27 C
Athens
24.5 C
Thessaloniki
Σάββατο 19 Ιουλίου 2025

Συνταγή της ημέρας: Τεντούρα με καρύδι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  Φτιάξτε το απίθανο αυτό λικέρ και σερβίρετέ το καλοκαίρι παγωμένο σε σφηνάκια. Υλικά   1 κιλό φρέσκα καρύδια (πράσινα) 1 λίτρο κονιάκ Φλούδα λεμονιού 4 ξυλάκια κανέλας 2 κ.σ. μοσχοκαρφιά (γαρύφαλλα) 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο 3 φλιτζ. ζάχαρη 1 ½ φλιτζ. νερό Διαλέγουμε τρυφερά καρύδια πράσινα τέλος Μαϊου με μέσα Ιουνίου. Τα πλένουμε πολύ καλά. […]

 

Φτιάξτε το απίθανο αυτό λικέρ και σερβίρετέ το καλοκαίρι παγωμένο σε σφηνάκια.

Υλικά

 

  • 1 κιλό φρέσκα καρύδια (πράσινα)
  • 1 λίτρο κονιάκ
  • Φλούδα λεμονιού
  • 4 ξυλάκια κανέλας
  • 2 κ.σ. μοσχοκαρφιά (γαρύφαλλα)
  • 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
  • 3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζ. νερό

Διαλέγουμε τρυφερά καρύδια πράσινα τέλος Μαϊου με μέσα Ιουνίου. Τα πλένουμε πολύ καλά. Τα κόβουμε σε κομμάτια ή τα σπάμε με σφυρί (πάντα με γάντια γιατί βάφουν τα χέρια). Τα βάζουμε σε γυάλινο βάζο.

Προσθέτουμε το αλκοόλ. Σπάμε το μοσχοκάρυδο και το προσθέτουμε καθώς και το γαρύφαλλο και την κανέλα. Σφραγίζουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 40 ημέρες.

Αφού περάσει το χρονικό διάστημα των 40 ημερών, κάνουμε σιρόπι την ζάχαρη με το νερό. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Το προσθέτουμε στο αλκοόλ με τα καρύδια.

Αφήνουμε για 15 ημέρες στον ήλιο. Σουρώνουμε σε χωνί με βαμβάκι ή σε φίλτρο του καφέ σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

 

Η συνταγή παρουσιάστηκε στο “ΠρωινόΑΝΤ1” στις 19/6/2012.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