Της Νικολέτας Ντάμπου 

Οι διοικητές των νοσοκομείων σιγά σιγά αλλάζουν μετά την αξιολόγηση τους . Φαίνεται όσο πάμε προς τις εκλογές τόσο πιο πολύ θα αλλάζουν και θα αντικαθίστανται από άλλους του κομματικού μηχανισμού . Απόδειξη οι αλλαγές στα νοσοκομεία του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας αλλά και του Γ.Ν. Αθηνών Κοργιαλένειο- Μπενάκειο Ε.Ε.Σ καθώς και του ΓΝΑ”Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ αλλά και στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.) (διαβάστε εδώ )που έχει την ευθύνη λειτουργίας και διαχειρίζεται την Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (Π.Ο.Χ.), το Κέντρο Υγείας Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Κερατέας (Κ.Υ.Α.Α.) – Κ. Πρίφτης, ως μονάδες παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο (Γ.Ν.) Θήρας και η αντικατάσταση τους από τα διευθυντικά στελέχη των γραφείων υπουργών .

Είναι σαφές ότι οι νέοι διοικητές νοσοκομείων δεν πέρασαν από αξιολόγηση όπως οι προηγούμενοι γιατί ποτέ δεν ήταν υποψήφιοι .

Ποτέ το Υπουργείο Υγείας σ΄ όσες προκηρύξεις διαγωνισμών είχε κάνει δεν είχε ανακοινώσει την σειρά με την οποία εξελέγησαν οι διοικητές και ποιοι ήταν οι αναπληρωματικοί τους , όπως κάνει το ΑΣΕΠ σε κάθε ένα διαγωνισμό που προκηρύσσει.
Στοιχειώδης διαφάνεια θα το επέβαλλε αυτό προκειμένου όλοι να γνωρίζουν τα αποτελέσματα της επιλογής των διοικητών. Η επιλογή των διοικητών με αναξιοκρατικό τρόπο γίνεται όπως και παλαιότερα όπου διορίζονταν σύμβουλοι, κολλητοί , γνωστοί και παράγοντες με τα γνωστά σε όλους αποτελέσματα . Έστω και την τελευταία στιγμή περιμένουμε να ανακοινωθούν επίσημα οι λίστες επιλογής των διοικητών με διορισθέντες και επιλαχόντες αυτών για να διαπιστώσουμε εάν οι αλλαγές γίνονται για το καλό όλων μας ή μόνο για το δικό τους .

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three × two =