Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίσκεψη της Ένωσης στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Επίσκεψη της Ένωσης στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Τα δυο μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά την ανάγκη και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη κουλτούρας συστηματικής εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας.

H Ένωση Ασθενών Ελλάδας πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Κατσίβελα και τον Επιστημονικό Διευθυντή Κώστα Σταμούλη.

Τα δυο μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διεξοδικά την ανάγκη και τις προκλήσεις για την ανάπτυξη κουλτούρας συστηματικής εθελοντικής αιμοδοσίας στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ελλείψεις μονάδων αίματος σε περιοδική βάση, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης σε συλλογή αίματος αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Μία τέτοια εθνική στοχοθεσία προϋποθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα φέρει στο επίκεντρο την πραγματικά εθελοντική και όχι ανταλλακτική αιμοδοσία, η οποία απειλεί την πρόσβαση των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων και των πλέον ευάλωτων πολιτών στο πολύτιμο αυτό αγαθό. Για το σκοπό αυτό οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πρόθεση συνεργασίας τους.

Ως πρώτο βήμα, η Ένωση Ασθενών Ελλάδας και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας υλοποιούν μία έρευνα πανελλήνιας εμβέλειας, για τη διερεύνηση των στάσεων, των αντιλήψεων και των κινήτρων που έχουν οι αιμοδότες σήμερα στη χώρα. Η έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών και θα αποτελέσει τη βάση για το σχεδιασμό των επόμενων κοινών δράσεων των δύο φορέων.

Στη συνέχεια, τα μέλη της Ένωσης ξεναγήθηκαν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και ενημερώθηκαν για τη διαδικασία επεξεργασίας του αίματος και των παραγώγων του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και της ξενάγησης τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Την Ένωση Ασθενών Ελλάδας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη, το μέλος του Δ.Σ. και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία & Δρεπανοκυτταρική Νόσο (ΠΑΣΠΑΜΑ) Γιάννης Πεππές, ο Διευθυντής Γιώργος Τσιακαλάκης και η Υπεύθυνη Δημοσίων Υποθέσεων Κωνσταντίνα Μπρούσα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κορωνοϊός Ελλάδα: Έκτακτη ενημέρωση από το Νίκο Χαρδαλιά στις 7μμ

06/07: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

Κορωνοϊός 06/07 – 1797 νέα κρούσματα – 8 νεκροί – 168 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΛΟΔΙ: Ενάντια στο πρόσφατο ΦΕΚ για αποζημιώσεις προϊόντων σακχαρώδου

Η απάντηση της ΕΛ.Ο.ΔΙ. στην απόφαση του ΕΟΠΥΥ να απομακρύνει από το Μητρωό των Αποζημιούμενων Προϊόντων ιατροτεχνολογικά προϊόντα Σακχαρώδου Διαβήτητύπου 1 ( 3) (αισθητήρες συνεχούς καταγραφής των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα) .

Έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία

Στην έκθεση χειροτεχνίας από άτομα με αναπηρία που διοργανώνει το Κέντρο Εργασίας ΑΜΕΑ Α. Λιοσίων στο Μετρό Συντάγματος, βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

ΕΣΑμεΑ: "Η Αιμοδοσία θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον Εθνικό Σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κρίσης ώστε να μην διακινδυνεύσουν ζωές ή να υπάρξουν παράπλευρες απώλειες λόγω κορωνοϊού", αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

ΕΣΑμεΑ: Επιτέλους η ΕΡΤ να μεταδώσει ειδήσεις για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες!

ΕΣΑμεΑ: Επιστολή στη διοίκηση της ΕΡΤ και στο αρμόδιο υπουργείο απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, διαμαρτυρόμενη για πολλοστή φορά για την αιφνίδια διακοπή της μετάδοσης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ στην ελληνική νοηματική γλώσσα το 2019.