ούτως ή άλλως συνεπάγεται επιπρόσθετο κόστος χρόνου, αναμονής και ταλαιπωρίας.
  • Σε ορισμένα δημόσια νοσοκομεία απαιτείται μοριακός έλεγχος, ενώ σε άλλα διενεργείται μόνο ταχεία εξέταση.
  • Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού αντιμετωπίζονται προς το παρόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τα άτομα που παραμένουν ανεμβολίαστα.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο, η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας καλεί το Υπουργείο Υγείας να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος με τη θέσπιση σαφούς και επικαιροποιημένου κανονιστικού πλαισίου που θα αφορά τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία αποζημιώνονται οι θεραπείες των ασθενών, ως προς την απαίτηση του είδους του test που θα πρέπει να προσκομίζει κάθε ασθενής ή/και συνοδός αυτού, καθώς και ως προς την αποζημίωση αυτού, εφόσον δεν μπορούν αυτά να διενεργηθούν δωρεάν. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαιωνιστεί μια κατάσταση που δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εταιρεία Φαρμακευτικού Managemen : Ανακοινώνει νέο κώδικα ηθικής και δεοντολογίας

Βασίλης Κικίλιας : "Mέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας "

Οστεοαθρίτιδα : Θεραπεία για άμεση αντιμετώπιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΚΕΦΙ : Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κακοήθη Αιματολογικά Νοσήματα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 – 20:30.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Παρέμβαση - τομή Ι. Βαρδακαστάνη στη ΔΕΘ για την αντιμετώπιση όσων καταπατούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ

Στην εκδήλωση: «Προσβάσιμες και Συμπεριληπτικές πόλεις», που διοργανώθηκε από την υφυπουργό Πρόνοιας Δ. Μιχαηλίδου και τον γ. γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ. Σταμάτη, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του European Disability Forum και της International Disability Alliance Ιωάννης Βαρδακαστάνης, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης: Δημήτριος Παπαστεργίου, πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης […]

Βαρδακαστάνης:Χρειάζονται πολλά περισσότερα για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή φτώχεια

Ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υποστηρίζει ότι η ΕΕ και τα κράτη μέλη πρέπει να κάνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών.

Σταθερή συνεργασία του Humanity Greece με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης από τo Humanity Greece στους ωφελούμενους του ΑΚΗΑ-Υπνωτήριο Αστέγων του Ο.ΚΑ.ΝΑ.Στο πλαίσιο του καθημερινού ανθρωπιστικού έργου, το Humanity Greece ανακοινώνει τη σταθερή συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.).

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Καμία προπληρωμένη κάρτα για τα επιδόματα δεν θα δεχθεί το αναπηρικό κίνημα

Τα αναπηρικά επιδόματα χορηγούνται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργεί η ίδια η αναπηρία και δεν αποτελούν εισόδημα, τονίζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. ‘’Καμία προπληρωμένη κάρτα για τα επιδόματα δεν θα δεχθεί το αναπηρικό κίνημα.’’, τονίζουν .

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας

20 Σεπτεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας. Η ημέρα που μιλάμε ανοιχτά για τους 5 γυναικολογικούς καρκίνους, τους καρκίνους που αφορούν την φύση μας. Είναι η μέρα που χρωματίζουμε την Ελλάδα μωβ, το χρώμα των γυναικολογικών καρκίνων.

Αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν καλύτερα τους επιβάτες με περιορισμένη κινητικότητα

Το Bounce συνέλεξε πληροφορίες από τις Αναφορές Καταναλωτών Αεροπορικών Ταξιδίων για το πρώτο τρίμηνο του 2022 για να κατατάξει τις αεροπορικές εταιρείες με βάση το πόσο συχνά χειρίζονται λανθασμένα αναπηρικά αμαξίδια και σκούτερ.