Το κολύμπι στη θάλασσα, η ηλιοθεραπεία, το ανοιχτό παράθυρο στο αυτοκίνητο, μπορούν να αναστατώσουν τα μαλλιά σας και να τα κάνουν να “φριζάρουν” περισσότερο από ό,τι συνήθως.

Δείτε μερικά απλά “κόλπα” για να αντιμετωπίσετε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο το καλοκαίρι:

Μειώστε τη συχνότητα λουσίματος

Τα ταλαιπωρημένα από τον ήλιο μαλλιά είναι πιο εύθραυστα και, έτσι, το καθημερινό λούσιμο μπορεί να χειροτερεύσει το πρόβλημα. Μην λουστείτε για 1-2 μέρες για να δώσετε στις τρίχες σας λίγη ηρεμία. Το σαμπουάν μπορεί να εξαλείψει τα φυσικά έλαια της τρίχας. Πριν το λούσιμο, εφαρμόστε conditioner από το μέσο της τρίχας προς τις άκρες.

Περισσότερη ενυδάτωση

Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μετά από κάθε λούσιμο με το σαμπουάν και με τα μαλλιά σας ακόμα νωπά, περάστε ένα conditioner με πολύ ενυδατικές ουσίες (βούτυρο shea, βιταμίνη Ε, κλπ). Επίσης, κάθε δύο εβδομάδες εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα.

Προστατεύστε τις άκρες των τριχών

Εμποδίστε την καταστροφή της τρίχας από την άκρη της, βάζοντας έλαιο argan στις μύτες των μαλλιών σας. Οι άκρες των τριχών θα σας… ευγνωμονούν επειδή είναι πιο πορώδεις από την υπόλοιπη τρίχα και απορροφούν πιο γρήγορα το έλαιο. Εφαρμόστε το έλαιο 2-3 εκατοστά από την άκρη των μαλλιών σας, στη συνέχεια, κατεβάστε τα δάχτυλά σας προς τα κάτω και “κλείστε” μέσα στις παλάμες σας τις άκρες.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 − one =