Editorial

Χιλιάδες ληγμένα φάρμακα σαπίζουν στις αποθήκες των δημόσιων νοσοκομείων.Της Νικολέτας Ντάμπου 

Χιλιάδες ληγμένα φάρμακα σαπίζουν στις αποθήκες των δημόσιων νοσοκομείων.Της Νικολέτας Ντάμπου 

Κατά την διάρκεια του 2014 και 2015 πολλά δημόσια νοσοκομεία του ΕΣΥ προέβησαν σε καταστροφές-διαγραφές φαρμάκων αρκετών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ τα οποία αυτήν την στιγμή βρίσκονται στις αποθήκες τους και σαπίζουν .

Ενώ, χιλιάδες ασθενείς δεν βρίσκουν τα φάρμακα τους λόγω σοβαρών ελλείψεων και κινδυνεύει η ζωή τους.Πρόκειται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.LIFE2DAY.gr, για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αφορούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της Ελλάδας.

Οι διαγραφές αυτές προέκυψαν λόγω των υπερβολικών παραγγελιών που είχαν πραγματοποιηθεί από τις διοικήσεις και τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων. Αν είχαν γίνει σωστά οι εκτιμήσεις των αναγκών στα δημόσια νοσοκομεία σε φάρμακα δεν θα είχε προκύψει η προκλητική αυτή σπατάλη και θα υπήρχαν τα χρήματα που απαιτούνται σήμερα προκειμένου να μην υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όπως αυτές που παρατηρούνται αυτήν την στιγμή και χιλιάδες ασθενείς ταλαιπωρούνται χωρίς λόγο.

Προκειμένου να καλυφθούν τα ποσά που απαιτούνται σήμερα για τα δημόσια Νοσοκομεία , το Υπουργείο Υγείας επιλέγει τον κλειστό προϋπολογισμό και την επιβολή claw- back στη νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη , με αποτέλεσμα το βάρος της χρηματοδότησης να πέφτει για ακόμη μία φορά στις φαρμακευτικές εταιρίες και στο τέλος να μην έχουν την δυνατότητα να προμηθεύσουν με φάρμακα τα νοσοκομεία ή να πέσει αργότερα το βάρος στον ασθενή.

Με λίγα λόγια θα μπορούσε σήμερα να καλυφθεί ένα μέρος των δαπανών από τα φάρμακα που καταστράφηκαν τα δυο τελευταία χρόνια στα νοσοκομεία του ΕΣΥ λόγω υπερβολικών παραγγελιών και εκ των υστέρων τα διέγραψαν γιατί έληξαν.Πρόκειται , σύμφωνα με αποκλειστικές  πληροφορίες του www.life2day.gr για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και αφορούν τα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας . Με τα τεράστια αυτά ποσά θα μπορούσαν να καλυφθούν οι δαπάνες για τα φάρμακα που απαιτούνται σήμερα. Έτσι δίνονται οι λύσεις, απλά, διάφανα και οικονομικά!!

    • Τα ερωτήματα που προκύπτουν εδώ και τα θέτουμε προς το Υπουργείο Υγείας για να πάρουμε απαντήσεις είναι τα εξής :Γιατί μέχρι στιγμής η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει διατάξει έλεγχο; Πρόκειται να διαταχθεί έλεγχος από την ΣΕΥΥΠ σ’ όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Ελλάδας για να καταγραφούν τα φάρμακα που καταστράφηκαν τα δυο τελευταία χρόνια λόγω υπερβολικών παραγγελιών και εκ των υστέρων τα διέγραψαν γιατί έληξαν;
    • Το δεύτερο ερώτημα είναι τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας για να διασφαλίσει ότι θα ελέγξει την κατάσταση αυτή και δεν θα ξανασυμβεί η εν λόγω σπάταλη φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία με τους νέους διοικητές που αναμένεται να αναλάβουν;
    • Το τρίτο ερώτημα που προκύπτει είναι τα φάρμακα αυτά γιατί έμειναν στην αποθήκη και έληξαν και δεν έφτασαν στον ασθενή;
    • Το τέταρτο ερώτημα είναι θα πληρώσει επιτέλους κανένας από αυτούς που έκαναν όλες αυτές τις σπατάλες , είτε απόν δόλο είτε από βαριά αμέλεια;
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαιώνεται το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb.gr για παραίτηση του διοικητή στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Αποκλειστικό Διοικητές ΥΠΕ : Πελατειακές σχέσεις δείχνει η παράταση της θητείας

Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:Στο Λαϊκό Νοσοκομείο χιλιάδες παράνομες διαγραφές φαρμάκων

Ταχύτητες…απευθείας αναθέσεων στην Υγεία που σοκάρουν! Της Νικολέτας Ντάμπου

Έχει δίκαιο ο Αναπλ/τής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Της Νικολέτας Ντάμπου

Πανάκριβες απευθείας αναθέσεις του Υπουργού Υγείας.Της Νικολέτας Ντάμπου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χιλιάδες ληγμένα φάρμακα σαπίζουν στις αποθήκες των δημόσιων νοσοκομείων

Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Παράνομα φάρμακα & διαγραφές στο Νοσοκομείο ‘’ ΜΕΤΑΞΑ”

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.