Editorial

ΕΟΠΥΥ: Η νέα αντιπρόεδρος και οι αρμοδιότητες επί παντός του επιστητού

ΕΟΠΥΥ: Η νέα αντιπρόεδρος και οι αρμοδιότητες επί παντός του επιστητού

της Νικολέτας Ντάμπου

Δυναμικά ξεκίνησε να εργάζεται η νέα αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ κ. Θεανώ Καρποδίνη , αφού ήδη στις πέντε ημέρες που ανέλαβε επίσημα  και μετά τις συναντήσεις της με τους υπηρεσιακούς παράγοντες , ζήτησε και αναμένει άμεσα τις προτάσεις τους για την καλύτερη λειτουργία του Οργανισμού , ώστε να τις προωθήσει στην ηγεσία του υπουργείου υγείας. 

Δυναμική δράση έχει αναλάβει η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΠΥ στον οργανισμό μετά την ανακοίνωση του διορισμού της καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb , πραγματοποίησε την πρώτη  ενημερωτική συνάντηση με όλους τους διευθυντές και προϊσταμένους των τμημάτων και τους ζήτησε τις προτάσεις τους ,έτσι ώστε εκείνη, η ίδια να τις προωθήσει στην ηγεσία του υπουργείου υγείας. 

Να σημειώσουμε, ότι στις προτάσεις της αντιπροέδρου εκτιμάται ότι θα πρέπει να συμπεριληφθεί ο αναπροσδιορισμός και αξιοποίηση του ΕΟΠΠΥ καθώς από την ίδρυση του μέχρι σήμερα δεν έχει κατανοηθεί και κυρίως ενεργοποιηθεί η δυνατότητα του ως εθνικού μονοψωνίου που μπορεί να εισαγάγει υγιή ανταγωνισμό και αξιολόγηση στις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας. Μέσα σε αυτά θα πρέπει μάλλον να εξεταστεί και επαναφορά στον ΕΟΠΠΥ της επιτροπής διαπραγματεύσεις φαρμάκων ,από το υπουργείο υγείας που είναι σήμερα και η γνωμοδοτική του αρμοδιότητα για την κατά προτεραιότητα αξιολόγηση φαρμάκων , που έχουν μεγάλη επίπτωση στο προϋπολογισμό .

Όλα δείχνουν , λοιπόν, ότι η αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Καρποδίνη έχει πολύ σημαντικό και ουσιαστικό ρόλο , καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ του διορισμού της , δεν έχουν προσδιοριστεί  οι αρμοδιότητες της ως Αντιπρόεδρος του οργανισμού ,  γεγονός που  ενδεχομένως σημαίνει ότι σήμερα οι αρμοδιότητες της είναι επί παντός επιστητού ,τουλάχιστον μέχρι να διοριστεί ο νέος πρόεδρος. Η διαδικασία του διορισμού του νέου προέδρου, ως γνωστόν είναι χρονοβόρα ,διότι αφενός ο νυν πρόεδρος έχει πλέον των τεσσάρων ετών υπολειπόμενη θητεία, αφετέρου για την θέση του Προέδρου ΕΟΠΥΥ, απαιτείται προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, μέσα από τον οποίο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποιο είναι το κόστος των εμβολίων γρίπης και κορωνοϊού που δεν χρησιμοποιήθηκαν;

Ποιος θα πληρώσει την ‘’ταμπακέρα’’ για το Clawback

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Με μύθους και με ψέματα δεν κάνεις εξοικονόμηση, μόνο σπατάλες και υπερχρεωμένα νοσοκομεία

Επιτέλους οι ιθύνοντες στο υπουργείο υγείας είδαν αυτό που όλοι οι άλλοι γνωρίζουν δηλαδή όλοι οι απλοί πολίτες και οι ασθενείς. Ότι τα νοσοκομεία έχουν  ξεμείνει από πόρους και υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα αλλά ακόμα και σε φάρμακα.

Λιτότητα και στην Υγεία προβλέπει το νέο Μεσοπρόθεσμο

Ο αναπληρωτής υπουργός Oικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης με την εγκύκλιο  κατάρτισης του νέου Μεσοπρόθεσμου για την περίοδο (2023 -2026) ζήτησε την αυστηρή συγκράτηση των δαπανών σε όλα τα υπουργεία και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, προκειμένου να επιτευχθούν οι νέοι δημοσιονομικοί στόχοι για τα πλεονάσματα που επανέρχονται από το 2023.

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν αντικαθίστανται από real time ελέγχους ή  ηλεκτρονικών αρχείων

Οι λειτουργίες της ΥΠΕΔΥΦΚΑ δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τους real time ελέγχους ή ελέγχους ηλεκτρονικών αρχείων, όπως στοχεύουν να κάνουν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με όσα είπε η Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Υπουργός Υγείας κατά την ομιλία τους στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων για την ανανέωση της θητείας της προσωρινής Διοικήτρια του Οργανισμού.