Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Άλμα Ζωής: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ

Άλμα Ζωής: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη συνεργασιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στη χώρα μας.

Άλμα Ζωής: Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (EXEM) και η Ελληνική Εταιρεία Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ), αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα συνεργασιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του Καρκίνου του Μαστού στη χώρα μας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020, στα γραφεία του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», από την Πρόεδρο του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» κυρία Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ) κύριο Βασίλειο Βενιζέλο και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (ΕΕΑΜ) κύριο Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, με αφορμή την 25η Οκτωβρίου, Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού.Στόχος του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ενίσχυση και η διεύρυνση της από ετών υπάρχουσας συνεργασίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και της Πολιτείας για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, τη διεξαγωγή πληθυσμιακών ελέγχων, την πιστοποίηση των Κέντρων Μαστού και των Ακτινολογικών Εργαστηρίων, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας, φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών με καρκίνο μαστού, τη βελτίωση της επικοινωνίας γιατρού-ασθενούς, την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών με καρκίνο μαστού, τη σύσταση και λειτουργία Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών καθώς και Εθνικού Μητρώου για τον καρκίνο του μαστού.

 

Κύριες δράσεις που περιλαμβάνονται στη συνεργασία των 3 μερών αφορούν :

  • Εισηγήσεις, προτάσεις και άσκηση πίεσης σε θέματα πολιτικών υγείας για τον καρκίνο του μαστού
  • Διοργάνωση επιστημονικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων, ημερίδων
  • Κοινές δημοσιεύσεις
  • Ενημερωτικές καμπάνιες πανελλαδικά
  • Διαδικτυακές δράσεις με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών

Δήλωση  Προέδρου της ΕΧΕΜ, κ.  Βασίλειου Βενιζέλου:«Η συνεργασία μεταξύ των τριών εταιρειών είναι ένα ισχυρό μέσο για την προώθηση επιστημονικών δραστηριοτήτων, ενημερωτικών εκδηλώσεων, διαδικτυακών δράσεων με στόχο την πληροφόρηση των γυναικών για τον καρκίνο του μαστού.Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί, μέσα από αυτή τη συνεργασία, στην κινητοποίηση του Υπουργείου Υγείας για τον καρκίνο του μαστού και πιο συγκεκριμένα στην αξιολόγηση και ταυτοποίηση της Μονάδας Μαστού στον δημόσιο και ιδιωτικό Φορέα και στην, επιτέλους, λειτουργία του Εθνικού αρχείου Νεοπλασιών» Δήλωση  Προέδρου της ΕΕΑΜ,  κ. Κωνσταντίνου Κουφόπουλου:«Χαίρομαι πραγματικά πολύ για την έναρξη της συνεργασίας της ΕΧΕΜ με το «Άλμα Ζωής» και με την ΕΕΑΜ που πραγματοποιείται σήμερα με την υπογραφή αυτού του συμφώνου.Πιστεύω ότι η συνεργασία αυτή έχει να προσφέρει μόνο θετικά πράγματα στον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού»

Κλεοπάτρα Γαβριηλίδου

H  Πρόεδρος του «Άλμα Ζωής», κα. Κλεοπάτρας Γαβριηλίδου είπε :«Σήμερα, η ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες στην αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού στη χώρα μας είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ. Για τον λόγο αυτό, το  «Άλμα Ζωής», η ΕΧΕΜ και η ΕΕΑΜ ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να εκφραστούν κοινοί προβληματισμοί, απόψεις και θέσεις, να προαχθεί ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των φορέων και να αναπτυχθούν κοινές δράσεις και ενέργειες με στόχο την κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της μια γυναίκα με καρκίνο μαστού στη χώρα μας,  τη  χάραξη πολιτικών που θα διασφαλίζουν τόσο το ατομικό όσο και το κοινωνικό φορτίο της νόσου καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας φροντίδας και περίθαλψης των ασθενών»

Μεταστατικός Καρκίνος Μαστού:

Ο μεταστατικός καρκίνος μαστού σήμερα αντιμετωπίζεται και οι ασθενείς με μετάσταση, πλέον, έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής.Ενημερώσου :

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας για όλες τις γυναίκες ανά δύο έτη

Η χαρτογράφηση της κυτταρικής δραστηριότητα συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου

Επιστήμονες προτείνουν νέα θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού

Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη : Δωρεάν διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια

Το επιτυχημένο πρόγραμμα της Novartis Hellas, για την ολιστική υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο του μαστού, επανέρχεται ανανεωμένο και διαδικτυακό, δίνοντας δυνατότητα συμμετοχής σε γυναίκες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 7 Δεκεμβρίου 2020 έως 28 Φεβρουαρίου 2021 Εγγραφές στο www.eventora.gr/dynami.

Ελληνική Συμμαχία HPV: Όραμα η εξάλειψη του ιού

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μειώσουν τον κίνδυνο απο τον HPV .

Αόρατοι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη για το υπουργείο Υγείας

Αόρατοι για το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να παραμένουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, ακόμη και την 14η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη καμπάνια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, με αποδέκτες δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλες τις χώρες του κόσμου,όπως τονίζει η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την άμεση οικονομική ενίσχυση των ατόμων με αναπηρία

Ε.Σ.Α.μεΑ: Οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες και στα άτομα με αναπηρία μέσω επιστολής της στον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ταυτόχρονα ζητά να χορηγηθούν και στους μαθητές με αναπηρία ή/και χρόνια πάθηση προσβάσιμοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Οι πλέον πληττόμενοι είναι αυτοί που διαχρονικά αποτελούν τις κοινωνικά και οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της χώρας και οι πιο […]

Η AstraZeneca «βάζει τρίποντο στην υγεία»

Η AstraZeneca υποστηρίζει το έργο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) και γίνεται φέτος χρυσός χορηγός στην καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη «Βάζουμε τρίποντο στην Υγεία». Η καμπάνια υλοποιείται μέσα από μια πρωτότυπη ενέργεια “social mobile gaming” και απευθύνεται στα παιδιά ηλικίας 12-18 ετών.

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την χρήση βιο-ομοειδών

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα θα πραγματοποιήσει live διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα: «Βιο-ομοειδή: Η νέα πραγματικότητα στη θεραπεία των ρευματοπαθών». Το διαδικτυακό σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των φαρμακευτικών εταιρειών ΒΙΑΝΕΞ και Stilvi. Τα θέματα του σεμιναρίου είναι: • «Τι είναι τα βιο-ομοειδή. Διαφορές με βιολογικούς παράγοντες και γενόσημα» με ομιλητή τον κ. Δημήτρη […]