Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΕΣΑμεΑ πράξη Cross4all: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Υγεία και Ισότιμη Πρόσβαση για Όλους” – 15/12

ΕΣΑμεΑ πράξη Cross4all: Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Υγεία και Ισότιμη Πρόσβαση για Όλους” – 15/12

ΕΣΑμεΑ πράξη Cross4all: Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, 10:00 με 12:30, μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom.

H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εταίρος του έργου Cross4all, σας προσκαλεί σε διαδικτυακή εκδήλωση, που διοργανώνει σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου, για την παρουσίαση των δράσεων και των αποτελεσμάτων του έργου Cross4all, το οποίο έχει ως με αντικείμενο την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και των εμποδίων πρόσβασης των ευάλωτων πληθυσμών σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021, 10:00 με 12:30, μέσω τηλεδιάσκεψης Zoom:

Σύνδεσμος: https://us02web.zoom.us/j/6974044525 (Passcode: 2021)

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή προς όλους και μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα υπάρχει υπηρεσία διερμηνείας στη νοηματική γλώσσα.

Για τη συμμετοχή, θα πρέπει να αποστείλετε επισυναπτόμενη Αίτηση συμπληρωμένη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: [email protected].

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Cross-border initiative for integrated health and social services promoting safe ageing, early prevention and independent living for all», με κωδική ονομασία «Cross4all», η οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Interreg IPA CBC «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Λίγα λόγια για την πράξη Cross4all

Η Πράξη Cross4all υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg IPA CBC Programme “Greece – The former Yugoslav Republic of Macedonia 2014-2020”, και εντάσσεται στον Ειδικό Στόχο “1.2 Improvement of preventive health care and social services of children and elderly population” της Θεματικής Προτεραιότητας “1a. Promoting employment, labour mobility and social and cultural inclusion across borders”, στον Άξονα Προτεραιότητας “1. Development and Support of Local Economy”.

Η Πράξη υλοποιείται βάσει της υπ. αριθμ. N1-SO1.2-SC015/02.04.2018 Σύμβασης Επιχορήγησης (αγγλ. Subsidy Contract) η οποία υπογράφθηκε στις 02.04.2018 μεταξύ της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος (αγγλ. Managing Authority of the Cooperation Programme) και του Επικεφαλής Δικαιούχου της Πράξης (αγγλ. Lead Beneficiary), δηλαδή του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Το ζήτημα της ίσης πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας

Σκοπός της Πράξης Cross4all

Η Πράξη Cross4all, αναγνωρίζοντας ότι η ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την κοινωνική ένταξη και ανάπτυξη όλων των πολιτών, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ανισοτήτων, αλλά και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στη διασυνοριακή περιοχή, έχει ως στόχους:

  1. Την άρση των εμποδίων στην παροχή υπηρεσιών προληπτικής υγείας και φροντίδας σε όσους έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.
  2. Τον σχεδιασμό καινοτόμων πρακτικών για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας και τη βελτίωση της πρόσβασης και της προσβασιμότητας για όλους.
  3. Την εφαρμογή νέων προσεγγίσεων παροχής φροντίδας στο σπίτι που επικεντρώνονται στις ανάγκες όσων διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή/και σε αγροτικές και απομονωμένες περιοχές.
  4. Τη βελτίωση των γνώσεων για την υγεία (αγγλ. health literacy) και των γνώσεων ψηφιακής υγείας (αγγλ. digital health literacy).
  5. Η προώθηση στρατηγικών για την ανάπτυξη κοινών, ολοκληρωμένων συστημάτων υγείας και κοινωνικής μέριμνας χωρίς σύνορα.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΕΣΑμεΑ: Παράλογη, άδικη και απάνθρωπη διάταξη κόβει το επίδομα σε τέκνα με βαριά αναπηρία

ΕΣΑμεΑ: H αναπηρία και η υγειονομική περίθαλψη πρέπει να εξετάζονται από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατέψει τα παιδιά της

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνέδριο: Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση-Nέα δεδομένα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Το συνέδριο με θέμα: «Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα – προκλήσεις – προοπτικές» θα διενεργηθεί στην Αθήνα στις 28 & 29 Μαΐου.

Ένωση Ασθενών: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Φροντί-ΖΩ "Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας"

Ένωση Ασθενών: Σκοπός της εκδήλωσης, αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με το υπάρχον καθεστώς των υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, αλλά και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και οι άτυποι φροντιστές, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες.

Ετήσια Ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης

ΕΣΑμεΑ: Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία "το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη (!), «έλλειψη» που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ...".

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς - Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.