Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Άλμα Ζωής: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ

Άλμα Ζωής: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη συνεργασιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στη χώρα μας.

Άλμα Ζωής: Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (EXEM) και η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα συνεργασιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στη χώρα μας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) κύριο Βασίλειο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) κύριο Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση της από ετών υπάρχουσας συνεργασίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της Πολιτείας για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τη διεξαγωγή πληθυσμιακών ελέγχων, την πιστοποίηση των Κέντρων Μαστού και των Ακτινολογικών Εργαστηρίων, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο μαστού, τη βελτίωση της επικοινωνίας γιατρού-ασθενούς, την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, τη σύσταση και λειτουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών καθώς και Εθνικού Μητρώου για τον καρκίνο του μαστού.

 

Κύριες δράσεις που περιλαμβάνονται στη συνεργασία των 3 μερών αφορούν :

  • Εισηγήσεις, προτάσεις και άσκηση πίεσης σε θέματα πολιτικών υγείας για τον καρκίνο του μαστού
  • Διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων
  • Κοινές δημοσιεύσεις
  • Ενημερωτικές καμπάνιες πανελλαδικά
  • Διαδικτυακές δράσεις με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών

Δήλωση  Προέδρου της ΕΧΕΜ, κ.  Βασίλειου Βενιζέλου:«Η συνεργασία μεταξύ των τριών εταιρειών είναι ένα ισχυρό μέσο για την προώθηση επιστημονικών δραστηριοτήτων, ενημερωτικών εκδηλώσεων, διαδικτυακών δράσεων με στόχο την πληροφόρηση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού.Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, μέσα από αυτή τη συνεργασία, στην κινητοποίηση του Υπουργείου Υγείας για τον καρκίνο του μαστού και πιο συγκεκριμένα στην αξιολόγηση και ταυτοποίηση της Μονάδας Μαστού στον δημόσιο και ιδιωτικό Φορέα και στην, επιτέλους, λειτουργία του Εθνικού αρχείου Νεοπλασιών» Δήλωση  Προέδρου της ΕΕΑΜ,  κ. Κωνσταντίνου Κουφόπουλου:«Χαίρομαι πραγματικά πολύ για την έναρξη της συνεργασίας της ΕΧΕΜ με το «Άλμα Ζωής» και με την ΕΕΑΜ που πραγματοποιείται σήμερα με την υπογραφή αυτού του συμφώνου.Πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή έχει να προσφέρει μόνο θετικά πράγματα στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού»

Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου

H  Πρόεδρος του «Άλμα Ζωής», κα. Κλεοπάτρας Γαβριηλίδου είπε :«Σήμερα, η ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού στη χώρα μας είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Για τον λόγο αυτό, το  «Άλμα Ζωής», η ΕΧΕΜ και η ΕΕΑΜ ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εκφραστούν κοινοί προβληματισμοί, απόψεις και θέσεις, να προαχθεί ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν κοινές δράσεις και ενέργειες με στόχο την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της μια γυναίκα με καρκίνο μαστού στη χώρα μας,  τη  χάραξη πολιτικών που θα διασφαλίζουν τόσο το ατομικό όσο και το κοινωνικό φορτίο της νόσου καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών»

Μεταστατικός Καρκίνος Μαστού:

Ο μεταστατικός καρκίνος μαστού σήμερα αντιμετωπίζεται και οι ασθενείς με μετάσταση, πλέον, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.Ενημερώσου :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες ανά δύο έτη

Η χαρτογράφηση της κυτταρικής δραστηριότητα συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου

Επιστήμονες προτείνουν νέα θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α: Ανησυχία για τη μη συνταγογράφηση από τις ιδιωτικές δομές υγείας για τους ανασφάλιστους

Την ανησυχία για μη συνταγογράφηση από τις ιδιωτικές δομές υγείας σε ανασφάλιστους και ευάλωτες ομάδες, εκφράζει η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα ( ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) .

