Ανοίγετε το ψυγείο και σας έρχεται μια δυσοσμία; Επιθυμείτε ένα άρωμα φρεσκάδας και καθαριότητας αλλά δεν έχετε καταφέρει έως τώρα να το πετύχετε; Τα κόλπα είναι απλά και τα συστατικά δοκιμασμένα! Δοκιμάστε τα παρακάτω και σύντομα οι μυρωδιές στο ψυγείο σας δεν θα συμπεριλαμβάνετε στα προβλήματά σας…

Ο ελληνικός καφές

Κάνει θαύματα! Βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα μικρό ποτηράκι και αφήστε το σε ένα ράφι του ψυγείου.

Εφημερίδα και ξύδι

Ρίξτε μπόλικο ξύδι σε τσαλακωμένα χαρτιά εφημερίδας και τοποθετήστε τα στα ράφια του ψυγείου.

Μαγειρική σόδα

Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τον ελληνικό καφέ! Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά…

Κανέλα

Ένα μπαστουνάκι κανέλας κάθε 4 μέρες και πείτε αντίο στις άσχημες μυρωδιές…

Νερό με λεμόνι

Τοποθετήστε σε ένα μπολ 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και προσθέστε 2 κουταλιές νερό. Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμμάτων  για 2 λεπτά και αμέσως μετά στο ψυγείο σας!

Αλάτι με λεμόνι

Κόψτε στη μέση ένα λεμόνι και βγάλτε τη σάρκα του. Γεμίστε τις κούπες με αλάτι και αφήστε τις στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Κιμωλία

Τοποθέτησε μια κιμωλία κοντά στην πλάτη του ψυγείου. Μετά από δυο βδομάδες ανανεώστε την!

Μερικά extra tips

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε να ψάξετε το ψυγείο σας εξονυχιστικά σε «απόκρυφα» σημεία για τυχόν λεκέδες από υγρά, υπολείμματα από φαγητά, κτλ τα οποία μπορεί να δημιουργούν όλη αυτή τη βρωμιά και απλά να τα καθαρίσετε.

Τέλος μπορείτε να δοκιμάσετε να πλύνετε το ψυγείο σας με ζεστό νερό και σαπουνάδα, να το σκουπίσετε καλά και να το ξαναπλύνετε τρίβοντας απλά το εσωτερικό του με ένα σφουγγάρι βρεγμένο με baking soda. H baking soda κάνει επίσης πολύ καλή δουλειά στο να διώχνει τις μυρωδιές.

Να ξέρετε πως η αιτία της μυρωδιάς μέσα στο ψυγείο μπορεί να προέρχεται από πχ κάποια χυμένα υγρά σε απόκρυφα μέρη όπως προαναφέραμε, με αποτέλεσμα, αν δεν καθαριστεί, η μυρωδιά να μην φεύγει με τίποτα!

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + eleven =