Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμών αναγνωρίζοντας πως τα εμβόλια αποτελούν διαχρονικά τα εργαλεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την κοινωνική ασφάλεια και ευημερία.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών γιορτάζεται φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μέσα σε ένα πρωτόγνωρο για τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία κλίμα. Τον τελευταίο χρόνο η πανδημία COVID-19 έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο ζωής, επικοινωνίας, εργασίας και διασκέδασης. Έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, τα εθνικά συστήματα υγείας και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει επηρεάσει τις ανθρώπινες, διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς μας έχει στερήσει την ανθρώπινη επαφή, όπως τη γνωρίζαμε.

Την ίδια στιγμή, στην κρίσιμη αυτή εποχή, έχει αναδειχθεί για ακόμη μία φορά ο καθοριστικός ρόλος της επιστήμης και της τεχνολογίας, που με άρτια, άμεση και οργανωμένη συνεργασία κατάφεραν να δώσουν στην ανθρωπότητα την ελπίδα, που για μερικούς μήνες είχε εκλείψει. Πλέον όμως έχουμε στην διάθεση μας ασφαλή αλλά και ιδιαιτέρως αποτελεσματικά εμβόλια τα οποία έχουν φέρει ξανά την ελπίδα. Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία των ανθρώπων και την ασφάλεια των κοινωνιών. Από την έξαρση της ευλογιάς πριν αιώνες, μέχρι και σήμερα, τα εμβόλια, μαζί με το πόσιμο καθαρό νερό, αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες που έχουν αυξήσει θεαματικά το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων, κι αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά.

Καθώς αυτή η μάχη φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος της, με την απόκτηση της ανοσίας της κοινωνίας μέσω του εμβολιασμού, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αληθινούς ήρωες, το υγειονομικό προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθούς, τεχνικούς, τραυματιοφορείς, επιστήμονες, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή και συνεχίζουν αδιάκοπα, μέχρι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να σημάνει τη λήξη της πανδημίας. Και αυτό θα συμβεί μέσω του εμβολιασμού, καθώς κανείς δεν είναι απολύτως ασφαλής, εάν δεν είναι όλοι ασφαλείς.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμών αναγνωρίζοντας πως αποτελούν διαχρονικά τα εργαλεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την κοινωνική ασφάλεια και ευημερία. Διατηρώντας την εμπιστοσύνη μας στην επιστήμη, πιστεύουμε ακράδαντα πως πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να σφίξουμε στην αγκαλιά και να σμίξουμε με τους αγαπημένους μας. Αυτή θα είναι η νίκη μας και η ελευθερία μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 29/04 – 2.435 νέα κρούσματα – 73 νεκροί – 817 διασωληνωμένοι

Όσο πιο πολύ αθλείστε, τόσο πιο γερή καρδιά έχετε

Στην Αθήνα ο Ισραηλινός καθηγητής Nadir Arber για το φάρμακο κατά της Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι CHÓRES τραγουδούν για το “Άλμα Ζωής” [vid]

Είχα καρδιά που άνθιζε: Η εκδήλωση και τα βιωματικά μαθήματα πολυφωνικού τραγουδιού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ της χορωδίας CHÓRES και του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», με στόχο την ενδυνάμωση των ασθενών.

ΕΣΑμεΑ: Να μπει τέλος στη δυσμενή μεταχείριση των πολιτών με αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: Διάταξη νόμου που θα απαγορεύει εκδηλώσεις δημοσίων αρχών και φορέων που δεν πληρούν προδιαγραφές προσβασιμότητας, φυσικής και ψηφιακής ζητά η Συνομοσπονδία από τον Πρωθυπουργό.

Έντονη διαμαρτυρία της ΕΣΑμεΑ στον Χατζηδάκη για την προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ

ΕΣΑμεΑ: Η Συνομοσπονδία ΑμεΑ ζητά από τον υπουργό την ανάκληση της προκήρυξης ΑΡΙΘΜΟΣ 1/2022 πλήρωσης τριακοσίων ενενήντα τριών (393) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών από τις 16.06.2022 έως τις 06.07.2022.