Για τα ζευγάρια που ελπίζουν για ένα μωρό μέσω γονιμοποίησης in vitro, οι πιθανότητες έχουν βελτιωθεί. Μια διαδικασία που πήρε κάποτε ώρες, διαρκεί λίγα λεπτά: οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Cornell δημιούργησαν μια μικρορευστοειδή συσκευή που γρήγορα αποκαλύπτει ισχυρό και γρήγορο σπέρμα βιώσιμο για γονιμοποίηση.

Οι συμβατικές μέθοδοι για το διαχωρισμό σθεναρό, κινητό σπέρμα είναι κουραστική και μπορεί να διαρκέσει έως και αρκετές ώρες για να εκτελέσει. «Η προσπάθεια να βρεθεί το εξαιρετικά κινητό σπέρμα ήταν δύσκολο να γίνει, αλλά αυτό βελτιώνει τις πιθανότητες σπερματέγχυσης», δήλωσε ο χημικός Alireza Abbaspourrad, ο Yongkeun Joh Cornell, Επίκουρος Καθηγητής Χημείας Τροφίμων και Τεχνολογίας Συστατικών.

Επωφελούμενοι από την ικανότητα του σπέρματος να πάει ενάντια στη ροή, μια διαδικασία που ονομάζεται rheotaxis-Abbaspourrad, Soon Hon Cheong, Ph.D., επίκουρος καθηγητής στο Cornell’s College of Veterinary Medicine, και ο Meisam Zaferani, διδακτορικός φοιτητής στον τομέα της χημείας, επινόησε ένα μικρορευστό κανάλι μέσω του οποίου το σπερματοζωάριο κολυμπά. Προσθέτουν ένα μικροσκοπικό σκελετό όπως το «C» που διαθέτει ένα τοίχο συγκράτησης που προσελκύει τους ισχυρότερους κολυμβητές.

«Η παλαιότερη μέθοδος είναι κουραστική, χρονοβόρα και δεν είναι αποτελεσματική. Είναι η στιγμή που οι τεχνικοί εργαστηρίων και οι γιατροί ξοδεύουν που κάνουν τη διαδικασία δαπανηρή», δήλωσε ο Abbaspourrad. «Με αυτή τη μέθοδο, είναι πέντε λεπτά αντί για αρκετές ώρες.»

Για τα ζευγάρια που ελπίζουν για ένα μωρό μέσω γονιμοποίησης in vitro, οι πιθανότητες έχουν βελτιωθεί. Μια διαδικασία που κάποτε πήρε ώρες διαρκεί λίγα λεπτά, καθώς οι επιστήμονες της Cornell δημιούργησαν μια μικρορευστική συσκευή που γρήγορα αποκωδικοποιεί βιώσιμο, ισχυρό και γρήγορο σπέρμα για … περισσότερα

Η μικρορευστοποιητική συσκευή είναι απλή στη χρήση: Το κλειδί είναι η Ρεοταξία. «Εδώ, εκμεταλλευτήκαμε τη φυσική τάση του σπερματοζωαρίου να ανακατευθύνει από τη ροή του ρευστού, μόλις το σπέρμα φθάσει σε κάποια ταχύτητα», δήλωσε ο Cheong. «Μόλις το σπερματοζωάριο ανιχνεύσει τις παρεμβολές, μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να κολυμπήσουν στην ανάντη, τότε μπορούμε να τους παγιδέψουμε, μπορούμε να διαχωρίσουμε το καλό σπέρμα από το όχι τόσο δυνατά με λογικά κομψό τρόπο. επεξεργάζομαι, διαδικασία.»

Ο Ζαφλένι δήλωσε ότι τα ευρήματα αυτά αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών πέρα ​​από τον άνθρωπο, όπως η χρήση της συσκευής για το διαχωρισμό του κινητού σπέρματος βοοειδών για τις βιομηχανίες γαλακτοκομικών και βοδινού κρέατος. «Η πρωτοφανής αποτελεσματικότητα της συσκευής μας σε σύγκριση με προηγούμενες μελέτες και η καλοήθης, παθητική της φύση την καθιστούν ευνοϊκή για τον διαχωρισμό των σπερματοζωαρίων «, δήλωσε

Η μελέτη, «Διαχωρισμός σπέρματος με προοδευτική κινητικότητα βασισμένη σε ρευματοειδές, με χρήση συστήματος μικρορευστοειδούς σώματος», που δημοσιεύτηκε στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών στις 30 Ιουλίου.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here