Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ασθενείς με Κυστική Ίνωση: Ευνοϊκή ρύθμιση για συνταξιοδότηση

Ασθενείς με Κυστική Ίνωση: Ευνοϊκή ρύθμιση για συνταξιοδότηση

Ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την συνταξιοδότηση των ασθενών με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Συνάντηση πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας

«Πρόκειται για ένα ακόμα αίτημα του Συλλόγου μας που ικανοποιείται αυτήν την περίοδο και η συγκεκριμένη κυβέρνηση δείχνει ότι έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της την Κυστική Ίνωση όχι μόνο σε θέματα Υγείας, αλλά και εργασίας.  Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση Ιωάννη, την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Καρασιώτου Παυλίνα, τον Διευθυντή Γεν. Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Βρεττό Κωνσταντίνο και τον Διευθυντή του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κου Μηταράκη, κ. Κωστάκο Κωνσταντίνο, για την ικανοποίηση του αιτήματος για τη συνταξιοδότηση των ασθενών μας, όπως είχαν δεσμευτεί και συζητήσει στις συναντήσεις μας και στις συνεχείς μας επικοινωνίες.» δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κοντοπίδης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε να ικανοποιείται το αίτημα μας μετά από την επιτυχημένη συνεχή συνεργασία μας με το Υπουργείο Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς. Με τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για πλήρη συνταξιοδότηση με 15ετία των ασθενών μας που εργάζονται στο δημόσιο τομέα επιτυγχάνεται η ισότιμη μεταχείριση όλων των ασθενών μας, καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα για τους ασθενείς μας που δεν είναι σε θέση να εργαστούν 15ετία, συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα θεμελίωσης αναπηρικής σύνταξης συμπληρώνοντας τον ελάχιστο χρόνο εργασίας είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.», δήλωσε η Πρόεδρος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κ. Άννα Σπίνου.

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης για την συμπερίληψη των ασθενών με Κυστική Ίνωση στην ευνοϊκή ρύθμιση της  πλήρους συνταξιοδότησης με 15ετία στο Δημόσιο στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Το νέο νομοσχέδιο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» ψηφίστηκε την Τετάρτη 25/11/2020 στη Βουλή. Παρέμβαση έκανε στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο  ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη για την θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης στα 15 έτη υπηρεσίας για τους ασθενείς που πάσχουν από Κυστική Ίνωση. 

Η νέα ευνοϊκή ρύθμιση αφορά τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που πάσχουν από Κυστική Ίνωση με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ενώ το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κυστική Ίνωση σύλλογος : Διαδικτυακή συνάντηση για ομαλή μετάβαση από το «Trikafta» στο «Kaftrio»

Κικίλιας: Προσπάθεια για αποζημίωση της επαναστατικής θεραπείας για την κυστική ίνωση

Κ.Ε.Φ.Ι. : Ημερίδα για την φαρμακοεπαγρύπνηση

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών - Εθελοντών - Φίλων - Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών διοργανώνει Διαδικτυακή Επιστημονική Ημερίδα, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 17:00-19:30 που θα μεταδοθεί μέσω της σελίδας του Συλλόγου στο Facebook, facebook.com/skkephi, για το θέμα της φαρμακοεπαγρύπνησης.

Σακχαρώδης Διαβήτης: Ο αριθμός των πασχόντων στην Ελλάδα για το έτος 2020

Το πλήθος των μοναδικών πασχόντων που έχουν ενταχθεί σε τουλάχιστον ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο Σακχαρώδη Διαβήτη ανέρχεται στους 1.050.635, αγγίζοντας το 10% του πληθυσμού της Ελλάδας,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ.

Καθολική Υγειονομική Κάλυψη για τους Ασθενείς με Σπάνιες Παθήσεις

Κάθε χρόνο, 100 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγούνται στη φτώχεια, επειδή η περίθαλψη κοστίζει πολύ περισσότερο από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά. Εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμα και σήμερα, συνεχίζουν να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες Υγείας, ενώ ακόμα περισσότεροι αναγκάζονται να διαλέξουν ανάμεσα στην υγεία τους ή στη σίτιση, στην ένδυση ή στη στέγη.

Κορωνοϊός- Εμβολιασμός: Οι ασθενείς με HIV μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο

Γράφουν οι ασθενείς της 'Θετικής Φωνής' - Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος Καθώς τα πρώτα εμβόλια COVID-19 κυκλοφόρησαν σε όλο τον κόσμο, εμπειρογνώμονες και μεγάλοι οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον HIV (UNAIDS, AIDSMAP, British HIV Association, FRONTLINE AIDS κ.λπ.) προσπαθούν να διαβεβαιώσουν όσους ζουν με τον HIV ότι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια το εμβόλιο του COVID-19.

Έγκριση FDA επέκτασης ενδείξεων σε σπάνιες μεταλλάξεις του Τrikafta

Τrikafta-Symdeko-Kalydeco: Η φαρμακευτική εταιρεία Vertex ανακοίνωσε στις 21/12/2020 ότι o Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων FDA ενέκρινε την επέκταση της χορήγησης των τριών CFTR τροποποιητών Trikafta (γνωστό στην Ευρώπη ως Kaftrio), Symdeko (γνωστό στην Ευρώπη ως Symkevi) και Kalydeco σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση με σπάνιες μεταλλάξεις στις ΗΠΑ.