Σε επίσχεση εργασίας από 1ης Οκτωβρίου προσανατολίζονται οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων τους και συγκεκριμένα των εφημεριών τους.

Σε επιστολή τους προς τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, την πολιτική ηγεσία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου αναφέρουν: «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε ένα ζήτημα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες και απειλεί τόσο τα εργασιακά δικαιώματα των Ιατρών του Γ.Ν.Π. «Π.& Α. Κυριακού», όσο και την ίδια μας την αξιοπρέπεια. Πρόκειται για το θέμα της πληρωμής των εφημεριών μας, το οποίο παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του Υπουργού όσο και του Διοικητή ότι θα επιλύονταν άμεσα, μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπιστεί παρά μόνο με ημίμετρα και αναβολές.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι πληρωμές των εφημεριών των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου δεν πραγματοποιήθηκαν με την προβλεπόμενη διαδικασία μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά με εντολή του Υπουργείου Υγείας και μόνο όταν το ιατρικό προσωπικό αποφάσισε να κινητοποιηθεί με επίσχεση εργασίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το πότε και πώς θα αποζημιωθούν οι δεδουλευμένες εφημερίες των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει λάβει θέση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα καταρτίζεται το πρόγραμμα εφημεριών των Ιατρών από δω και στο εξής, δεδομένου ότι το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί προκειμένου και να τηρείται ο Νόμος 4498/17 σχετικά με το εβδομαδιαία ωράριο των Ιατρών και να καλύπτονται οι ανάγκες των μικρών ασθενών με υπευθυνότητα και ασφάλεια. Είναι δεδομένο ότι τουλάχιστον οι ειδικευόμενοι θα πρέπει να υπερβαίνουμε κατά πολύ το όριο των 48 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υπηρεσιακές ανάγκες.

 

 

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here