Υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις εάν θέλεις να ελαττώσεις την εμφάνιση αυτών των σημαδιών και το γύρισμα της τρίχας.

Κάνε συχνά απολέπιση

Μία τρίχα μπορεί να «γυρίσει» όταν το θυλάκιο της φράσσεται με νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό το φράξιμο μπορεί να αναγκάσει μια τρίχα να αναπτυχθεί εσωτερικά, αλλά η τακτική απολέπιση (μία φορά την εβδομάδα) θα αποτρέψει τη δημιουργία νεκρών κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος.

Χρησιμοποίησε πολύ καλό ξυραφάκι

Το α και το ω στο ξύρισμα των ποδιών σου, είναι το ξυραφάκι που χρησιμοποιείς. Φρόντισε, λοιπόν, το δικό σου να μην έχει μία μόνο λεπίδα -πόδια ξυρίζεις, όχι γένια- ούτως ώστε και καλύτερο αποτέλεσμα να έχεις και να μην είναι κατακόκκινα τα πόδια σου την επόμενη μέρα από κοψίματα και ερεθισμούς. Ακόμη καλύτερα μπορείς να επενδύσεις σε μία αποτριχωτική μηχανή.

Θυμήσου τον αφρό ξυρίσματος

Αν χρησιμοποιείς ξυραφάκι, είναι πολύ σημαντικό να βρεις και την ιδανική κρέμα ξυρίσματος. Θα δώσει μια επιπλέον ολισθηρότητα στο δέρμα, διασφαλίζοντας ότι οι λεπίδες δε θα σέρνονται και θα αποφύγεις και οποιοδήποτε κόψιμο. Διάλεξε έναν αφρό, ο οποίος δεν θα περιέχει οινόπνευμα, προκειμένου να μην υπάρξει αφυδάτωση του δέρματος.

Ξύρισε προς τη σωστή κατεύθυνση

Το ξύρισμα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που μεγαλώνει η τρίχα, σημαίνει ότι αυτή θα κόβεται με μεγαλύτερη ευκρίνεια και επομένως είναι πιθανότερο να αναπτυχθεί εσωτερικά, κάτω από το δέρμα. Θυμήσου, λοιπόν, να ξυρίζεις προς την ίδια κατεύθυνση με την ανάπτυξη της τρίχας για να αποφύγεις κάτι τέτοιο.

Φρόντισε τα πόδια σου μετά το ξύρισμα

Και αφού έχεις κάνει όλα όσα πρέπει για το σωστό ξύρισμα των ποδιών σου, μετά απαιτείται και η ανάλογη φροντίδα. Το λιγότερο που έχεις να κάνεις είναι να τους απλώσεις μία καλή ενυδατική κρέμα, προκειμένου να μαλακώσουν και να ξαναβρούν τη χαμένη τους υγρασία.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twelve − 5 =