Ο πρώην υπουργός Υγείας Αν. Λυκουρέντζος «Καρφώνει»το νυν υπουργό Αδ. Γεωργιάδη για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία.

Η Ελληνική πλευρά μπορεί να αρνηθεί το μέτρο της επιβολής εισιτηρίου των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία καθώς έχει επιτύχει τους στόχους για υγειονομικές δαπάνες, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο. Μιλώντας στο Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε ότι η τρόικα από το 2012 πιέζει για το μέτρο, ωστόσο για το 2013 λόγω καλή πορείας της υλοποίησης των στόχων για περιορισμό των δαπανών στην υγεία δεν πέρασε.

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Μάλιστα ο πρώην υπουργός άδειασε τον νυν υπουργό λέγοντας ότι το μέτρο δεν είναι πρωτοβουλία της κυβέρνησης αλλά πάγια επιδίωξη της τρόικας, για την οποία πρέπει να υπάρξει αντίδραση. Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για την επιβολή εισιτηρίου ύψους 25 ευρώ, που θα καταβάλλουν από 1ης Ιανουαρίου οι πολίτες για την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, επιχείρησε να δώσει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια με πλαφόν τα 11.000 ευρώ. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το εισιτήριο μόνο για εξέταση θα παραμείνει στα 5 ευρώ. Ανάλογες δηλώσεις έκανε και χθες ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στο Star. Ερωτηθείς σχετικά με τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει τον Αύγουστο ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει στην επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ για εισαγωγή στα νοσοκομεία, το οποίο ζητούσε, όπως είχε παραδεχθεί, η τρόικα, απάντησε: «Όπως απεδείχθη στην πορεία της διαπραγμάτευσης το μέτρο προτάθηκε από την ελληνική κυβέρνηση σε παρελθόντα χρόνο και όχι από την τρόικα, σαν μέτρο για την οικονομική εξυγίανση των νοσοκομείων. Προτάθηκε από τον προκάτοχό μου και ψηφίσθηκε από τη Βουλή». «Δεν είναι τόσο τρομερό να πληρώνουν για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας όσοι είναι σε καλύτερη οικονομική θέση», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό το «25ευρω» θα αποτελέσει πηγή χρηματοδότησης για άνεργους και ανασφάλιστους.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here