Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διασφάλιση απρόσκοπτης παροχής φαρμακευτικής αγωγής και ειδών πρόσθετης περίθαλψης σε πυρόπληκτους

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Διασφάλιση απρόσκοπτης παροχής φαρμακευτικής αγωγής και ειδών πρόσθετης περίθαλψης σε πυρόπληκτους

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Μετά από παρέμβαση της Ένωσης Ασθενών για τη μέριμνα προς τους χρόνιους ασθενείς που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, το Υπουργείο Υγείας με έγγραφό του προβλέπει την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής αγωγής, υγειονομικού υλικού και ειδών πρόσθετης περίθαλψης σε δικαιούχους του ΕΟΠΠΥ.

Κατόπιν παρέμβασης της εθνικής συνομοσπονδίας των συλλόγων ασθενών της χώρας για τη μέριμνα προς τους χρόνιους ασθενείς οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, το Υπουργείο Υγείας με έγγραφό του προβλέπει την απρόσκοπτη παροχή φαρμακευτικής αγωγής, υγειονομικού υλικού και ειδών πρόσθετης περίθαλψης σε δικαιούχους του ΕΟΠΠΥ.

Συγκεκριμένα, για την αντικατάσταση των φαρμάκων των πυρόπληκτων ασθενών προβλέπεται η η δυνατότητα εκ νέου συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών νωρίτερα, με την προσκόμιση: α) πιστοποιητικού τόπου κατοικίας, β) βεβαίωσης από το Δήμο ή την Πυροσβεστική για την αναγκαστική εκκένωση ή την καταστροφή της οικίας ή τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας για πολύωρη διακοπή ηλεκτροδότησης καθώς και γ) Υπεύθυνη Δήλωση του ασθενή όπου θα κατονομάζονται τα φάρμακα που καταστράφηκαν ή χάθηκαν. Με τον ίδιο τρόπο θα πραγματοποιείται και η αντικατάσταση του υγειονομικού υλικού και ειδών πρόσθετης περίθαλψης, κατόπιν επανέκδοσης ηλεκτρονικής γνωμάτευσης παροχών ΕΟΠΠΥ από το θεράποντα γιατρό.  Σημειώνεται τέλος ότι στις περιπτώσεις που είναι αδύνατη η προσκόμιση του ανωτέρω α) εγγράφου, λόγω υποχρεωτικής εκκένωσης του οικισμού, θα αρκεί η Υπεύθυνη Δήλωση.

Διαβάστε παρακάτω την απάντηση του Υπουργείου Υγείας στην εν λόγω επιστολή της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας:

Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου, αναφορικά με την επανεκτέλεση συνταγών για πυρόπληκτους ασθενείς που έχασαν τα φάρμακα τους, στις πρόσφατες πυρκαγιές, σας γνωρίζουμε ότι:

Ο ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να διασφαλίσει την απρόσκοπτη παροχή της φαρμακευτικής αγωγής, του υγειονομικού υλικού και των ειδών πρόσθετης περίθαλψης στους δικαιούχους του, που καταστράφηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών που έπληξαν τη χώρα, ήδη εξέδωσε το υπ.αρ.ΔΒ4Γ/Γ55/6/οικ.21059/09-08-2021 Έγγραφο, το οποίο και σας επισυνάπτουμε, όπου ορίζεται η διαδικασία και ο τρόπος της εκ νέου συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών νωρίτερα.

Όσα αιτήματα κατατέθηκαν στην Υπηρεσία έως σήμερα, υλοποιήθηκαν αυθημερόν, ενημερώνοντας συγχρόνως και την ΗΔΙΚΑ.

Επιπλέον στην ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού, έχει αναρτηθεί από 09/08/2021 σχετική Ανακοίνωση, για την ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πληγέντων από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Σε επανεκτέλεση συνταγών για πυρόπληκτους ασθενείς που έχασαν τα φάρμακα τους καλεί η Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Συνάντηση Ένωσης Ασθενών Ελλάδας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΙΦΕΤ

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΑΜΣΚΠ: Παραχώρηση χώρου στο δημαρχείο Ηλιούπολης για υποστήριξη των ΑμΣΚΠ

ΣΑΜΣΚΠ: Από Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021 και κάθε Τρίτη από τις 16:00 μ.μ έως 18:00 μ.μ άτομα του Δ.Σ του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας θα παραβρίσκονται στο Δημαρχείο Ηλιούπολης στην Αίθουσα Υποδοχής (ισόγειο) επί της διεύθυνσης Σοφ. Βενιζέλου 112 & Πρωτόπαππα.

#ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για την αιμορροφιλία

«Ο δικός μας παράγοντας ποιότητας» είναι το κεντρικό μήνυμα της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Σύλλογος Προστασίας των Ελλήνων Αιμορροφιλικών – ΣΠΕΑ, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας TAKEDA.

Τι γίνεται στο μυαλό ενός παιδιού με ΔΕΠΥ - Μήνας Ευαισθητοποίησης για τη ΔΕΠΥ 2021

ADHD Hellas: Το ADHD Hellas, ως φορέας υποστήριξης των ατόμων που ζουν με ΔΕΠΥ, ξεκινά μία νέα καμπάνια για τον Οκτώβριο του 2021, αφιερωμένη στη ΔΕΠΥ στα παιδιά, με τίτλο «Μαζί στη #ΔΕΠΥ για το παιδί», η οποία είναι υπό την ομπρέλα της ευρύτερης καμπάνιας του σωματείου μας «Η ΔΕΠΥ μας αφορά όλους».

Οι δράσεις της ΡευΜΑζήν για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας στις 12 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας 12 Οκτωβρίου: Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν δίνει και φέτος το παρών, οργανώνοντας πανελλαδικά μια σειρά από δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας.

Οι μυοσκελετικές παθήσεις έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων

Mυοσκελετικές παθήσεις εργασία :Οι μυοσκελετικές παθήσεις που σχετίζονται με την εργασία έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των εργαζομένων