Έστυψες λεμόνια και οι φλούδες ξέμειναν; Κι όμως μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις. Σου δίνουμε μερικές ιδέες για να μην τις πετάξεις. Αρωματικό ελαιόλαδο Ρίξε μέσα σε τρια φλυτζάνια λάδι λίγο ξύσμα λεμονιού, άσε το μείγμα για 2 εβδομάσες και είναι έτοιμο για χρήση! Έχεις στη στιγμή αρωματισμένο λεμονάτο λαδάκι για σαλάτες κι όχι μόνο! Παγάκια από λεμόνι Δώσε στα ποτά και τα αναψυκτικά σου νέα διάσταση με παγάκια λεμονιού! Όσο για τη λεμονάδα, δε θα λερώσει ποτέ ξανά με αυτό το κολπάκι. Γι ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα ρίξε μέσα σε κάθε παγάκι μια μεγάλη λωρίδα λεμονόφλουδας. Έτοιμες για κατάψυξη Έχοντας φλούδες λεμονιού στην κατάψυξη μπορείς ανά πάσα ώρα και στιγμή να τις χρησιμοποιήσεις κάθε φορά που τις χρειάζεσαι! Από το να αρωματίσεις ένα τσάι ή αναψυκτικό, μέχρι και για το σιρόπι των γλυκών. Κάνε σκόνη λεμονιού και δώσε στον οργανισμό σου ενέργεια Κόψε τις φλούδες του λεμονιού σε μικρά κομματάκια και τοποθετησέ τες σε ένα καθαρό πανί. Στη συνέχεια άσε τες στον ήλιο για λίγες ημέρες και μόλις αποξηραθούν πέρασέ τες από το μύλο του καφέ και τρίψε τες μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σκόνη για κάθε χρήση, ν΄ αρωματίσεις γλυκά ή σαλάτες, να αρωματίσεις τα μαγειρευτά αλλά και να τρως λίγο σαν... φάρμακο κάθε φορά που χρειάζεσαι έξτρα δόση βιταμίνης C Φτιάξε λεμονάτο πιπέρι Ανακάτεψε σκόνη λεμονιού με πιπέρι για έξτρα γεύση κι άρωμα στα φαγητά, ειδικά τα ψητά! Φτιάξε γλυκό του κουταλιού λεμόνι Βρες μια συνταγή και ξεκίνα! Είναι μια από τις πιο έξυπνες λύσεις για να μην πετάς τίποτα! Γέμιση για σοκολατάκια Λίγη φλούδα λεμονιού μέσα σε σπιτικά σοκολατάκια τους δίνει άλλη διάσταση και γεύση, ειδικά αν σου αρέσει ο συνδυασμός σοκολάτας με εσπεριδοειδή.