Επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία είναι εξαιρετικά άσχημες και σοβαρές. Ενώ, οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τονίζουν ότι ειδικά τα άτομα με ψυχικές ασθένειες ή διαταραχές λόγω χρήσης ουσιών, πεθαίνουν περίπου πέντε χρόνια νωρίτερα από εκείνα που δεν έχουν τέτοιου είδους διαταραχές καθώς, πολλοί από αυτούς τους θανάτους, προκαλούνται από το κάπνισμα.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η διδακτορική φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Χιούστον Brooke Kauffman, ξεκινά μελέτη μέσω της οποίας θα προσφέρει εξατομικευμένη ψυχολογική υποστήριξη καθώς και διαδραστική επικοινωνία σε καπνιστές που έχουν άγχος ή κατάθλιψη και θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα.

Για να το καταφέρει αυτό η Kauffman, θα εξετάσει  την ψυχική ανοχή των συμμετεχόντων που υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη, καθώς και τις δεξιότητες που είναι απαραίτητες και θα τους βοηθήσουν στην ανάρρωση της όποιας σωματικής και ψυχικής τους δυσφορίας . Παρόλο, που όπως λέει, έχει σημειωθεί πρόοδος στη μείωση του κινδύνου για συναισθηματικές διαταραχές από τη διακοπή του καπνίσματος, καμία προσπάθεια μέχρι σήμερα δεν έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους μέσω της ψυχολογικής και εγκεφαλικής προετοιμασίας του ατόμου για τη διακοπή του καπνίσματος.

Έτσι, η Kauffman θα μελετήσει ακριβώς αυτό, προσφέροντας τις υπηρεσίες της σε ασθενείς στο Πανεπιστήμιο Health Research Lab/Substance Use Treatment Clinic. Όπως λέει η ίδια, η ομάδα της δε στοχεύει σε ανθρώπους που αναζητούν θεραπεία αλλά, σε αυτούς που δεν μπορούν να σκεφτούν να σταματήσουν το κάπνισμα και χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη οπότε θα τους ζητήσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν στη μελέτη.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here