Την καθημερινή κατάσταση που βιώνουν τόσο οι ασθενείς, οι επισκέπτες και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Άρτας τον τελευταίο μήνα, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του Νομού. Ο αξονικός τομογράφος βρίσκεται για άλλη μια φορά εκτός λειτουργίας ενώ εδώ και χρόνια αποτελεί πάγια θέση του Συλλόγου ότι πρέπει να αντικατασταθεί. Από το 2010 και μετά οι βλάβες είναι απανωτές. Πλέον όμως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

«Από τον Απρίλιο του 2016, όπου για μια ακόμη φορά ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργούσε, με Δελτία Τύπου, συνεντεύξεις τύπου και λοιπά δημοσιεύματα μαθαίναμε κι εμείς μαζί με τους πολίτες της Άρτας, για την «πολυτέλεια», που θα απολαμβάνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι με τη χρήση σύγχρονου αξονικού (πράγμα αυτονόητο κι υποχρέωση εδώ και πολλά χρόνια της πολιτείας προς τους πολίτες της) και ότι δεν χρειαζόταν η επισκευή του υπάρχοντος αξονικού, αφού θα φρόντιζαν το πολύ σε δύο μήνες να τοποθετούνταν ο νέος σύγχρονος αξονικός.

Τότε δώσαμε μάχη για να τους πείσουμε να προχωρήσουν άμεσα στην επισκευή του υπάρχοντος και παράλληλα να προχωρήσουν το συντομότερο στην εγκατάσταση του νέου σύγχρονου αξονικού τομογράφου κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί. Πλέον μετά από νέα βλάβη του παλιού αξονικού εδώ κι ένα μήνα δεν λειτουργεί αξονικός στο νοσοκομείο Άρτας και δυστυχώς ούτε και στο Νομό, ενώ ταυτόχρονα βλάβη στον αξονικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στα Γιάννενα αναγκάζει τους ασθενείς να οδηγούνται ακόμη και στην Θεσσαλία για μια αξονική με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι εργαζόμενοι αναφέρονται επίσης στην λειτουργία των ασανσέρ και την παροχή ζεστού νερού αφού τον τελευταίο ενάμισι χρόνο σταδιακά και συνεχώς εντεινόμενα εμφανίζονται βλάβες στα ασανσέρ με αποκορύφωμα τις τελευταίες δέκα μέρες να λειτουργούν μερικώς και κατά διαστήματα σχεδόν καθόλου με αποτέλεσμα ασθενείς – προσωπικό και επισκέπτες να ανεβοκατεβαίνουν από τις σκάλες (όσοι μπορούν), ενώ ακόμη και τα ασανσέρ των ασθενών για τα χειρουργεία να παρουσιάζουν τα ίδια συμπτώματα λειτουργίας, δυσχεραίνοντας έτσι και την νοσηλεία των ασθενών. Αποκορύφωμα της προσπάθειας εξοικονόμησης χρημάτων αποτελεί το γεγονός ότι εδώ και μήνες μόνο κάθε πρωί υπάρχει ζεστό νερό στο νοσοκομείο και έρχεται χειμώνας.

ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + eighteen =