Στις πρώτες του ιατρικές εξετάσεις ενώ βρίσκεται στην προεδρία των ΗΠΑ θα υποβληθεί σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ και το BBC διερωτάται τι θα πρέπει να περιμένει ο μεγιστάνας από το σημερινό τσεκ απ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει καλά και κακά νέα για τον γιατρό του. Τα καλά πρώτα: Δεν πίνει, ούτε έπινε ποτέ. Έμαθε το μάθημά του από τον μεγαλύτερο αδελφό του Φρεντ, που ήταν αλκοολικός και πέθανε στα 43 του. Επίσης, δεν καπνίζει. «Βλέπω ανθρώπους να καπνίζουν» είχε πει το 2015 «και μοιάζει φρικτό».

Και τώρα τα κακά νέα. Βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα περιγράφει τις «τέσσερις βασικές ομάδες τροφών» που κατανάλωνε κατά την προεκλογική εκστρατεία του: McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Πίτσα, Κόκα κόλα diet.

Σύμφωνα με το βιβλίο, το δείπνο του αποτελούνταν από δύο Big Mac, δύο σάντουιτς με ψάρι φιλέτο και ένα μίλκσεϊκ σοκολάτα. Σύνολο 2.430 θερμίδες ενώ η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη θερμίδων για έναν άνδρα είναι 2.500.

Σε ό,τι αφορά τη σωματική άσκηση, ο Τραμπ δεν φαίνεται να την συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα του. Ακόμα και όταν παίζει γκολφ, χρησιμοποιεί το αυτοκινητάκι του γκολφ για να μετακινηθεί μέσα στο γήπεδο.

Πηγή υποστηρίζει μάλιστα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θεωρεί ότι το ανθρώπινο σώμα λειτουργεί «σαν μια μπαταρία με μια συγκεκριμένη ποσότητα ενέργειας, την οποία η σωματική άσκηση εξαντλεί».

Για κάποιον που έχει γεμάτα τα ντουλάπια του με μπισκότα, γεμιστά μπισκότα και πατατάκια, η υγεία του προέδρου είναι σε καλή κατάσταση. Τον Σεπτέμβριο του 2016, δύο μήνες πριν την εκλογή του, είχε δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία από τις ιατρικές εξετάσεις του: καλή χοληστερίνη, ιδανική πίεση, όλα καλά στο ήπαρ και τον θυρεοειδή, «καθαρή» κολονοσκόπηση.

«Συνοπτικά» έγραψε ο επί σειρά ετών γιατρός του Χάρολντ Μπόρνσταϊν «η υγεία του κ.Τραμπ είναι άριστη». Δεν έχει πάντως την ίδια άποψη η γιατρός από το Λονδίνο Σάρα Κάγιατ, που πιστεύει πως ο Τραμπ ρισκάρει και έχει «φρικτή» διατροφή.

«Όχι μόνο καταναλώνει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και αλάτι, αλλά δεν καταναλώνει φρούτα και λαχανικά επειδή καταναλώνει μεγάλες ποσότητες από άλλες τροφές. Διατροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε φρούτα και λαχανικά και υψηλή σε κορεσμένα λίπη, πιθανόν να συμβάλλει στην εμφάνιση στεφανιαίας νόσου, καρκίνου και διαβήτη» τονίζει.

Η γιατρός τονίζει ότι ο Τραμπ μπορεί να ωφελείται επειδή δεν πίνει και δεν καπνίζει, αλλά η σωματική άσκηση είναι ζωτικής σημασίας. «Οι άνθρωποι που δεν αθλούνται έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακό νόσημα σε σχέση με όσους ασκούνται τακτικά» εξηγεί η γιατρός.

Παρότι η ψυχική υγεία του Τραμπ έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, η  σημερινή εξέταση δεν θα ελέγξει την ψυχική του υγεία. «Είναι σπίρτο» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο εκπροσώπου του, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος αυτοχαρακτηρίστηκε μέσω Twitter «διανοητικά πολύ σταθερός».

Όπως εξηγεί το BBC, ο Ντόναλντ Τραμπ δεν χρειάζεται να δώσει στη δημοσιότητα τα ιατρικά του αρχεία, αλλά η εκπρόσωπός του είπε ότι ο γιατρός του Λευκού Οίκου Ρόνι Τζάκσον θα κάνει κάποια δήλωση.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 5 =