Η Sanofi θα συνεχίσει να εφαρμόζει την εξοικονόμηση κόστους αφού έχει επιτύχει στόχο μείωσης του κόστους κατά 1,5 δισ. Ευρώ το χρόνο νωρίτερα από τους στόχους, συνυπολογίζοντας μάλιστα ότι αρκετά από τα βασικά φάρμακά της πωλούσαν καλά. H γνωστή φαρμακοβιομηχανία που βλάπτεται από την πτώση των εσόδων στην επιχείρηση του διαβήτη τα τελευταία χρόνια, παρακολουθεί την επιστροφή στην ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, καθώς βασίζεται σε εξαγορές που έγιναν νωρίτερα φέτος.

«Είναι μόνο η αρχή και θα συνεχίσουμε να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί», δήλωσε ο επικεφαλής Olivier Brandicourt στους επενδυτές σχετικά με την εξοικονόμηση κόστους σε συνέδριο της Bank of America Merrill Lynch στο Λονδίνο .  Ο διευθύνων σύμβουλος δεν προχώρησε σε περαιτέρω αναλύσεις, αλλά αναφέρθηκε σε μια αναδιοργάνωση των παγκόσμιων επιχειρηματικών μονάδων της Sanofi που παρουσιάστηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Περνάμε από πέντε επιχειρηματικές μονάδες σε τέσσερις και αυτό θα είναι πολύ χρήσιμο εκτός από τη δημιουργία συνεργιών, εξοικονομήσεων», δήλωσε ο Brandicourt. Η εκτελεστική εταιρεία σηματοδότησε το φάρμακο για την ατοπική δερματίτιδα Dupixent, για το οποίο η Sanofi έθεσε μεγάλες ελπίδες λόγω της δυνατότητάς της  να θεραπεύσει άλλες ασθένειες, ως ένα βασικό προϊόν που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά μεταξύ της Sanofi και των αντιπάλων της στο μέλλον.

Η αμερικανική ρυθμιστική αρχή τροφίμων και φαρμάκων αναμένεται να εγκρίνει το Dupixent για το άσθμα πριν από το τέλος του έτους. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το  Dupixent και συνεχίζει να υπερβαίνει τις προσδοκίες. Το Kevzara επίσης ανταγωνίζεται πολύ αποτελεσματικά και κερδίζει μερίδιο αγοράς και αν συνδυάσετε τα δύο στο τελευταίο τρίμηνο μας, δεν απέχουμε πολύ από την ετήσια παραγωγή σε επίπεδα επιτυχίας «, δήλωσε ο Brandicourt.

Το Kevzara, που συνταγογραφήθηκε για ενήλικες που πάσχουν από μέτρια έως σοβαρή ρευματοειδή αρθρίτιδα, και το Dupixent αναπτύχθηκαν από τη Sanofi και τον αμερικανικό εταίρο Regeneron. Η Sanofi δήλωσε ότι οι πωλήσεις της Dupixent ανήλθαν σε 176 εκατ. Ευρώ ($ 205,9 εκατ.) Το β τρίμηνο, ενώ η Kevzara κατέγραψε έσοδα 20 εκατ. Ευρώ.

Νωρίτερα φέτος, η Sanofi αγόρασε τον αμερικανικό αντιπρόσωπο για την αιμορροφιλία Bioverativ για 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια και το βελγικό Ablynx, το οποίο αναπτύσσει πειραματικό φάρμακο για σπάνια διαταραχή του αίματος, για 3,9 δισεκατομμύρια ευρώ. «Η ενσωμάτωση αυτή πηγαίνει πολύ καλά κατά  την άποψή μας και θα οικοδομήσουμε αυτά τα θεμέλια με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο Brandicourt, προσθέτοντας ότι η εταιρεία δεν είχε αλλάξει την προσέγγισή της όσον αφορά τις συγχωνεύσεις και  τις εξαγορές.

«Θέλουμε να παραμείνουμε αρκετά πειθαρχημένοι και να συνεχίσουμε να έχουμε καλές αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας. Και έτσι έχουμε περίπου 6-7 δισεκατομμύρια ευρώ αν θέλαμε να προχωρήσουμε μετά από πολύ συγκεκριμένες εξαγορές, βοηθώντας μας να ενισχύσουμε τη θέση μας».

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fourteen + 4 =