Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και μετέτρεψε το πλύσιμο των πιάτων σε… παιχνιδάκι!

  1. Προετοιμάστε τα πιάτα: Για ν’ αποφύγετε επιπλέον βρωμιά στο νερό του νεροχύτη, όπου θα πλύνετε τα πιάτα σας, ξεκινήστε καθαρίζοντας τα πιάτα και πετώντας τα υπολείμματα των τροφών. Στοιβάξτε τα πιάτα, ώστε να είναι έτοιμα για το πλύσιμο. Επίμονα κολλημένα υπολείμματα τροφών, ίσως χρειαστούν μούλιασμα για να τα απομακρύνετε εύκολα πριν το πλύσιμο.
  2. Προετοιμάστε το νερό: Σιγουρευτείτε ότι το νερό έχει τη σωστή θερμοκρασία. Προσθέστε το απορρυπαντικό πιάτων και το νερό είναι έτοιμο για να αρχίσετε το πλύσιμο.
  3. Πλύντε πρώτα τα λιγότερο λερωμένα σκεύη: Εδώ συνήθως ανήκουν ποτήρια, φλιτζάνια, πιατάκια και μαχαιροπήρουνα. Ξεκινώντας το πλύσιμο με αυτά, διατηρείτε το νερό σας καθαρό και έτοιμο να αντιμετωπίσει τη σκληρότερη δουλειά που θα ακολουθήσει.
  4. Πλύντε πιάτα, μπολ και δίσκους σερβιρίσματος: Θυμηθείτε να τρίψετε αυτά τα αντικείμενα πριν από την πλύση. Πλύντε απαλά. Έχετε το νου σας σε περίπτωση που χρειαστεί να αλλάξετε το νερό που χρησιμοποιείτε για το πλύσιμο.
  5. Πλύντε τα σκεύη μαγειρέματος: Οποιεσδήποτε ξερές, κολλημένες τροφές, θα πρέπει να έχουν ήδη μαλακώσει με νερό, οπότε το σαπούνισμά τους θα είναι πολύ πιο εύκολο τώρα. Πλύντε τα τηγάνια με επιμέλεια και μην ξεχνάτε το κάτω μέρος τους. Οποιαδήποτε υπολείμματα λαδιού μείνουν στην έξω μεριά τους, θα καούν την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε και δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο.
  6. Ξεπλύνετε το σαπουνόνερο από τα πιάτα: Αν έχετε διπλό νεροχύτη, το ξέπλυμα των πιάτων είναι παιχνιδάκι. Χρησιμοποιήστε το δεύτερο νεροχύτη για να ξεβγάλετε τη σαπουνάδα από τα πιάτα. Αν δεν διαθέτετε διπλό νεροχύτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαγειρικό σκεύος και αφού το γεμίσετε με καυτό νερό, να βυθίσετε για να ξεπλύνετε τα πιάτα.
  7. Στεγνώστε τα πιάτα: Αν το νερό που χρησιμοποιήσατε είχε τη σωστή θερμοκρασία, τα πιάτα θα στεγνώσουν από μόνα τους και γρήγορα. Σε μερικές περιπτώσεις, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα για να στεγνώσετε τα πιάτα. Η πετσέτα θα πρέπει να είναι οπωσδήποτε καθαρή. Αλλάξτε την πετσέτα όταν υγρανθεί από το σκούπισμα.
  8. Τακτοποιήστε τα πιάτα: Τακτοποιήστε όλα τα πιάτα στη θέση τους, στο ντουλάπι. Αφήνοντας τα πιάτα έξω, θα είναι εκτεθειμένα στα βακτήρια και στα μικρόβια, τα οποία μόλις πριν από λίγο απομακρύνατε από αυτά.
  9. Σκουπίστε το νεροχύτη και σπογγίστε τα εξαρτήματα: Καθαρίστε κάτω από τη βρύση, το σουρωτήρι των πιάτων και τα τοιχώματα του νεροχύτη. Ξεπλύνετε ό,τι πανί, σφουγγάρι ή βετέξ χρησιμοποιήσατε και αφήστε τα στον αέρα να στεγνώσουν ή βάλτε τα στο πλυντήριο ρούχων. Μην ξεχνάτε να αντικαθιστάτε συχνά τα πανιά και τα σφουγγάρια. Τακτοποιήστε τα αναλώσιμα (απορρυπαντικά, πανιά) και είστε έτοιμοι.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × three =