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατέψει τα παιδιά της

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας Ε.Σ.Α.μεΑ.: Νεκρός 25χρονος έπειτα από ξυλοδαρμό σε κέντρο παιδιών με αναπηρία. "Πόσους νεκρούς θα θρηνήσουμε ακόμη, μέχρι να θεσπιστεί μια Εθνική Στρατηγική για την Αποϊδρυματοποίηση και την κοινωνική ένταξη;", ρωτά την Πολιτεία με ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ. "Πόσες φορές θα χρειαστεί το αναπηρικό κίνημα να μιλήσει για τη διαβίωση στην κοινότητα, ενάντια στο κλείδωμα μέσα σε 4 τοίχους και έπειτα γαία πυρί μυχθήτω;", υπογραμμίζει.

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. στηρίζει τους φροντιστές των ογκολογικών ασθενών

Κ.Ε.Φ.Ι.: Η καλή και αξιόπιστη υποστήριξη που παρέχουν οι φροντιστές, είναι ζωτικής σημασίας για τη σωματική και συναισθηματική ευημερία των ατόμων που αντιμετωπίζουν τη νόσο. Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. στηρίζει έμπρακτα τους φροντιστές των ασθενών, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά τους στο ταξίδι του ασθενή και προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους το χρειάζονται.

Νέα Εποχή για τους ασθενείς με Κυστική Ίνωση μετά την θεραπεία τριπλού συνδυασμού που “παγώνει” τη νόσο

Κυστική Ίνωση: Τα βασικά σημεία της διαδικτυακής Ημερίδας του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης με θέμα «H Κυστική Ίνωση σήμερα & οι νέες προκλήσεις για το μέλλον» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Κυστικής Ίνωσης CF Europe και της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Καίριος ο ρόλος των φαρμακοποιών στην αντιμετώπιση της πανδημίας & των χρόνιων παθήσεων

Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Συνάντηση με τον ΠΦΣ πραγματοποίησε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 η Ένωση Ασθενών Ελλάδας. Στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν οι προκλήσεις που έχει επιφέρει η COVID στο υγειονομικό σύστημα της χώρας και τις επιπτώσεις αυτής στην πρόσβαση των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακά τους.

Θετική Φωνή ασθενών : 40 χρόνια HIV/AIDS - Μετράμε τις απώλειες- Διεκδικούμε τις νίκες

40 χρόνια από την αναγνώριση των πρώτων ασθενών με HIV/AIDS και την έναρξη της επιδημίας του AIDS για τους ανθρώπους που ζούμε με HIV στην Ελλάδα, η 1η Δεκέμβρη 2021 είναι ημέρα μνήμης για όλους τους ανθρώπους μας που δεν τα κατάφεραν.

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Αδιανόητες οι επικυρωμένες προτάσεις του υπ. Υγείας για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις

Ε.Σ.Α.μεΑ.: "Συμπερασματικά, αξιολογώντας όλες αυτές τις «καινοτόμες» προτάσεις καταλαβαίνουμε όλοι, ότι πάλι, η υγεία στη χώρα φτιάχνεται με τις τσέπες των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, γι’ αυτό και καλούμε την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας να μην προχωρήσουν στη νομοθέτηση και να αποσύρουν από το υπό πρόταση σχέδιο νόμου ενός ακόμα δυσβάσταχτου πρόσθετου κόστους διαβίωσης στις ήδη υπερφορτωμένες πλάτες των πολιτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις", αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ.

Εθνική Ημέρα ΑμεΑ: Παρουσίαση δημοσκόπησης στις 2/12 με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Εθνική Ημέρα ΑμεΑ

Εθνική Ημέρα ΑμεΑ: Η έρευνα υλοποιήθηκε για λογαριασμό της ΕΣΑμεΑ από την εταιρεία GPO. Στόχος της είναι η διερεύνηση και αποτύπωση των στάσεων και αντιλήψεων της κοινής γνώμης όλης της επικράτειας αναφορικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, με απώτερο στόχο την καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και την προώθηση, προστασία και απόλαυση όλων των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους.