Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

ΑΣΠΠΑΜΑ: Προσλήψεις αιματολόγων ζητούν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία στην Πάτρα

ΑΣΠΠΑΜΑ: Προσλήψεις αιματολόγων ζητούν οι ασθενείς με μεσογειακή αναιμία στην Πάτρα

Πάτρα αιματολόγοι: Ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑΜΑ) ζητά επειγόντως την πρόσληψη 3 αιματολόγων.

Ο Αχαϊκός Σύλλογος Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία (ΑΣΠΠΑΜΑ) ζητά επειγόντως την πρόσληψη 3 αιματολόγων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών. Από τη δεκαετία του ’80 λειτουργεί Μονάδα Μεσογειακής αναιμίας (ΜΜΑ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών “Παναγιά η Βοήθεια”. Η μονάδα αυτή περιθάλπει πάνω από 250 θαλασσαιμικούς ασθενείς, ασθενείς με Δρεπανοκυτταρική νόσο, καθώς κι άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων Από Μεσογειακή Αναιμία:

“Μεταγγισιοεξαρτώμενοι και μη βρισκόμαστε κάτω από την επίβλεψη γιατρών αιματολόγων. Ως χρονίως πάσχοντες και λόγω των επιπλοκών που η φύση της ασθένειάς μας επιφέρει, έχουμε την ανάγκη παρακολούθησης κι από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Οι αιματολόγοι της Μ.Μ.Α. στο ΠΓΝΠ σε συνεργασία με γιατρούς καρδιολόγους, ενδοκρινολόγους, ηπατολόγους μάς παρέχουν όλες αυτές τις δεκαετίες υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, συντελώντας στην αύξηση του προσδόκιμου ζωής μας.

Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια με τη συνταξιοδότηση γιατρών έχουν παρουσιαστεί κενά στη Μ.Μ.Α. σε αιματολόγους. Η συνταξιοδότηση στο εγγύς μέλλον άλλων 2 γιατρών αιματολόγων θα επιτείνει αυτό το πρόβλημα. Η αποψίλωση της μονάδας μας σε ιατρικό προσωπικό κάνει εμάς και τις οικογένειές μας να αγωνιούμε για την υγεία και τις ζωές μας, καθώς και για το μελλοντικό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ως ΑΣΠΠΑΜΑ καλούμε τον Υπουργό Υγείας να προκηρύξει άμεσα 3 θέσεις γιατρών αιματολόγων για τη μονάδα μας. Ζητάμε επίσης από όλους τους βουλευτές Αχαΐας να σταθούν στο πλευρό μας και να αναλάβουν πρωτοβουλίες προάσπισης της υγείας και της ζωή μας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Εθελοντική Αιμοδοσία για τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο

ΕΣΑμεΑ: Η έλλειψη αίματος και οι υπομεταγγίσεις κοστίζουν ζωές!

8/5: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας & τη γιορτή της Μητέρας

Εθελοντική Αιμοδοσία ΠΑΣΠΑΜΑ-ΑΠΟΘΑΙΜΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίδειξη μόδας ΑΜΕΑ για 6η χρονιά στον Άλιμο

Άλιμος ΑμεΑ: Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ενώ ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης τόνισε πόσο σημαντική είναι κάθε δράση που βοηθά τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν δικαιώματα κι ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Βγες από το κάδρο: Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης

Βγες από το κάδρο: Στόχος της εκστρατείας είναι η ενημέρωση του κοινού για τη τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας.