Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΑΜΕΑ

Άλμα Ζωής: Διοργανώνει το 1ο Συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

Άλμα Ζωής: Διοργανώνει το 1ο Συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα σήμερα

Το πρώτο 1ο Συνέδριο για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλάδα σήμερα, διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής”.

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Άλμα Ζωής” ανακοίνωσε τη διοργάνωση του 1ου Συνεδρίου “Ο καρκίνος του μαστού στην Ελλάδα σήμερα” με στόχο την σκιαγράφηση της πολυπλοκότητας της νόσου και την ανάλυση των διαφορετικών πτυχών της ασθένειας στην Ελλάδα του σήμερα.

Είναι το πρώτο Συνέδριο που πραγματοποιείται από σύλλογο ασθενών με τη συγκεκριμένη θεματολογία, ευελπιστώντας πως θα συμβάλει, μέσα από το διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην προώθηση θέσεων για την βελτίωση της διαχείρισης της ασθένειας καθ’ όλη την πορεία της νόσου. Το συνέδριο προγραμματίζεται για Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 και απευθύνεται σε ασθενείς με καρκίνο μαστού, σε επαγγελματίες υγείας, σε επιστημονικούς φορείς και εκπροσώπους του αντικαρκινικού χώρου και της πολιτείας.

Καμπάνια για την υποστήριξη γυναικών που νοσούν ή έχουν νοσήσει με καρκίνο του μαστού

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άλμα Ζωής: Αγεφύρωτο το χάσμα στις αναρρωτικές άδειες στον δημόσιο & ιδιωτικό τομέα

Προτάσεις Συλλόγων «Άλμα Ζωής», ΕΧΕΜ και ΕΕΑΜ για την διαχείριση του Καρκίνου του Μαστού στην Ελλάδα

Το Ζάππειον Μέγαρον φωταγωγήθηκε ροζ για ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού

Digital Greece Race for the Cure®: Διοργάνωση ενάντια στον καρκίνο του μαστού από το «Άλμα Ζωής»

Καρκίνος τραχήλου μήτρας: 119 Φορείς συμμαχούν για την εξάλειψη του

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνέδριο: Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση-Nέα δεδομένα

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Το συνέδριο με θέμα: «Ο ρόλος των συνδέσεων στο Ταξίδι του Ασθενούς με Πολλαπλή Σκλήρυνση: Nέα δεδομένα – προκλήσεις – προοπτικές» θα διενεργηθεί στην Αθήνα στις 28 & 29 Μαΐου.

Ένωση Ασθενών: Συμμετοχή στην εκδήλωση «Φροντί-ΖΩ "Δημιουργώντας την Ευρωπαϊκή Στρατηγική Φροντίδας"

Ένωση Ασθενών: Σκοπός της εκδήλωσης, αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με το υπάρχον καθεστώς των υπηρεσιών φροντίδας στην Ευρώπη και τη χώρα μας, αλλά και η χαρτογράφηση των καθημερινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες αλλά και οι άτυποι φροντιστές, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες.

Ετήσια Ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια [vid]

Καρδιακή Ανεπάρκεια: Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, συνδιοργάνωσαν και φέτος με επιτυχία την ετήσια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, με αφορμή και την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης, την Τρίτη 17 Μαΐου 2022.

Σε απόγνωση εκατοντάδες ασθενείς από την έλλειψη Γ΄ Σφαιρίνης

ΕΣΑμεΑ: Όπως σημειώνει η Συνομοσπονδία "το πρόβλημα εδράζεται στο ότι η αρμόδια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, δεν έχει προχωρήσει στη σχετική διαπραγμάτευση εδώ και πάρα πολύ καιρό και οι εταιρείες που εισάγουν τη συγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη (!), «έλλειψη» που οφείλεται στο μεγάλο clawback και κάνει, προφανώς, «ασύμφορη» την προμήθεια και διάθεσή της στον ΕΟΠΥΥ...".

Κ3: Προσωπικός Βοηθός Ογκολογικού Ασθενούς - Κινητή Μονάδα Πρόληψης & Αντιμετώπισης

Κ3: Στόχος των δράσεων του Κέντρου Καθοδήγησης Καρκινοπαθών είναι η υποστήριξη της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας που δικαιούνται και της ισότιμης ένταξής τους στην  κοινωνία.