Πολλές είναι οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους το πρόωρο λάδωμα των μαλλιών τους, χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι τα λάθη που οδηγούν σε αυτό.

Παρακάτω, θα βρεις τα συχνότερα λάθη που γίνονται τόσο στο λούσιμο όσο και στο hairstyling που οδηγούν στη λιπαρότητα.

Δε ξεπλένεις καλά τα μαλλιά σου: Μετά από ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με σαμπουάν, είναι σημαντικό να το ξεπλύνεις καλά. Άφησε το νερό να τρέχει πάνω στο κεφάλι σου και παράλληλα τρίψε τις ρίζες και τις άκρες για να φύγει κάθε ίχνος από το σαμπουάν.

Χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο τα προϊόντα styling: Δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφάρμοσες το λάδι για τις άκρες των μαλλιών στις ρίζες σου.

Λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου: Πρόκειται για ένα βασικό παράγοντα που χαλάει το ph της τρίχας και που εμφανίζεται έντονη λιπαρότητα. Αν έχεις συνηθίσει να λούζεσαι καθημερινά, άφησε τα για μια ή δύο μέρες να επανέλθουν στο φυσιολογικό ph τους πιάνοντας τα ψηλά σε κότσο ή αλογοουρά.

Βάζεις τα χέρια σου: Σίγουρα θα έχεις πιάσει πολλές φορές τον εαυτό σου να το κάνει ασυναίσθητα. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως όσο απαγορευτικό είναι να αγγίζεις με τα χέρια σου το πρόσωπό σου, άλλο τόσο είναι και με τα μαλλιά σου. Τα δάχτυλά μεταφέρουν έλαια αλλά και ρύπους, κάνοντας τα μαλλιά σου πιο λιπαρά.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here