Αν τα βάρη στο γυμναστήριο είναι τα αγαπημένα σου, τότε δεν τουλάχιστον πόσες θερμίδες μπορείς να κάψεις. Τα βάρη στο γυμναστήριο δεν είναι μόνο για να “χτίσεις” τους μύες σου -όσο κι αν είναι αυτός ο σκοπός σου- καις και θερμίδες.

Όταν προσπαθείς να χάσεις βάρος και να ακολουθήσεις μια υγιεινή διατροφή, τότε νιώθεις πως κάθε θερμίδα μετράει. Παρ΄ όλο που δεν είναι και τόσο καλό να μετράς μια, μια τις θερμίδες, πόσα τρως και πόσα χάνεις, καλό είναι να έχεις μια γενική αίσθηση.

Αυτό που ήδη γνωρίζουμε είναι ότι το να δυναμώσεις τους μύες σου είναι πολύ σημαντικό για να χάσεις βάρος, σε βοηθά να χτίσεις μυϊκή μάζα, η οποία με τη σειρά της σου επιτρέπει να αποβάλλεις περισσότερο λίπος μακροπρόθεσμα.

Αλλά τελικά πόσες θερμίδες καις κάνοντας βάρη στο γυμναστήριο;

Σίγουρα δεν υπάρχει μόνο μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα αλλά μπορούμε να σου δώσουμε μια γενική ιδέα σχετικά με το πως τα πας!

Σύμφωνα με το Harvard Medical Scholl, αν ζυγίζεις 56 κιλά και σηκώνεις βάρη για 30 λεπτά, τότε καις περίπου 90 θερμίδες. Έτσι, κάποιος που ζυγίζει 70 κιλά καίει 112 θερμίδες και κάποιος που ζυγίζει 83 κιλά καίει 133 θερμίδες.

Ωστόσο, η ποιότητα είναι αυτή που μετράει και όχι η ποσότητα. Μια μελέτη του 2014 του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, διαπίστωσε πως ορισμένες ασκήσεις καίνε περισσότερες θερμίδες από άλλες.

Η απώλεια βάρους είναι μια απλή αρχή βασισμένη σε ένα υγιές θερμιδικό έλλειμμα. Τα βάρη γενικότερα, αυξάνουν τον ρυθμό του μεταβολισμούς σου πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνονται οι θερμίδες που καις μέσα και έξω απ’ το γυμναστήριο, καθώς ο μεταβολισμός σου λειτουργεί πολύ καλύτερα. Επομένως, αξίζει να κάνεις τον κόπο και να σηκώσεις μερικά βάρη αλλά σε καμία περίπτωση μην το παρακάνεις. Άλλωστε, μπορείς να κάψεις θερμίδες και με άλλες ασκήσεις που δεν περιλαμβάνουν βάρη.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =