Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΛΛΟΚ: 7ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

ΕΛΛΟΚ: 7ο Ετήσιο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

ΕΛΛΟΚ: Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens

“Ο άνθρωπος στο επίκεντρο” Με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου ΕΛΛΟΚ διοργανώνει το 7ο Ετήσιο Συνέδριό της, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Φεβρουαρίου 2023 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens  στην  οδό Μ.Αλεξάνδρου 2 στην Αθήνα. Με τίτλο “Ο άνθρωπος στο επίκεντρο”, το Συνέδριο είναι αφιερωμένο στον άνθρωπο, τονίζοντας πως ο ασθενής με καρκίνο, παραμένει άνθρωπος, που δεν έχει ανάγκη απλώς να επιβιώσει, αλλά να ζήσει με ποιότητα, με αξιοπρέπεια με δικαιώματα για ισότιμη πρόσβαση στη φροντίδα, στην εργασία και στην κοινωνική ζωή.

Το 7ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (U.I.C.C.), με κεντρικό σύνθημα το #CloseTheCareGap δηλαδή “Κλείνοντας τα κενά της ογκολογικής περίθαλψης” και φιλοδοξεί να διευρύνει τη συζήτηση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους ογκολογικούς ασθενείς. Η θεματολογία του Συνεδρίου θα εστιάσει σε ζητήματα σχετικά με την ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο, τις πολιτικές στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του καρκίνου, τις εξελίξεις στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα, την επίδραση των διαστρεβλωμένων ειδήσεων στην υγεία, αλλά και τη θεραπευτική επίδραση της τέχνης στους ασθενείς. Συγκεκριμένα, η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τις εξής ενότητες: Πώς ζω με τον καρκίνο; Η ποιότητα ζωής των ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα Καρκίνος και τρίτη ηλικία Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Πολιτικές για τον καρκίνο στην Ελλάδα: Καλύπτοντας τα κενά Η βέλτιστη πρακτική των “φόρων υγείας” και η προοπτική ενός Εθνικού Ταμείου Καρκίνου Εξελίξεις στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα Καρκίνος και Διαδίκτυο.

Η θεραπευτική επίδραση της τέχνης στους ασθενείς με καρκίνο Κάθε ενότητα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών, πολιτικών και εκπροσώπων των ασθενών. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα της ΕΛΛΟΚ. Το Συνέδριο, το οποίο είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων στην ογκολογική περίθαλψη, ενημερώνοντας για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και ειδικότερα τους ασθενείς και τους οικείους τους. Το 7ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Πραγματοποιείται επίσης με την Αιγίδα των επιστημονικών εταιρειών: Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας – ΕΟΠΕ Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία – ΕΑΕ Ελληνική Εταιρεία Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας – ΕΕΑΟ Ελληνική Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής – ΕΕΠΑ Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ογκολογίας – ΕΕΧΟ Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία – ΕΠE και με την ευγενική άνευ όρων χορηγία των εταιρειών: Επίσημοι Χορηγοί: ΒΙΑΝΕΞ, Gilead Χορηγοί: Bristol Myers Squibb, Genesis Pharma, MSD, Roche Υποστηρικτές: Abbvie, Amgen, AstraZeneca, GSK, IPSEN, Janssen, Lilly-Φαρμασερβ, Papapostolou-Varian, Pfizer, Sanofi, Servier Χορηγός οπτικοακουστικού υλικού: CONEQ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΛΛΟΚ: 7ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΛΛΟΚ - Ο άνθρωπος στο επίκεντρο 

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συμμετοχή στο "Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου"

Το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Καταπολέμησης του Καρκίνου: Oι προκλήσεις για την Ελλάδα  

ΕΛΛΟΚ: Ξεκινά τη νέα χρονιά παρουσιάζοντας το νέο της λογότυπο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η συμβολή της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την αυτονομία

ΕΣΑμεΑ: Ο κ. Βαρδακαστάνης πήρε μέρος στο δεύτερο πάνελ με τίτλο «Προς μια ισόρροπη οικονομική και κοινωνική πρόοδο: το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο και ο αντίκτυπος του κοινωνικού διαλόγου σε εθνικό και κοινοτικό επίπεδο»

Πραγματοποιήθηκε για άλλη μια φορά από τα μέλη του σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου η ανάβαση στο Πελίναιον όρος

ΣΚΠ Χίου: Μέλη και Yποστηρικτές του Σωματείου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου συγκεντρώθηκαν και φέτος ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο Πελιναίον όρος (1.297μ.) με σκοπό το προσκύνημα υπέρ Υγείας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.