28.8 C
Athens
26.3 C
Thessaloniki
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025

Συνταγή της ημέρας: λικέρ με δυόσμο και μέντα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο 1 ματσάκι φρέσκια μέντα 1 λίτρο βότκα 500 γραμμ. ζάχαρη 500 ml νερό Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 μέρες. Βάζουμε το […]

Υλικά

  • 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 ματσάκι φρέσκια μέντα
  • 1 λίτρο βότκα
  • 500 γραμμ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πλένουμε τα μυρωδικά και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν. Τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που να σφραγίζει καλά και τα περιχύνουμε με το αλκοόλ. Τα αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για 10 μέρες. Βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5΄. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ. Ξανακλείνουμε το σκεύος και το φυλάμε στο ψυγείο για 10 μέρες.

Σουρώνουμε το λικέρ σε διπλό τουλπάνι ή σε φίλτρο του καφέ (αφαιρούμε τα μυρωδικά). Το διατηρούμε στο ψυγείο και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.

Για 1,5 λίτρο λικέρ

 Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