ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 Της Νικολέτας Ντάμπου

Μάθετε από το παρασκήνιο του www.healthweb.gr ότι ενώ τα κενά θέσεων στην δημόσια υγεία ανέρχονται στις 18.000 , σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ, το Υπουργείο Υγείας προσλαμβάνει 325 εργαζόμενους πλέον αυτών αφού όπως αναφέρεται στην τροπολογία αυτό το προσωπικό είναι πέραν των υφιστάμενων οργανικών θέσεων.

Για να πραγματοποιηθούν προσλήψεις σε ένα οργανωμένο κράτος πρώτα εντοπίζονται τα κενά και μετά προκηρύσσονται οι θέσεις. Με αυτή την τροπολογία θα προσληφθούν 325 εργαζόμενοι οι οποίοι μετά την πρόληψη θα τους κατανεμηθούν οι θέσεις. Οι θέσεις αυτές όσον αφορά τα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ δεν συνυπολογίζονται στα ποσοστά του άρθρου 9 του π.δ 87 / 1986 (Α 32) και κατανέμονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανά πλήθος, κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα στις Δ.Υ.ΠΕ , για τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και στα νοσοκομεία.

Είναι προφανές ότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και τελικά οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν σε άλλες θέσεις εκτός του Υπουργείου Υγείας.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here