Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Ασθενείς με Κυστική Ίνωση: Ευνοϊκή ρύθμιση για συνταξιοδότηση

Ασθενείς με Κυστική Ίνωση: Ευνοϊκή ρύθμιση για συνταξιοδότηση

Ψηφίστηκε το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την συνταξιοδότηση των ασθενών με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στο δημόσιο τομέα. Συνάντηση πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας

«Πρόκειται για ένα ακόμα αίτημα του Συλλόγου μας που ικανοποιείται αυτήν την περίοδο και η συγκεκριμένη κυβέρνηση δείχνει ότι έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα της την Κυστική Ίνωση όχι μόνο σε θέματα Υγείας, αλλά και εργασίας.  Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση Ιωάννη, την Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κα Καρασιώτου Παυλίνα, τον Διευθυντή Γεν. Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Βρεττό Κωνσταντίνο και τον Διευθυντή του Υπουργού Μετανάστευσης & Ασύλου κου Μηταράκη, κ. Κωστάκο Κωνσταντίνο, για την ικανοποίηση του αιτήματος για τη συνταξιοδότηση των ασθενών μας, όπως είχαν δεσμευτεί και συζητήσει στις συναντήσεις μας και στις συνεχείς μας επικοινωνίες.» δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κοντοπίδης.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε να ικανοποιείται το αίτημα μας μετά από την επιτυχημένη συνεχή συνεργασία μας με το Υπουργείο Εργασίας και τους αρμόδιους φορείς. Με τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση για πλήρη συνταξιοδότηση με 15ετία των ασθενών μας που εργάζονται στο δημόσιο τομέα επιτυγχάνεται η ισότιμη μεταχείριση όλων των ασθενών μας, καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση ίσχυε μέχρι σήμερα μόνο για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα. Ταυτόχρονα για τους ασθενείς μας που δεν είναι σε θέση να εργαστούν 15ετία, συνεχίζει να υπάρχει η δυνατότητα θεμελίωσης αναπηρικής σύνταξης συμπληρώνοντας τον ελάχιστο χρόνο εργασίας είτε στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα.», δήλωσε η Πρόεδρος ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης κ. Άννα Σπίνου.

Την ικανοποίηση τους εκφράζουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης για την συμπερίληψη των ασθενών με Κυστική Ίνωση στην ευνοϊκή ρύθμιση της  πλήρους συνταξιοδότησης με 15ετία στο Δημόσιο στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Το νέο νομοσχέδιο «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές διατάξεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων» ψηφίστηκε την Τετάρτη 25/11/2020 στη Βουλή. Παρέμβαση έκανε στη Βουλή για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο  ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη για την θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης στα 15 έτη υπηρεσίας για τους ασθενείς που πάσχουν από Κυστική Ίνωση. 

Η νέα ευνοϊκή ρύθμιση αφορά τους πολιτικούς και στρατιωτικούς υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που πάσχουν από Κυστική Ίνωση με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ενώ το νέο νομοσχέδιο αναμένεται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κυστική Ίνωση σύλλογος : Διαδικτυακή συνάντηση για ομαλή μετάβαση από το «Trikafta» στο «Kaftrio»

Κικίλιας: Προσπάθεια για αποζημίωση της επαναστατικής θεραπείας για την κυστική ίνωση

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. στην Κομοτηνή

Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.: Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα διεξαχθούν επιπλέον στις πόλεις: Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη. Οι ακριβείς ημερομηνίες των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι «Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.» στο κανάλι της Βουλής

Τα Νέα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα της ΕΣΑμεΑ κάθε Σάββατο στις 3.30 το μεσημέρι, στον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής, καθώς και από 25 τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλη τη χώρα.

ΕΛΛΟΚ: 6ο Ετήσιο Συνέδριο,3-5 Φεβρουαρίου 2022 [φόρμα συμμετοχής]

ΕΛΛΟΚ: Το 6ο Ετήσιο Συνέδριο, θα εστιάσει στα μείζοντα θέματα πολιτικών υγείας που απασχολούν την ογκολογική κοινότητα και τα οποία θα αποτελέσουν τους κύριους άξονες δράσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου για τη νέα χρονιά.