Πολλοί άνθρωποι οδηγούνται σε δίαιτες για την απώλεια των κιλών τους αλλά όταν δεν τηρούνται κάποιοι κανόνες, αυτές μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες στη νόηση, τη μνήμη και τη μάθηση.

Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη συγκεκριμένων ουσιών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μνήμη. Σύμφωνα με τους ερευνητές η τροφή που επιλέγει κάποιος μπορεί να έχει άμεση επίδραση στη νοητική συμπεριφορά.

Οι δημοφιλείς δίαιτες που έχουν λίγους υδατάνθρακες ή καθόλου έχουν τη μεγαλύτερη δυναμική για αρνητική επίδραση στη μνήμη και τη νόηση. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας οι γυναίκες που κατανάλωναν λίγους υδατάνθρακες εμφάνισαν σταδιακή μείωση της απόδοσης στις εργασίες που απαιτούσαν μνήμη, σε σύγκριση με γυναίκες που έτρωγαν λίγες θερμίδες.

Ο χρόνος αντίδρασης στις γυναίκες που ακολουθούσαν δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες ήταν πιο αργός και η μνήμη δεν ήταν τόσο καλή όσο των γυναικών που ακολουθούσαν δίαιτα με λίγες θερμίδες. Ωστόσο, οι γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες είχαν καλύτερη απόδοση σε σχέση με τις γυναίκες που ακολουθούσαν διατροφή χαμηλή σε θερμίδες, σε εργασίες που απαιτούσαν αυξημένη προσοχή και επαγρύπνηση. Το εύρημα αυτό επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που ανακάλυψαν ότι άνθρωποι με διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες ή λιπαρά έδειξαν βραχυπρόθεσμη βελτίωση στην προσοχή.

Προτάσεις για «σκάλισμα» της μνήμης

Φάε περισσότερες ντομάτες: Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία τα οποία αναφέρουν πως το λυκοπένιο που περιέχουν οι τομάτες είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να προστατέψει τα κύτταρα του εγκεφάλου. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν τα εγκεφαλικά κύτταρα και μπορεί να οδηγήσουν σε άνοια και νόσο Αlzheimer. Φτιάξε μια δροσιστική σαλάτα με τομάτα και απόλαυσε το γεύμα σου!

Η επιλογή σου είναι το μπρόκολο: Το μπρόκολο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Κ που είναι γνωστό πως δρα ευεργετικά στην νοητική λειτουργία και βελτιώνει την εγκεφαλική ενέργεια. Συνδύασε το κρέας σου με μπρόκολο και άλλα πράσινα λαχανικά για ένα γεύμα πλούσιο σε βιταμίνη Κ.

 

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × four =