Η παραίτηση-καρατόμηση Ζουράρι επήλθε μετά το σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι προσβλητικές του αναφορές στους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Το αν η παραίτηση- αποπομπή οδηγεί σε έναν μίνι ανασχηματισμό μένει να φανεί σήμερα μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οπότε παραπέμπουν κυβερνητικές πηγές για τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα. Παρόλα αυτά υπάρχουν πληροφορίες ότι το Μαξίμου ήδη επεξεργάζεται το θέμα ανασχηματισμού.

Τι θα γίνει με το υπουργείο Υγείας; Θα «πειραχθεί» η σύνθεσή του; Το δίδυμο Ξανθού – Πολάκη φαίνεται ότι καλά κρατεί και ότι χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Ωστόσο, καραμπόλες πάντα υπάρχουν και δεν μπορεί ουδείς να τις παραβλέψει.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας προσανατολίζεται στην αναζήτηση των προσώπων που θα καλύψουν τις θέσεις των Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων. Μια πράξη που  θεσμοθετείται σήμερα με την επικείμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Μετά από συμφωνία με την τρόικα, όλα τα υπουργεία θα πρέπει στο πλαίσιο της αποκομματικοποίησης του κράτους, να ακολουθήσουν μία αξιοκρατική διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων των Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων καθώς και των Τομεακών και Ειδικών Τομεακών Γραμματέων έως τις 30 Ιουνίου 2018. Ήδη πάντως το υπουργείο Υγείας έχει προκηρύξει τις θέσεις του Διοικητικού Γενικού Γραμματέα και του αναπληρωτή Διοικητικού Γραμματέα.

Πως θα γίνει η αξιολόγηση 

Ειδική επιτροπή θα κρίνει τους υποψηφίους η οποία θα διενεργήσει και τις προσωπικές συνεντεύξεις, θα προτείνει τρία τελικά ονόματα στον υπουργό Υγείας ο οποίος και θα κάνει την τελική επιλογή.

Ειδικότερα την επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιεί το Ειδικό́ Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (Ε.Σ.Ε.Δ.). Το ίδιο Συμβούλιο κρίνει το παραδεκτό των αιτήσεων και στη συνέχεια αξιολογεί τα προσόντα των υποψηφίων βάσει των δηλωθέντων στα βιογραφικά τους σημειώματα.

Αμέσως μετά καλεί τους επικρατέστερους να υποβάλλουν τα απαιτούμενα για την απόδειξη των αναφερομένων στο βιογραφικό τους σημείωμα προσόντων δικαιολογητικά, και συνεκτιμά την προσωπικότητα των υποψηφίων, κατόπιν διενέργειας δομημένης συνέντευξης, στην οποία καλούνται υποχρεωτικά, εφόσον υπάρχουν, τουλάχιστον δέκα (10) υποψήφιοι, εκ των οποίων τουλάχιστον έξι (6) πρέπει να είναι υποψήφιοι, μέλη του Μητρώου.

Στη συνέχεια υποβάλλει στον Υπουργό Υγείας εισήγηση με τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους. Ο τελικός διορισμός ολοκληρώνεται με την έκδοση απόφασης του Υπουργού Υγείας, ο οποίος επιλέγει υποχρεωτικά έναν από τους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους για τη θέση.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 16 =