Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θέσπιση κανονιστικού πλαισίου υποχρεωτικών τεστ για την COVID-19 στα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Θέσπιση κανονιστικού πλαισίου υποχρεωτικών τεστ για την COVID-19 στα νοσοκομεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού περί των υποχρεωτικών τεστ για τη νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία δημιουργεί σύγχυση και ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους πολίτες.

Με παρέμβασή της η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας, καλεί το Υπουργείο Υγείας να δράσει άμεσα και να προβεί σε μία οριστική διευθέτηση του κανονιστικού πλαισίου που διέπει τις εξετάσεις COVID-19 που απαιτούνται από ασθενείς και συνοδούς για την είσοδο ή νοσηλεία σε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία και θεραπευτήρια της χώρας.

Η έλλειψη ενός ενιαίου κανονισμού αποτυπώνεται στις παρακάτω περιπτώσεις, οι οποίες δημιουργούν σύγχυση και προκαλούν ταλαιπωρία στους ασθενείς και τους πολίτες:

  • Σε ορισμένες ιδιωτικές κλινικές υποχρεώνουν τους ασθενείς να καταβάλουν το κόστος για εξέταση μοριακού ελέγχου σε κάθε επίσκεψή τους για θεραπεία, προκαλώντας μία δυσβάσταχτη οικονομική επιβάρυνση και ορθώνοντας εμπόδια στην πρόσβασή τους στο υγειονομικό σύστημα.
  • Επιπλέον, σε πολλά ιδιωτικά θεραπευτήρια δεν γίνεται αποδεκτή η προσκόμιση εξέτασης από δημόσια δομή, η οποία ούτως ή άλλως συνεπάγεται επιπρόσθετο κόστος χρόνου, αναμονής και ταλαιπωρίας.
  • Σε ορισμένα δημόσια νοσοκομεία απαιτείται μοριακός έλεγχος, ενώ σε άλλα διενεργείται μόνο ταχεία εξέταση.
  • Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού αντιμετωπίζονται προς το παρόν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τα άτομα που παραμένουν ανεμβολίαστα.

 

Στο παραπάνω πλαίσιο, η εθνική συνομοσπονδία των συλλόγων ασθενών της χώρας καλεί το Υπουργείο Υγείας να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος με τη θέσπιση σαφούς και επικαιροποιημένου κανονιστικού πλαισίου που θα αφορά τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά νοσοκομεία στα οποία αποζημιώνονται οι θεραπείες των ασθενών, ως προς την απαίτηση του είδους του test που θα πρέπει να προσκομίζει κάθε ασθενής ή/και συνοδός αυτού, καθώς και ως προς την αποζημίωση αυτού, εφόσον δεν μπορούν αυτά να διενεργηθούν δωρεάν. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαιωνιστεί μια κατάσταση που δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Εταιρεία Φαρμακευτικού Managemen : Ανακοινώνει νέο κώδικα ηθικής και δεοντολογίας

Βασίλης Κικίλιας : "Mέσα στο καλοκαίρι, θα έχουμε χτίσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας "

Οστεοαθρίτιδα : Θεραπεία για άμεση αντιμετώπιση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Κατερίνα Κουτσογιάννη: Η αντιεμβολιαστική ρητορική έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις

Κατερίνα Κουτσογιάννη: Γράφει η Κατερίνα Κουτσογιάννη Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων των παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην».

Προτάσεις του αναπηρικού κινήματος επί του νομοσχεδίου «Αναβάθμιση του σχολείου»

ΕΣΑμεΑ: Με αφορμή το σχέδιο νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή με θέμα: «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε την Τετάρτη 21 Ιουλίου τις προτάσεις και τις θέσεις της επί του εν θέματι σ/ν στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Άρση διακριτικής μεταχείρισης δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της της διαφορετικής μεταχείρισης που υφίστανται οι εργαζόμενοι του Δημόσιου τομέα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Αναφορά ποσοστού εμβολιασμένων και μη στον αριθμό κρουσμάτων, θανάτων, διασωληνωμένων του ΕΟΔΥ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας προς υπ. Υγείας: Στο πλαίσιο της ορθής και τεκμηριωμένης ενημέρωσης που διενεργείται καθημερινά για τον αριθμό των κρουσμάτων, των θανάτων αλλά και των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί το υπ. Υγείας σε αποτύπωση των δεδομένων αυτών υπό το πρίσμα του εμβολιασμού.

Ο ρόλος του mindfulness στην διαχείριση του πόνου

ΕΛΕΑΝΑ: Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του webinar που πραγματοποίησε η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα σε συνεργασία με τον Αντιρευματικό Σύνδεσμο Κύπρου μέσω της σελίδας τους στο Facebook.

ΕΣΑμεΑ: Πιο κοντά οι προσλήψεις με τον ν.2643

ΕΣΑμεΑ: Μετά από συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες της ΕΣΑμεΑ, ανοίγει επιτέλους ο δρόμος για τις προσλήψεις του ν. 2643/1998, όπως γνωστοποίησε εχθές (18/07) ο υπουργός Εργασίας κ. Χατζηδάκης σε σχετική του ανακοίνωση.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την κλιματική αλλαγή και τη δημ. υγεία

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Εξίσου κρίσιμη πρόκληση παραμένει η συστηματική καλλιέργεια κουλτούρας περιβαλλοντικής ευαισθησίας, όπως και η προαγωγή της εγγραμματοσύνης υγείας στους πολίτες, ώστε η κινητοποίηση να ξεκινά ήδη από την κοινωνική και εκλογική βάση και να μετουσιώνεται σε αποφασιστική πολιτική δράση και παγκόσμια συνεργασία.