Κουραστήκατε να δίνετε μάχη με τη βρωμιά στο φούρνο μικροκυμάτων; Πραγματικά τα υπολείμματα και οι λεκέδες φαγητού φαίνονται άσχημα, μυρίζουν άσχημα αλλά μειώνουν και την αποτελεσματικότητα της συσκευής σας. Ευτυχώς υπάρχουν δύο εύκολοι και γρήγοροι τρόποι για καθαρό φούρνο μικροκυμάτων.

Λύση πρώτη

Τα υλικά σας: Ένα βαθύ μπολ, νερό, δύο λεμόνια και ο ατμός του φούρνου. Γεμίζετε το μπολ με μια κούπα νερό, κόβετε τα λεμόνια στα τέσσερα, στίβετε λίγο από τον χυμό τους και τα βάζετε κι αυτά μέσα. Ο φούρνος μπαίνει σε λειτουργία για τρία λεπτά με το μπολ και εσείς λέτε αντίο στη βρωμιά. Οι υδρατμοί που δημιουργούνται με το νερό καθώς θερμαίνεται σε συνδυασμό με το κιτρικό οξύ από τα λεμόνια σας δίνουν ένα αποτελεσματικό απολυμαντικό. Χωρίς τις χημικές ουσίες των καθαριστικών του εμπορίου και χωρίς να ξοδέψετε χρήματα έχετε έναν εκθαμβωτικά αστραφτερό και καθαρό φούρνο μικροκυμάτων.

Λύση δεύτερη

Αν δεν θέλετε να ακολουθήσετε την πρώτη μέθοδο υπάρχει κι άλλη. Τα υλικά σας: Ένα σφουγγαράκι, νερό και λευκό ξύδι. Βρέχετε καλά το σφουγγάρι με νερό, ρίχνετε πάνω μια κουταλιά λευκό ξύδι και τοποθετείτε στο φούρνο να βράσει για τρία λεπτά. Με αυτόν τον φιλικό προς το περιβάλλον και ανέξοδο τρόπο καθαρισμού τα ξεραμένα υπολείμματα μαλακώνουν και οι οσμές εξουδετερώνονται. Επίσης απολυμαίνεται και το σφουγγαράκι σας. Υπάρχει όμως ένα μειονέκτημα. Σε αυτή την μέθοδο δεν παράγεται αρκετός ατμός, οπότε την προτείνουμε για λιγότερο βρώμικο φούρνο ή για πιο τακτικό καθάρισμα. Για σκληρή και επίμονη βρωμιά εφαρμόστε τη μέθοδο του μπολ. Το ξύδι, αυτό το φθηνό και απλό υλικό, μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από τα παραδοσιακά καθαριστικά.

Περισσότερες συμβουλές

Κρατήστε το μπολ ή το σφουγγαράκι κλεισμένα μέσα στη συσκευή για λίγα λεπτά, να δράσει ο ατμός. Μετά τον καθαρισμό αφήστε ανοικτή την πόρτα του φούρνου, προκειμένου να στεγνώσει και να αεριστεί το εσωτερικό του. Προσθέστε και στις δύο μεθόδους ένα κουταλάκι μαγειρική σόδα, αν έχει πιάσει μια άσχημη μυρωδιά το φουρνάκι. Καθαρίζετε τον φούρνο μία φορά το μήνα, ίσως και δύο αν τον χρησιμοποιείτε πιο τακτικά. Χρησιμοποιήστε το ειδικό σκέπασμα στο πιάτο όταν ζεσταίνετε το φαγητό, για να αποφεύγετε τις πιτσιλιές. Το καλύτερο είναι να καθαρίζετε τη βρωμιά τη στιγμή που γίνεται, πριν δηλαδή ξεραθεί και θέλει παραπάνω τρίψιμο για να βγεί.

 

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here