Χωρίς κατηγορία

Νιγηρία υγεία: Στόχος η δημιουργία βιώσιμης δωρεάν ασφάλισης υγείας στους ηλικιωμένους

Νιγηρία υγεία: Στόχος η δημιουργία βιώσιμης δωρεάν ασφάλισης υγείας στους ηλικιωμένους

Νιγηρία υγεία: "Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι δωρεάν σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες επειδή κάποιος έχει πληρώσει για αυτήν. Η πρόκληση στη Νιγηρία δεν είναι να πούμε ότι αυτό είναι δωρεάν. Είναι ποιος πληρώνει για την υπηρεσία και πόσο βιώσιμη μπορεί να είναι η πληρωμή;"

Το Εθνικό Κέντρο Ηλικιωμένων Πολιτών στη Νιγηρία δημιουργεί ένα πρόγραμμα ασφάλισης υγείας, για να καλύψει τις ανάγκες υγείας των ηλικιωμένων στη χώρα. Η Γενική Διευθύντρια του κέντρου, Emem Omokaro, έκανε την ανακοίνωση στην Abuja την Κυριακή σε συνέντευξη στο Πρακτορείο Ειδήσεων της Νιγηρίας (NAN). Η κ. Omokaro ανέφερε ότι η διοίκηση του κέντρου εργάζεται επί του παρόντος για να συγκεντρώσει ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίοι θα χορηγούσαν το πρόγραμμα προς όφελος των ανθρώπων. “Η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη είναι δωρεάν σε ορισμένες ανεπτυγμένες χώρες επειδή κάποιος έχει πληρώσει για αυτήν. Η πρόκληση στη Νιγηρία δεν είναι να πούμε ότι αυτό είναι δωρεάν. Είναι ποιος πληρώνει για την υπηρεσία και πόσο βιώσιμη μπορεί να είναι η πληρωμή;”

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για τους ηλικιωμένους;

Αποκάλυψε ότι η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση είχε συστήσει μια επιτροπή για την αναθεώρηση της Εθνικής Πολιτικής Κοινωνικής Προστασίας, για να φροντίζει ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. “Η Εθνική Πολιτική Κοινωνικής Προστασίας του 2017 βρίσκεται υπό αναθεώρηση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Έχουμε εντοπίσει όλες τις κατηγορίες ηλικιωμένων και παρατηρήσαμε ότι η πολιτική δεν είχε έγγραφο εργασίας εφαρμογής και δεν υπήρχε κόστος. Ήταν απλώς ένα καθοδηγητικό έγγραφο που επέλεξε η παρούσα διοίκηση και στη συνέχεια προσδιόρισε ορισμένα προγράμματα πυλώνων και ξεκίνησε. Αυτή τη στιγμή που μιλάω, το τελικό σχέδιο της πολιτικής έχει τεθεί σε διυπουργική επιτροπή για επανεξέταση.”

Η Γενική Διευθύντρια επεσήμανε ότι σε ορισμένες κοινωνίες, οι ηλικιωμένοι έλαβαν σχεδόν δωρεάν ιατρική περίθαλψη. Ωστόσο, σημείωσε πως ό,τι δόθηκε δωρεάν στους ηλικιωμένους πρέπει να είχε πληρωθεί από κάποιους χορηγούς. “Ποιο είναι το βασικό πακέτο υγείας; Έχουν πληρώσει για εσάς όταν μπορείτε να έρθετε το νοσοκομείο και να ρωτήσετε: μπορώ να κάνω χειρουργική επέμβαση, μπορώ να ελέγξω την καρδιά μου και να κάνω πλήρη έλεγχο του σώματος; Ποιο είναι το περιεχόμενο της δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης; Ευχαριστούμε λοιπόν αυτή τη διοίκηση που ξεκίνησε τώρα την αναθεώρηση της πολιτικής. Αφού έχετε συνταξιοδοτηθεί τώρα, θα συνειδητοποιήσετε πόσο έχετε καταπονήσει το σώμα σας και πώς το σώμα σας θα αρχίσει να απαιτεί κάτι από εσάς. Τότε είναι που χρειάζεστε την υγεία σας”.

