Νέα έρευνα της Mayo Clinic σε 4.100 πάσχοντες από λέμφωμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άσκηση μπορεί να παρατείνει την ζωή τους. Οι ερευνητές παρακολούθησαν μέσω ερωτηματολογίων τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας των συμμετεχόντων στην έρευνα πριν τη διάγνωση καρκίνου και μέχρι 3 χρόνια μετά.

Οι άνθρωποι με επίπεδα φυσικής δραστηριότητας πάνω από το φυσιολογικό πριν τη διάγνωση, είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από λέμφωμα ή άλλα αίτια σε σχέση με όσους ήταν λιγότερο ενεργοί.

Άνθρωποι που αύξησαν τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας μετά τη διάγνωση λεμφώματος, ήταν επίσης λιγότερο πιθανό να έχουν πεθάνει στο διάστημα των 3 ετών μετά τη διάγνωση σε σχέση με όσους δεν είχαν αυξήσει τη σωματική δραστηριότητα.

Άνθρωποι των οποίων η φυσική δραστηριότητα μειώθηκε μετά τη διάγνωση είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου από λέμφωμα και άλλα αίτια σε σχέση με όσους δεν είχαν αλλάξει τα επίπεδα άσκησης.

Η Dr. Priyanka Pophali, δήλωσε ότι οι γιατροί συνιστούν την άσκηση σε όλους τους επιζώντες από καρκίνο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους αλλά δεν γνώριζαν αν αυτή θα είχε επίδραση στην επιβίωση ασθενών με λέμφωμα.

Η νέα έρευνα δείχνει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να έχει θετική επίδραση στην επιβίωση ασθενών με λέμφωμα. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Αιματολογίας στην Ατλάντα.

 

 

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − five =