Το ξηρό δέρμα μπορεί να είναι πρόβλημα όλο το χρόνο και να γίνει ακόμα χειρότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Οι σκληρές αντιδράσεις του χειμώνα μπορεί να οδηγήσει σε κνησμό, τραχύτητα, ερυθρότητα και κάψιμο. Η ειδική φροντίδα το χειμώνα για το ξηρό δέρμα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε όλα τα σχετικά προβλήματα.

Βασικές συμβουλές φροντίδας του δέρματος για το χειμώνα

Είναι σημαντικό να ενυδατώνετε το δέρμα σας τακτικά. Χρησιμοποιήστε μια καλή ενυδατική κρέμα με φυσικά έλαια και φυτικά συστατικά που βοηθά στη διατήρηση του επιπέδου της υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο.

Χρησιμοποιήστε σαπούνι με ενυδατική κρέμα.

Χρησιμοποιήστε μερικές σταγόνες φυσικά έλαια στο νερό του μπάνιου και αποφύγετε το τρίψιμο. Ενυδατώστε το δέρμα σας αμέσως μετά το μπάνιο για να αποφύγετε την ξηρότητα.

Απλώστε βαζελίνη στο δέρμα σας για να αποφύγετε τις ρωγμές, θα μπορούσατε επίσης να κάνετε μασάζ με βαζελίνη στα χέρια και τα πόδια σας δύο φορές την ημέρα.

Χρησιμοποιήστε για τη φροντίδα του δέρματος, προϊόντα ομορφιάς που περιέχουν λάδι jojoba, βούτυρο καριτέ, αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο ή λάδι από σπόρους σταφυλιών.

Αποφύγετε τις εξαιρετικά θερμές περιοχές, μην κάθεστε κοντά στο τζάκι ή τη θερμάστρα, διότι αφαιρεί την υγρασία από το δέρμα καθιστώντας το πιο τραχύ

Μάσκα για τα μαλλιά

Απλώστε λίγες σταγόνες λαδιού προτού λουστείτε στα μαλλιά σας και αφήστε τις να δράσουν για περίπου 40 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να τις ζεστάνετε σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μετά να τις απλώσετε.

Λουστείτε στην συνέχεια κανονικά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο μαλακά από ποτέ και ενυδατωμένα!

Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία και δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα, αν τα μαλλιά σας είναι ταλαιπωρημένα. Ιδανικό θα ήταν να μπορούσατε να κάνετε αυτήν τη μάσκα μία φορά κάθε εβδομάδα. Τα μαλλιά σας θα δυνάμωναν  πολύ και η υφή τους θα ήταν μεταξένια.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =