Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμού

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμών αναγνωρίζοντας πως τα εμβόλια αποτελούν διαχρονικά τα εργαλεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την κοινωνική ασφάλεια και ευημερία.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Εμβολιασμών γιορτάζεται φέτος, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μέσα σε ένα πρωτόγνωρο για τη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία κλίμα. Τον τελευταίο χρόνο η πανδημία COVID-19 έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο ζωής, επικοινωνίας, εργασίας και διασκέδασης. Έχει επηρεάσει την παγκόσμια οικονομία, τα εθνικά συστήματα υγείας και εκπαίδευσης, καθώς επίσης και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα έχει επηρεάσει τις ανθρώπινες, διαπροσωπικές σχέσεις, καθώς μας έχει στερήσει την ανθρώπινη επαφή, όπως τη γνωρίζαμε.

Την ίδια στιγμή, στην κρίσιμη αυτή εποχή, έχει αναδειχθεί για ακόμη μία φορά ο καθοριστικός ρόλος της επιστήμης και της τεχνολογίας, που με άρτια, άμεση και οργανωμένη συνεργασία κατάφεραν να δώσουν στην ανθρωπότητα την ελπίδα, που για μερικούς μήνες είχε εκλείψει. Πλέον όμως έχουμε στην διάθεση μας ασφαλή αλλά και ιδιαιτέρως αποτελεσματικά εμβόλια τα οποία έχουν φέρει ξανά την ελπίδα. Ο εμβολιασμός αποτελεί διαχρονικά την πιο αξιόπιστη και ασφαλή λύση για την υγεία των ανθρώπων και την ασφάλεια των κοινωνιών. Από την έξαρση της ευλογιάς πριν αιώνες, μέχρι και σήμερα, τα εμβόλια, μαζί με το πόσιμο καθαρό νερό, αποτελούν τους καθοριστικούς παράγοντες που έχουν αυξήσει θεαματικά το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων, κι αυτό επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά.

Καθώς αυτή η μάχη φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος της, με την απόκτηση της ανοσίας της κοινωνίας μέσω του εμβολιασμού, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους αληθινούς ήρωες, το υγειονομικό προσωπικό, γιατρούς, νοσηλευτές, βοηθούς, τεχνικούς, τραυματιοφορείς, επιστήμονες, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή και συνεχίζουν αδιάκοπα, μέχρι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να σημάνει τη λήξη της πανδημίας. Και αυτό θα συμβεί μέσω του εμβολιασμού, καθώς κανείς δεν είναι απολύτως ασφαλής, εάν δεν είναι όλοι ασφαλείς.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας τιμάει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Εμβολιασμών αναγνωρίζοντας πως αποτελούν διαχρονικά τα εργαλεία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την κοινωνική ασφάλεια και ευημερία. Διατηρώντας την εμπιστοσύνη μας στην επιστήμη, πιστεύουμε ακράδαντα πως πολύ σύντομα θα μπορέσουμε να σφίξουμε στην αγκαλιά και να σμίξουμε με τους αγαπημένους μας. Αυτή θα είναι η νίκη μας και η ελευθερία μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός 29/04 – 2.435 νέα κρούσματα – 73 νεκροί – 817 διασωληνωμένοι

Όσο πιο πολύ αθλείστε, τόσο πιο γερή καρδιά έχετε

Στην Αθήνα ο Ισραηλινός καθηγητής Nadir Arber για το φάρμακο κατά της Covid

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΚΕΘΕΑ: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΚΕΘΕΑ Εργαζόμενοι: «Το Προσχέδιο της διοίκησης είναι σήμερα παρελθόν. Απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, αλλά κυρίως από την κοινωνία», επισημαίνουν σε σημερινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στο ΚΕΘΕΑ.

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για την καρδιακή ανεπάρκεια και την υπέρταση

Καρδιακή Ανεπάρκεια Αρτηριακή Πίεση: Συνεργασία Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και Ένωσης Ασθενών Ελλάδας σε Διαδικτυακή Εκδήλωση Ενημέρωσης Κοινού για την Καρδιακή Ανεπάρκεια και την Αρτηριακή Υπέρταση την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 και ώρα 18.30.

ΕΣΑμεΑ: Προκήρυξη θέσης εργασίας

ΕΣΑμεΑ: Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) προκηρύσσε θέση Συντονιστή/στριας/Διαχειριστή/στριας στο πλαίσιο εφαρμογής του Υποέργου 3 (αυτεπιστασία) της Πράξης, με σύμβαση μίσθωσης εργασίας ορισμένου χρόνου.

Επίκαιρο και Διαχρονικό το αίτημα για θεσμοθέτηση της Ανεξάρτητης Διαβίωσης και του Προσωπικού Βοηθού

ΕΣΑμεΑ για Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης: Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) χαιρετίζει τη σημερινή ημέρα, την 5η Μάη Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανεξάρτητης Διαβίωσης και όλους τους φορείς και τις κινήσεις που τη στηρίζουν και μεταφέρουν το μήνυμά της.

Παραλείψεις και αυθαιρεσίες από μέρους της Προέδρου του ΚΕ.Σ.Υ. καταγγέλει ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΩΝ: Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πασχόντων από Συγγενείς Καρδιοπάθειες απαντά δια επιστολής προς την Πρόεδρο του ΚΕ.Σ.Υ, κα Μίνα Γκάγκα, αναφορικά με την ανταπόκριση του ΚΕ.Σ.Υ. σε προγενέστερη παρέμβαση του Συνδέσμου για τη λειτουργία και σύνθεση της επιτροπής του ΚΕΣΥ με αντικείμενο εστιασμένο στις συγγενείς καρδιοπάθειες.

Η ΕΛΠΙΔΑ και το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη αγκαλιάζουν με αγάπη τους συνανθρώπους μας

Μαριάννα Βαρδινογιάννη Ελπίδα: Το φετινό Πάσχα βρίσκει τη χώρα μας, όπως και ολόκληρη την ανθρωπότητα, αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της πανδημίας, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα.  Η κοινωνία μας μένει, όμως,  όρθια χάρη στις διαρκείς  προσπάθειες του καθενός από εσάς, και όλων μας, με  τους  ήρωες γιατρούς και νοσηλευτές βεβαίως στην πρώτη γραμμή της μάχης.  Όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του, αγωνιζόμαστε για να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη και να τους δώσουμε δύναμη κι ελπίδα.

ΣΟΦΨΥ Σερρών: Με δωρεά του ιδρύματος ΤΙΜΑ, ο ΣΟΦΨΥ Ν.Σερρών υλοποιεί το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ»

ΣΟΦΨΥ Σερρών ΣΤΗΡΙΖΩ: Με αποκλειστική δωρεά του κοινωφελούς ιδρύματος ΤΙΜΑ, για τους επόμενους 18 μήνες ο ΣΟΦΨΥ Ν.ΣΕΡΡΩΝ θα υλοποιήσει το πρόγραμμα «ΣΤΗΡΙΖΩ» και θα προσφέρει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ατομικές υπηρεσίες φροντίδας κατ’οίκον σε 120 άτομα με άνοια και τις οικογένειες φροντιστές τους.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Εισήγηση Βαρδακαστάνη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οικοδόμηση Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας

Ε.Σ.Α.μεΑ. Βαρδακαστάνης : Τη γνωμοδότηση για μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας παρουσίασε ως ο εισηγητής της ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, με την ιδιότητά του ως αντιπρόεδρος της Ομάδας 3 της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), την Τρίτη 27 Απριλίου, η οποία ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία και αποτελεί το συμβουλευτικό έγγραφο της Κοινωνίας των Πολιτών προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο.