Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Αόρατοι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη για το υπουργείο Υγείας

Αόρατοι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη για το υπουργείο Υγείας

Αόρατοι για το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να παραμένουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, ακόμη και την 14η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη καμπάνια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με αποδέκτες δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλες τις χώρες του κόσμου,όπως τονίζει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Η συχνότητα εμφάνισης του Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό επιπολασμό και σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, για το έτος 2019, οι πάσχοντες πλησίασαν, περίπου, το 1.000.000. Κανένα από τα παραπάνω στοιχεία δεν «άγγιξε» προφανώς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας!

Το Υπουργείο Υγείας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη σίγησε, αγνοώντας όλους εκείνους τους λόγους, για τους οποίους καθιερώνονται οι Παγκόσμιες Ημέρες και ταυτόχρονα όλους τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη της χώρας. Επιπλέον, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβε τα καθήκοντά της η Κυβέρνηση, ενημέρωσε εκτενώς το υπουργείο Υγείας για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη. Κατά τη διάρκεια, όμως, των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών κανένα πρόβλημα δεν έτυχε αποδοχής και επίλυσης!

Αποκορύφωμα στην αδιάφορη στάση του Υπουργείου, απέναντι στους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη, αποτελεί η περίοδος της πανδημίας!Καμία προστασία δεν υπάρχει με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη να χαρακτηρίζονταιως «ενδιάμεσου κινδύνου» και να βρίσκονται ακόμη και στην πρώτη γραμμή, διακινδυνεύοντας την υγεία και την ίδια τους τη ζωή. Και όλα αυτά, όταν οι μελέτες έχουν αναδείξει την επικινδυνότητα της εξέλιξης που έχει η πάθηση σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη με αρκετές από αυτές να κάνουν λόγο για ποσοστά διασωληνώσεων και θανάτων που μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και το 30%! Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη να γίνουν «ορατοί» στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το οποίο επιτέλους θα πρέπει να ακούσει όλους εμάς τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν ποιότητα στη ζωή μας και ασφάλεια μέσα στην πανδημία, με τη λήψη άμεσων προστατευτικών  μέτρων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Διαβήτης και υπέρταση αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικών επιπλοκών covid-19

Ζωή υψηλής ποιότητας απολαμβάνουν σήμερα οι ασθενείς με διαβήτη

Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας: Δεύτερη επιστολή στο Υπουργείο Υγείας

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας (ΣΥ.Δ.Α) ιδρυτικό μέλος της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και μάχιμος σύλλογος επί 23 συναπτά έτη για την ενημέρωση της διαβητικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας για τον σακχαρώδη διαβήτη εκφράζει την απογοήτευσή του και την έκπληξή του για τη σιγή που έχετε επιδείξει και το  κενό των στοχευμένων πολιτικών  για τον Σακχαρώδη Διαβήτη από την έναρξη της θητεία σας στην  πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

Ελληνική Συμμαχία HPV: Όραμα η εξάλειψη του ιού

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μειώσουν τον κίνδυνο απο τον HPV .

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση οικονομική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία

Ε.Σ.Α.μεΑ: Οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες και στα άτομα με αναπηρία μέσω επιστολής της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ταυτόχρονα ζητά να χορηγηθούν και στους μαθητές με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση προσβάσιμοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Οι πλέον πληττόμενοι είναι αυτοί που διαχρονικά αποτελούν τις κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της χώρας και οι πιο […]

Η AstraZeneca «βάζει τρίποντο στην υγεία»

Η AstraZeneca υποστηρίζει το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και γίνεται φέτος χρυσός χορηγός στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη «Βάζουμε τρίποντο στην Υγεία». Η καμπάνια υλοποιείται μέσα από μια πρωτότυπη ενέργεια “social mobile gaming” και απευθύνεται στα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών.

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την χρήση βιο-ομοειδών

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα θα πραγματοποιήσει live διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Βιο-ομοειδή: Η νέα πραγματικότητα στη θεραπεία των ρευματοπαθών». Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και Stilvi. Τα θέματα του σεμιναρίου είναι: • «Τι είναι τα βιο-ομοειδή. Διαφορές με βιολογικούς παράγοντες και γενόσημα» με ομιλητή τον κ. Δημήτρη […]