Οι εξελίξεις στην ποιότητα της ασφάλισης υγείας

Η κ. Omokaro αποκάλυψε ότι η υπουργική επιτροπή, στην οποία ήταν μέλος πριν από τον τρέχοντα διορισμό της ως γενική διευθύντρια, έκανε καλή δουλειά στην αξιολόγηση των ζητημάτων σχετικά με το ποιος πληρώνει για την υγειονομική περίθαλψη: “Όλα αυτά τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί στην έκθεση που πρόκειται να υποβληθεί σύντομα στην Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Γνωρίζω ότι με την πολιτική δέσμευση αυτής της διοίκησης, οι ηλικιωμένοι και οποιοσδήποτε συνταξιοδοτηθεί θα λάβει σύντομα την υπηρεσία”. Περιέγραψε τους ηλικιωμένους ως ένα ποικιλόμορφο τμήμα του πληθυσμού, ενώ θα πρέπει να αξίζουν τα οφέλη για την υγεία ως το μέρισμά τους επειδή είναι πολίτες του έθνους. Είπε επίσης ότι γίνονται σχέδια για τη δημιουργία δελτίων ταυτότητας για ηλικιωμένους για εύκολη πρόσβαση στις κοινωνικές παροχές στη χώρα. Η κ. Omakaro είπε ότι το δελτίο ταυτότητας για τους ηλικιωμένους θα τους δώσει τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσες και από πρώτο χέρι υπηρεσίες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα

Ένα εκατομμύριο εμβόλια έληξαν το Νοέμβριο στη Νιγηρία

Μόλις το 3% στη Νιγηρία έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό

Εμβόλιο κατά της covid-19 ετοιμάζει η Νότιος Αφρική - Θα ταιριάζει σε ζεστά κλίματα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Eurovision 2022: Eπιφωνήματα θαυμασμού για την Αμάντα Γεωργιάδου

Eurovision 2022: Ο ημιτελικός του μουσικού διαγωνισμού προβάλλεται απόψε Τρίτη (10/5) στις 22:00, ενώ συνολικά 17 χώρες συμμετέχουν, διεκδικώντας ένα εισιτήριο για τον τελικό που θα γίνει το Σάββατο 14 Μαΐου. 

Η πρωτεύουσα των ΗΠΑ φέρεται να προετοιμάζεται για άλλη μια έκρηξη της covid-19

Οι επιβάτες ενός κρουαζιερόπλοιου Carnival που έδεσε την Τρίτη στο Σιάτλ είπαν ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι στο πλοίο βρέθηκαν θετικοί και οι New York Times ανέφεραν ότι δημοσιογράφοι από πολλά καταστήματα βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά το ετήσιο δείπνο με τους ανταποκριτές του Λευκού Οίκου. Σε όλες τις ΗΠΑ, το κέντρο πόρων του Johns Hopkins για τον κορωνοϊό ανέφερε ότι καταγράφηκαν 61.743 κρούσματα και 745 νέοι θάνατοι την τελευταία ημέρα.

Το Mississippi θεσπίζει έναν νέο νόμο που θα απαγορεύει τις εντολές εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Ο νόμος διευκρινίζει επίσης ότι οποιοσδήποτε στο Μισισιπή μπορεί να επικαλεστεί "μια ειλικρινή θρησκευτική αντίρρηση" για να αποφύγει την εντολή εμβολιασμού κατά της COVID-19 από δημόσιο ή ιδιωτικό εργοδότη. Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας λένε ότι οι εμβολιασμοί κατά της COVID-19 δεν προλαμβάνουν πάντα την ασθένεια, αλλά είναι αποτελεσματικοί στη μείωση των σοβαρών περιπτώσεων που οδηγούν σε νοσηλεία ή θάνατο.

Υπήρξε μια άνοδος 56% στους θανάτους μεταξύ των αστέγων της κομητείας του Λος Άντζελες κατά το πρώτο έτος της πανδημίας,

«Η πανδημία έχει επιδεινώσει τους στρεσογόνους παράγοντες που ήδη επιβαρύνουν αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό». Καταυλισμοί αστέγων πλαισιώνουν τον ποδηλατόδρομο, καθώς η πανδημία της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19) συνεχίζεται στην παραλία Venice Beach στο Λος Άντζελες.

Μέσα στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, τα ευάλωτα παιδιά βρίσκουν παρηγοριά από τους σκύλους θεραπείας

Εάν χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια, εργαζόμαστε και ατομικά", είπε ο Serdyuk στο Reuters. Ένας πρόσφυγας, ο Daniil Savchenko, 20, αγκάλιασε τον σκύλο του, τον Milo, ένα κουτάβι, καθώς αφηγήθηκε το ταξίδι που έκανε από το ρωσοκρατούμενο Μπερντιάνσκ με τη μητέρα του.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δημοσίευσε την Εθνική Στρατηγική Ελέγχου των Ναρκωτικών για το έτος

Η Αμερικανική Ιατρική Ένωση (AMA) έχει υποστηρίξει τη διάθεση της ναλοξόνης χωρίς ιατρική συνταγή. Οι ταινίες μέτρησης που αποτρέπουν την υπερδοσολογία ελέγχοντας τα φάρμακα για φαιντανύλη και τα προγράμματα καθαρών συρίγγων είναι άλλα παραδείγματα μείωσης της βλάβης.