Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίσκεψη της Ένωσης στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίσκεψη της Ένωσης στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Τα δυο μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά την ανάγκη και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη κουλτούρας συστηματικής εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας.

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Κατσίβελα και τον Επιστημονικό Διευθυντή Κώστα Σταμούλη.

Τα δυο μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά την ανάγκη και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη κουλτούρας συστηματικής εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ελλείψεις μονάδων αίματος σε περιοδική βάση, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε συλλογή αίματος αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Μία τέτοια εθνική στοχοθεσία προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα φέρει στο επίκεντρο την πραγματικά εθελοντική και όχι ανταλλακτική αιμοδοσία, η οποία απειλεί την πρόσβαση των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων και των πλέον ευάλωτων πολιτών στο πολύτιμο αυτό αγαθό. Για το σκοπό αυτό οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεση συνεργασίας τους.

Ως πρώτο βήμα, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας υλοποιούν μία έρευνα πανελλήνιας εμβέλειας, για τη διερεύνηση των στάσεων, των αντιλήψεων και των κινήτρων που έχουν οι αιμοδότες σήμερα στη χώρα. Η έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών και θα αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό των επόμενων κοινών δράσεων των δύο φορέων.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Ένωσης ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία επεξεργασίας του αίματος και των παραγώγων του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της ξενάγησης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη, το μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ) Γιάννης Πεππές, ο Διευθυντής Γιώργος Τσιακαλάκης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων Κωνσταντίνα Μπρούσα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκτακτη ενημέρωση από το Νίκο Χαρδαλιά στις 7μμ

06/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 06/07 – 1797 νέα κρούσματα – 8 νεκροί – 168 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνάντηση στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση της φυματίωσης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Στη συνάντηση συζητήθηκαν τόσο τα τεχνικά όσο και τα ιατρικά θέματα για τη διαχείριση της φυματίωσης, όπως ο προσυπτωματικός έλεγχος, η ιχνιλάτηση κ.α. και ομόφωνα συμφωνήθηκε η διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας, όπως αυτές διαμορφώνονται  και εξελίσσονται καθημερινά.

Ομιλία προέδρου ΕΣΑμεΑ, Ι. Βαρδακαστάνη, στην 71η Συνόδο Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΟΥ

ΕΣΑμεΑ: "Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να δεσμευτούν πολιτικά σχετικά με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να διαχέεται σε όλες τις διαδικασίες εφαρμογής του ψηφίσματος του ΠΟΥ καθώς και σε όλες τις εργασίες του ΠΟΥ για την υγεία γενικότερα", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ.

Συστάσεις της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας για την 3η δόση στους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα

Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία: H χορήγηση της επαναληπτικής δόσης να γίνεται κατά προτίμηση με mRNA εμβόλια (Pfizer, Moderna) και με το ίδιο εμβόλιο που χρησιμοποιήθηκε στον αρχικό εμβολιασμό, όπου αυτό είναι δυνατό.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίδοση ευρημάτων μελέτης στον ΓΓ Υπηρεσιών Υγείας για εξορθολογισμό νοσοκομειακής δαπάνης

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Οι εκπρόσωποι της Ένωσης παρέδωσαν στο Γενικό Γραμματέα το πλήρες κείμενο της τελικής έκθεσης της μελέτης, της οποίας τα ευρήματα θα παρουσιαστούν σε συνέδρια, δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις, με την παράκληση να διαβιβάσει περίληψή της, που επιδόθηκε, αρμοδίως, στον κ. Υπουργό Υγείας και στις Δ.Υ.Πε.

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: Επικίνδυνος για διαβητικούς & παχύσαρκους ο κορωνοϊός

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού: Η 5η Επιστημονική Συνάντηση, που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού 17-19/9, έχει θέσει ως στόχο να ενημερώσει το ευρύ κοινό για όλα τα νεότερα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα σε ασθένειες όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και πολλά άλλα που ενδιαφέρουν μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Συμπτώματα - Διάγνωση - Πρόληψη

Γενικευμένη Φλυκταινώδης Ψωρίαση: Πρόκειται για μία σπάνια και σοβαρή φλεγμονώδη δερματική ασθένεια, με επεισόδια εξάρσεων, η οποία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή, έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ασθενών με εξίσου σοβαρές επιπτώσεις και στην ψυχική υγεία.

Alzheimer: Η συμβολή του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου στη Νοητική Έκπτωση

Alzheimer: Πέμπτη 16/9/2021 στις 18:30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Η συμβολή του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου στη Νοητική Έκπτωση» από την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Alzheimer.